Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ: Απεργήσατε; Θα σας τσακίσω! Το φιλικό πρόσωπο της εργοδοσίας…

ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ: Απεργήσατε; Θα σας τσακίσω! Το φιλικό πρόσωπο της εργοδοσίας…

πηγή: Ο ΕΡΓΑΤΗΣ

Σε απάντηση της πετυχημένης απεργιακής κινητοποίησης που έγινε στις 26/7 ενάντια στην εκπ περιτροπής εργασία, η εταιρεία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ ανακοίνωσε (28/7) ότι αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο από τις 2-22 Αυγούστου, καλώντας τους εργάτες να λάβουν την κανονική τους άδεια (όσοι έχουν υπόλοιπο αδείας) ή να υπογράψουν ότι λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών. Οι περισσότεροι όμως εργαζόμενοι είχαν λάβει μεγάλο τμήμα της κανονικής τους άδειας την περίοδο του Πάσχα κατόπιν απαίτησης της εταιρείας, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ημέρες κανονικής αδείας για να λάβουν.

Η λήψη άδειας άνευ αποδοχών απαιτεί τη συναίνεση του εργαζομένου και η ενέργεια αυτή του ΚΙΟΛΕΪΔΗ αποτελεί μια πρώτη μορφή lock-out για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να εμποδιστεί κάθε αγώνας και συνδικαλιστική δράση. Όχι τυχαία η σχετική ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα που είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργατών για να συζητηθεί η εξέλιξη του αγώνα.

Στην προγραμματισμένη συνέλευση, παρά το γεγονός ότι προτάθηκε να απαντηθεί η πρόκληση της εργοδοσίας με νέα απεργιακή κινητοποίηση και γενικευμένο πόλεμο , οι επικεφαλείς του σωματείου μετάλλου (η πλειοψηφία του κλαδικού σωματείου ανήκει στο ΠΑΜΕ) δεν το έβαλαν σε συζήτηση, καθώς έτσι κι αλλιώς έχουν ένα διαφορετικό σχεδιασμό για την παρούσα εποχή της κρίσης ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες.

Οι σχετικές αποφάσεις πιθανότατα θα ληφθούν σήμερα από το ΔΣ του κλαδικού σωματείου μετάλλου και την εργοστασιακή επιτροπή που δημιουργήθηκε αν και η γενική συνέλευση στις 28/7 είχε όλα τα περιθώρια να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις.

Αν η εργοστασιακή επιτροπή αποτελέσει τον ιμάντα μεταβίβασης της πολιτικής του ΠΑΜΕ, τότε πολλά γεγονότα αλά ΚΑΝΑΚΗ θα επαναληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου