Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !


Οργανώστε την αντίσταση - Ετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα

Οι μάσκες πέσανε (και πολύ είχανε κρατήσει....)
Έχουμε όλοι πλέον καταλάβει το στημένο παιχνίδι.
Το σύστημα αποκαλύφθηκε και καταρρέει. Δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Το καθεστώς σάπισε αλλά δεν θα μας κάνουν τη χάρη να φύγουν από μόνοι τους.
Το πολιτικό καθεστώς, όπως διαμορφώθηκε από τον εμφύλιο και δώ και ακόμη καλύτερα από τη μεταπολίτευση, έχει κλείσει τον κύκλο του.
Είμαστε λίγο πριν από την τελευταία πράξη του δράματος.
Η διαπλοκή των τεσσάρων εξουσιών αποδείχτηκε η ταφόπλακα του συστήματος.
Καμιά από τις εξουσίες δεν βγαίνει αλώβητη και καθαρή από τη σήψη, τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη φαυλότητα.
Το προκάλυμμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης του συστήματος, η λειτουργία των σημερινών κομμάτων.... με τον ρόλο που διαδραματίζουν στη ζωή μας και καθορίζουν την αναπαραγωγή των ξοφλημένων δομών, αποτελεί κοινή συνείδηση πως απέχει πολύ από την επιθυμητή και αναγκαία δημοκρατική διαδικασία που διασφαλίζει την λαϊκή κυριαρχία.
Και η τελευταία αμφιβολία έχει πλέον εξαφανιστεί με την υπογραφή του μνημονίου και την παράδοση της χώρας στην κυριαρχία των δανειστών της.
Μπορεί την πράξη υποταγή να την υπέγραψαν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η Μπακογιάννη αλλά όλες οι πολιτικές παρατάξεις συνετέλεσαν (άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο) στην ελληνική κατάντια, διαχρονικά.
Απέναντι στην διάλυση και παρακμή βρίσκονται μόνο οι πολίτες και όσοι από τους συμμετέχοντες στις τέσσερις εξουσίες μπορέσουν να απαγκιστρωθούν και να λειτουργήσουν ΩΣ αυτόνομοι ΠΟΛΙΤΕΣ και μόνο.
Έτσι οι πολίτες έχουν υποχρέωση να μην παραμείνουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην εθνική υποτέλεια, την οικονομική κρίση και την κοινωνική εξαθλίωση που διαμορφώθηκε από ένα σαθρό πολιτικό εποικοδόμημα.
Είναι καιρός να ξεκινήσουν (και το κάνουν) την κοινωνική αντίσταση που θα οδηγήσει στην αποτίναξη του λερωμένου και βδελυρού πολιτικού σκηνικού και του προσωπικού που το στηρίζει και απαρτίζει..
Ξεκίνησαν ήδη την δημιουργία πυρήνων αυτοοργάνωσης με σύσταση Ομάδων πρωτοβουλίας κατά γειτονιά και κατά Δήμους.
Ίσως και με αφορμή της επέλαση της βαρβαρότητας πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τη γειτονιά και τα αισθήματα απέναντι στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που έμοιαζαν τα τελευταία χρόνια να έχουν αντικατασταθεί από την επικίνδυνη θεωρία του "καλοπερασάκια" και του "φιλοτομαρισμού".
Κάτοικοι διαφόρων περιοχών, πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και κομματικών προτιμήσεων, συγκεντρώνονται, συζητούν και αποφασίζουν ότι, απέναντι στην πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση που η οικονομική τρόικα έχει αποφασίσει και η υποταγμένη κυβέρνηση έχει επιβάλει σε όλους μας, απαιτείται κοινωνική αντίσταση με ένα πλαίσιο δράσης και αλληλεγγύης, που μπορεί να ξεκινήσει από τις γειτονιές.


Αυτή είναι μια πολιτική σημερινή πολιτική πράξη που θα προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επόμενη μέρα.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, κατά γειτονιά, δήμο, χωριό.
ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΤΕ, ΘΕΣΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ και ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ
ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΧΤΙΣΤΕ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΦΙΛΙΑΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
πηγη: ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου