Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Προκλήσεις των ΜΑΤ και παράνομες συλλήψεις προχθές στην Ομόνοια

Την ομαλή και ειρηνική πορεία των πολιτών κατά τη χθεσινή μαζική πορεία κατά των οικονομικών μέτρων του ΔΝΤ,ΕΕ και κυβέρνησης αμαύρωσαν εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή της Ομόνοιας τά οποία ξεκίνησαν με αποκλειστική ευθύνη των δυνάμεων των ΜΑΤ,όπως αποδεικνύει αποκλειστικό βίντεο το οποίο προβάλεται στη συνεχή ροή προγράμματος του STOPCARTEL TV.

http://www.youtube.com/watch?v=vfHQJ9Wk2KI&feature=player_embedded#!
Συγκεκριμένα και ενώ η πορεία του μπλοκ της κίνησης πολιτών κατά των Διοδίων έφθανε στό τέλος της στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πατησίων, δύναμη των ΜΑΤ προσέγγισε από τα πίσω και πλάγια τους διαδηλωτές κινούμενη απειλητικά προς αυτούς χωρίς καμμία προφανή αιτία.Η παρακείμενη ομάδα περιφρούρησης του Ε.Ε.Κ. αποτέλεσε απο τη θέση της στο χώρο την στιγμή εκείνη τη φυσική ανθρώπινη ασπίδα προστασίας των διαδηλωτών της κίνησης πολιτών κατά των Διοδίων οι οποίοι εκινούντο κανονικά στο κέντρο του οδοστρώματος από τα ΜΑΤ.

Όπως αποδεικνύει το βίντεο οι διαδηλωτές ζήτησαν απο τα ΜΑΤ να απομακρυνθούν από την πορεία. Σέ απάντηση τα ΜΑΤ επετέθησαν εναντίον των διαδηλωτών με δακρυγόνα και βολίδες κρότου, λάμψης.

Αποτέλεσμα της αναίτιας επίθεσης των ΜΑΤ ήταν να προβούν στην σύλληψη του Δημήτρη Αγγελή ο οποίος ήταν μέρος του μπλόκ της κίνησης πολιτών κατά των διοδίων.Ο συλληφθείς υπέστη βάναυση κακοποίηση από τούς άνδρες των ΜΑΤ κατά τη στιγμή της παράνομης σύλληψής του και ακολούθως μετεφέρθει στη ΓΑΔΑ.
Οπως έγινε γνωστό, Δημήτρης Αγγελής είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Ολόκληρο το βίντεο απο την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και την παράνομη σύλληψη του Δημήτρη Αγγελή
http://www.youtube.com/watch?v=vfHQJ9Wk2KI&feature=player_embedded#!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου