Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Προσωρινή δουλειά – Προσωρινή ζωή


Ο άδικος χαμός σε δυστύχημα, του Βασίλη Καραμήτρου, που δούλευε ντελίβερι την Τρίτη 13 Ιούλη, στο κέντρο του Βόλου, μας συγκλόνισε όλους.
Τρέχοντας για το μεροκάματο ο Βασίλης δεν υπολόγισε ότι ο θάνατος τον παραμόνευε στο κέντρο της πόλης, και πλήρωσε με την ζωή του μια προσωρινή δουλειά, ίδια με αυτή που κάνουν εκατοντάδες νέοι άνθρωποι για να πάρουν ένα γλίσχρο μεροκάματο, τις περισσότερες φορές ανασφάλιστοι.
Το «ατύχημα» του Βασίλη Καραμήτρου οι αρχές θα το αποδώσουν σε διάφορες αιτίες που πιθανά να έχουν βάση , έλλειψη κράνους, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη κ.α.
Ποτέ όμως δεν θα ασχοληθούν με τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν τέτοια «ατυχήματα», την αφόρητη πίεση στη δουλειά για να βγει ένα μεροκάματο που να μπορεί να καλύψει κάποιες προσωπικές ή οικογενειακές ανάγκες και ποτέ δεν φτάνει.
Την εποχή της απαξίωσης της ζωής και των καταχτήσεων των εργαζόμενων, την εποχή της επίθεσης σε κάθε δικαίωμα από κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΔΝΤ –ΕΕ, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της οργάνωσης και του αγώνα.
Κανένας μόνος και σκυφτός.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει άδικα ο χαμός του Βασίλη Καραμήτρου, να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων που δουλεύουν με μηχανάκια. Να στηρίξουμε τον κόσμο αυτόν να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να οργανωθεί , να διεκδικήσει τα δικαιώματά του αντιστεκόμενος στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και στην «ευκολία» μιας προσωρινής δουλειάς που για πολλούς μπορεί να κρατήσει για μια ζωή.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων καλεί σε συζήτηση την Πέμπτη 15 Ιούλη 8,30μμ στο Χώρο Κινημάτων- Στέκι Μεταναστών ( Ιωλκού 33, 1ος όροφος) για να αποφασιστούν δράσεις και για την οργάνωση στο χώρο των ντελιβερι – κουριερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου