Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ - Μια επιστολή στη μητέρα του Νίκου Ρωμανού

Λάβαμε στο μέηλ του Κινήματος Δεν Πληρώνω μια ηλεκτρονική επιστολή, σταλμένη από μιά φίλη του Κινήματος και μάνα μιας κόρης συνομήλικης του Νίκου Ρωμανού.

Μας παρακαλούσε άν κρίνουμε σκόπιμο να την δημοσιεύσουμε. 

Μιας επιστολής λιτής, που αποτελεί ένα   απόσταγμα ψυχής,  de profundis και που σίγουρα εξφράζει τα αισθήματα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΑ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ



Είμαι μάνα ενός παιδιού στην ηλικία του Νίκου. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση σας. Παρακολουθώ τη στάση σας εδώ και χρόνια με αποκορύφωμα τις τελευταίες 25 μέρες. 
Τα λόγια σας λίγα αλλά ξεχειλίζουν αξιοπρέπεια και μεγαλείο...
Είναι αυτά φαίνεται που διδάξατε στο παιδί σας με τη στάση ζωής σας. 
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνώ με την ιδεολογία του για να υπερασπίζομαι το δικαίωμά του να παλεύει γι’ αυτήν.


Μπορώ κάπως να νοιώσω τη μάνα του παιδιού που οι συνθήκες ενηλικίωσής του ήταν οι πιο δύσκολες και περίεργες σε αντίθεση με το περιβάλλον που μεγάλωσε. 

Όπως δεν μπορώ επίσης να μην διακρίνω ότι είχε στα χέρια του ένα όπλο που δεν χρησιμοποίησε, κατά τα λεγόμενα του εισαγγελέα άλλωστε. Οι λεπτομέρειες δείχνουν πράγματα!



Συμμερίζομαι την αγωνία σας για τη ζωή του παιδιού σας και θυμώνω με την δικαιοσύνη και την πολιτεία που την έχουν κάνει μπαλάκι η μια στην άλλη, δηλώνοντας έτσι την ανεπάρκειά τους, την μικρότητά τους.


Σέβομαι και εκτιμώ την μάνα που ενέπνευσε το αίσθημα της δικαιοσύνης και της μαχητικότητας στο παιδί της και θεωρώ ότι δικαίως είστε περήφανη γι’ αυτόν.



Υποκλίνομαι κυρία Νάσιουτζικ



Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου