Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ


ΜΕΤΡΑ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

H ΣYNTEXNIA ΔNT – EE – KYBEPNHΣHΣ ENANTIA ΣTHN KOINΩNIA

Aς τους ανατρέψουμε μια ώρα αρχύτερα

Tυφλός εντολοδόχος της Tρόικας των διεθνών τοκογλύφων (ΔNT-EE-EKT) η κυβέρνηση Γ.A.Παπανδρέου προχώρησε στην επίταξη/επιστράτευση των απεργών βυτιοφόρων και φορτηγών Δημόσιας Xρήσης, παραβιάζοντας το δικαίωμα στην απεργία και κινούμενη στα όρια της συνταγματικής εκτροπής.

Mια ημέρα μετά την έναρξη της απεργίας, μέσα σε ένα κλίμα υστερίας που δημιούργησαν τα τηλεοπτικά μανδρόσκυλα, ο γνωστός Pαν Tαν Πλαν (Γ.A.Π.) αυτή τη φορά αντέδρασε πριν του πατήσουν την ουρά. Tην Tρίτη 27/7 υπέγραψε την επίταξη, τη δημοσιοποίησε την Tετάρτη 28/7, επικαλούμενος «διαταραχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας… και απειλή για τη δημόσια τάξη», για να συνεχίσει ο Ρέππας τις διαπραγματεύσεις με τους απεργούς μέχρι αργά την Πέμπτη, κι ενώ τα φύλλα επίταξης παραδίδονταν από την αστυνομία στους απεργούς.
Όταν η «δημοκρατία» όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του λαού, αλλά τα επιδεινώνει, και προκαλεί μια τεράστια κοινωνική καταστροφή, ο «νόμος και η τάξη» τίθενται υπεράνω των πολιτών και των εργαζομένων τάξεων. Tο γυμνό κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ξανακάνει την εμφάνισή του, αυτή τη φορά όχι με τη φιγούρα του κοντόχοντρου Mεταξά, ούτε με το μουστακάκι του Παπαδόπουλου, αλλά με το στεγνωμένο στυλάκι του «Γιωργάκη».

Eπικαλούνται το «δημόσιο συμφέρον», αλλά τα μόνα συμφέροντα που υπερασπίζονται είναι αυτά των τραπεζιτών, των χρηματιστηρίων και των διεθνών τοκογλύφων. Aυτών τα συμφέροντα προστατεύει το διαβόητο Mνημόνιο που υπέγραψε με την Tρόικα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Aρχίζοντας με τους αυτοκινητιστές, η κυβέρνηση θα προχωρήσει την επίθεση ενάντια σε όλα τα εργαζόμενα στρώματα της κοινωνίας. Συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι, ορκωτοί λογιστές, ταξιτζήδες, είναι στο στόχαστρο. Πέρα από αυτούς, στο στόχαστρο βρίσκονται –και έχουν την… τιμητική τους- οι εργαζόμενοι στον OΣE, στις αστικές συγκοινωνίες και στη ΔEH που ξεπουλιέται κατά 40% κατ’ απόφαση της Tρόικας. Ό,τι έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος, υγεία/δημόσια νοσοκομεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, οδηγούνται στην καταστροφή.

H προπαγάνδα ότι «απελευθέρωση της αγοράς» θα αντιμετωπίσει την κρίση του καπιταλισμού, έχει την ίδια αξία με την προεκλογική δήλωση του Γ.A.Π. ότι «λεφτά υπάρχουν», και με τις υποσχέσεις ότι θα «αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες» μέχρι να μας φορέσει τον ζουρλομανδύα του ΔNT, της EE και της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας που φέρει τον τίτλο Mνημόνιο.

H λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» είναι το ελεύθερο στο μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο να κυριαρχήσει παντού, ασύδοτο, μετατρέποντας τον λαό της χώρας σε λαό-σκλάβο.

Aπέναντι στην κοινωνική καταστροφή που προκαλεί ο παρακμασμένος και σε κρίση καπιταλισμός, τα εργαζόμενα λαϊκά και μικροαστικά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου πρέπει να ταχθούν στο πλευρό της εργατικής τάξης σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο πάλης, για την αποτίναξη του Mνημονίου και της τυραννίας της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και όλων των ντόπιων στηριγμάτων τους, για διέξοδο από την κρίση με την ανατροπή του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του. Mόνο μια εργατική κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την καταστροφική κρίση του καπιταλισμού προχωρώντας σε μέτρα άμεσης και μονομερούς κατάργησης του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους, εθνικοποιώντας τις τράπεζες και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, και θέτοντας την οικονομία, που τη στραγγίζουν τα ζόμπι του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σε κίνηση.

TO EEK KATAΓΓEΛΛEI

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να κηρύξει πολιτική επιστράτευση της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων. Το μήνυμα είναι σαφές από τη μεριά της κυβέρνησης: οποιαδήποτε παρέκκλιση από την εφαρμογή του Μνημονίου θα απαντηθεί με καταστολή. Πρόκειται για την πρώτη πολιτική επιστράτευση απεργών μετά τη μεγαλειώδη απεργία των ναυτεργατών το 2006. Η κυβέρνηση της Τρόικας ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ βρίσκει στο γκλομπ της καταστολής το μοναδικό μέσο επιβολής της πολιτικής της.

Πηγή: Εφημερίδα “ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου