Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας των παιδιών



Δυο αθώα παιδιά, φοιτητές  στο ΤΕΙ της Λάρισας , χάθηκαν άδικα , στον  ανθό  της νιότης τους και τρία χαροπαλεύουν . 
Η μάνα του ενός , άνεργη, απολυμένη. 
Η άλλη απλήρωτη στη δουλειά της, έρχεται στη Λάρισα με δανεικά, από τα Χανιά , προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της  γιο, διασωληνωμένο, στο κρεβάτι της εντατικής.   
Η φτώχεια και πάλι στην καρδιά αυτού του πολιτικού εγκλήματος. 
Ηθικός αυτουργός , η βάρβαρη πολιτική των σκληρών μέτρων λιτότητας, που οδηγούν σε ύφεση, απολύσεις και ανεργία. 
4.000 αυτοκτονίες- πολιτικές δολοφονίες, τα χρόνια των μνημονίων...
400.000 οικογένειες , χωρίς κανένα εργαζόμενο...
1.500.000 επίσημα άνεργοι...
2.500.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου  έως 3.000 ευρώ, εκβιάζονται από την εφορία με το ανατριχιαστικό ραβασάκι   :’Η Πληρωμή , ‘Η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ακίνητης και κινητής περιουσίας και τραπεζικών λογαριασμών τους. 


Ευτυχώς βεβαία, και επειδή ο θεός αγαπά τον κλεφτή ,αλλά και τον νοικοκύρη , οι ΔΟΥ  δυσαρεστούνται βρίσκοντας συνήθως μηδενικές καταθέσεις στα βιβλιάρια των δύσμοιρων μικροοφειλετών . 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αν κάποιος πολίτης χρωστά  πάνω από 5.000 ευρώ, στο δημοσιο, αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Περιμένουμε  βέβαια να μας πληροφορήσουν οι κυβερνώντες μας, σε ποιες φυλακές σκοπεύουν να μας φιλοξενήσουν, τη στιγμή που οι  φυλακές των Διαβατών της Θεσσαλονίκης, όπου εκτίει την ποινή του ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλος, χωρητικότητας 300 ατόμων, φιλοξενεί 650 άτομα!

 Στήνουν λοιπόν στο εκτελεστικό απόσπασμα τους αθώους και τους πυροβολούν οι ένοχοι!  Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία στον επιθανάτιο ρόγχο της, κουράστηκε πια  να υποκρίνεται όπως τον παλιό καλό καιρο, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί υπηρέτες της, πέταξαν τους φερετζέδες τους και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Άσχημο και αποκρουστικό!

Δεν τους νοιάζουν πια ούτε τα προσχήματα , ούτε το πολίτικο κόστος. Ίσως αισθάνονται μιας χρησης.

Το κοινοβούλιο δεν έχει πλέον πραγματικό λόγο  ύπαρξης. Στήνει κακόγουστες θεατρικές παραστάσεις με σκυλοκαβγάδες για το  θεαθήναι.

 Οι καλοπληρωμένοι βουλευτές του, ευνουχισμένοι με τη θέληση τους, ψηφίζουν αβέρτα μέτρα , που μας γυρίζουν βίαια στο μεσαίωνα. Οι έχοντες και κατέχοντες να είναι καλά και ο λαός στα τάρταρα .

 Διαλύθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και δεν υπάρχει  πια κανένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους εναπομείναντες εργαζόμενους. Κατακτήσεις ενός αιώνα  διαγράφηκαν με μια μονοκοντυλιά.

 Ένας περήφανος λαός οδηγήθηκε στην εξαθλίωση. Αυτός ήταν ο τελικός σκοπός των κεφαλαιαγορών και των πολυεθνικών ομίλων, των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Και  χρησιμοποίησαν με επιτυχία τις πολιτικές τους μαριονέτες .

Τους ψήφισαν όλα τα μνημόνια , και μάλιστα, χωρίς καν να τα διαβάσουν, προκειμένου να μετατρέψουν τη χώρα μας, σε μια απέραντη ΕΟΖ πεινασμένων σκλάβων.

Αρπάζουν το χρυσό και θα μας αφήσουν κυάνιο. Καταστρέφουν το αρχέγονο δάσος στις Σκουριές και θα μας αφήσουν κρανίου τόπο.  Μυρίστηκαν πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μας πολιορκούν ασφυκτικά για να τα πάρουν όλα!

Γιατί το μοναδικό τους μέλημα , είναι το αισχρό κέρδος και αδιαφορούν πλήρως . για τις  συνέπειες των άνομων πράξεων τους.

Η εξίσωση φόρου πετρελαίου   θέρμανσης- κίνησης, με το αστείο πρόσχημα της καταπολέμησης της λαθρεμπορίας, ξέραμε ότι δεν θα μας βγει σε καλό.

Ο Στουρνάρας, ο δοτός υπουργός οικονομικών, με την παγερή αλαζονεία του τεχνοκράτη τραπεζίτη. Επιμένει ότι κέρδισε από το μέτρο αυτό, παρά τον καταποντισμό στις πωλήσεις του πετρελαίου , δεδομένης της ανημπόριας του λαού, να αγοράσει έστω και μια σταγόνα. Θανατηφόρα ατυχήματα και με τις ξυλόσομπες και με τα μαγκάλια.

 Ούτε μια υποκριτική συγγνώμη δεν ψέλλισαν οι υπεύθυνοι της συμφοράς . Η χώρα αυτή πληρώνει πια με τους νεκρούς φοιτητές της Λάρισας, τα τρία χρόνια άγριας λιτότητας, των μνημονίων, των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Καταστρέφουν όλα τα κοινωνικά αγαθά και στη θέση τους βάζουν τα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η  υγεία και η παιδεία διαλύονται. Οι φοιτητές ξεριζώνονται με το επαίσχυντο σχέδιο Αθηνά, αλλάζουν αντικείμενο σπουδών, χωρίς καν να ρωτηθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους ,που πνίγονται κυριολεκτικά στα χρέη. Επέστρεψαν τα φονικά μαγκάλια στα σπίτια μας. Επιστρέψαμε χωρίς να το καταλάβουμε στη δεκαετία του ‘ 50.

 Ισοπέδωσαν, χωρίς τύψεις, όλα τα νοικοκυριά. Τα τραγικά γεγονότα, με θύματα  τους αδικοχαμένους φοιτητές της Λάρισας, καθώς και τα μικρά παιδιά  στην Καβάλα που έχασαν τόσο πρόωρα τη ζωή τους, από ξυλόσομπα, στο σπίτι των παππούδων  τους, ενδέχεται αν επαναληφθούν,  να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις. Πρέπει οι ηθικοί αυτουργοί να πληρώσουν.

Να ζήσουν στην ανέχεια οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, να αναγκαστούν να επιβιώσουν με 586 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση, να αισθανθούν πως νοιώθει  μια ανθρώπινη ύπαρξη χωρίς αξιοπρέπεια.

Δεν γίνεται οι λαοί να αντιμετωπίζονται με λογιστικά κριτήρια. Σκοτώνουν το μέλλον  των παιδιών μας και τα ίδια τα παιδιά μας!

 Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Κι έτσι θα γίνει. Θα παλέψουμε εμείς γι'αυτό!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου