Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Για την υποχρεωτική "δωρεά" οργάνων - Τι λέει το Κίνημα Δεν Πληρώνω- ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΠΕΜΠΤΗ 28-3-13, 7 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ "ΔΩΡΕΑ" ΟΡΓΑΝΩΝ
 
Ενα πολυ σημαντικο ζητημα θα μπει στο επικεντρο των προβληματισμων της κοινωνιας. Ο νομος που μας καθιστα υποχρεωτικα και χωρις προηγουμενη δηλωση μας, δωρητες οργανων.

Πολλοι πολιτες που εβλεπαν με καλο ματι το να γινουν δωρητες οργανων βλεπουν,  τωρα, με καχυποψια εως και πληρη αρνητισμο αυτο το ενδεχομενο, λογω της αντιμετωπισης της ιδιας της πολιτειας απεναντι στις ζωες μας. 
Γεννα μεγαλα ερωτηματικα το πως οι καθε λογης τροϊκανοι λοβερδοι, που κλεινουν νοσοκομεια, διαλυουν οποιαδηποτε κοινωνικη δομη υγειας, νοιαστηκαν για τις μεταμοσχευσεις οργανων.

Το ανθρωποφαγο συστημα που ζουμε νοιαζεται πως θα εκμεταλλευτει τον ανθρωπο ακομη και μετα τον θανατο του.  

Καθιστα τον ιδιο το ανθρωπινο σωμα  αντικειμενο εκμεταλλευσης και πηγη δωρεαν ανταλλακτικων ακομη και μετα τον θανατο του.

Δεν μπορουν να μας πεισουν αυτοι που δεν σεβονται την ανθρωπινη ζωη και αξιοπρεπεια οτι θα τηρησουν οποιονδηποτε κωδικα ιατρικης δεοντολογιας και δεν θα μας "πουλησουν"   για οποιαδηποτε  εμπορικη εκμεταλλευση.

Η λεξη δωρεα και δωρητης περιλαμβανει την θεληση του ατομου που δωριζει. Αλλιως λεγεται καταναγκασμος και υποχρεωση!

Δεν θα δεχτουμε κανενα καταναγκασμο από αυτό το ανθρωποφαγο συστημα εκμεταλλευσης ειτε οσο ειμαστε στη ζωη, ειτε μετα τον θανατο μας.

Δεν θα θελησουμε να γινει το σωμα μας, με το ετσι θελω, αντικειμενο πλειστηριασμου στη διαδικτυακη αγορα,  στον οικονομικα ισχυροτερο.

Υπαρχουν πληθος περιπτωσεων στην Κινα και στην Ινδια.
 Ιδιαιτερα στη Κινα δεν δισταζουν   να καταδικασουν σε θανατο, ακομη και για μικροπαραπτωματα, νεους ανθρωπους , ουτως ώστε να τους μετατρεψουν σε υποχρεωτικους «δωρητες» οργανων, με ληπτες κυριως πλουσιους αλλοδαπους.
Το Κινημα Δεν Πληρωνω, που εχει σαν κεντρο της δρασης του την ανιδιοτελη προσφορα στον ανθρωπο (κοινωνικο ιατρειο αλληλεγγυης, τραπεζα αιματος, επανασυνδεσεις ρευματος και νερου, πυρηνες αλληλεγγυης με προσφορα ρουχων, τροφιμων κλπ) λεει ναι στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δωρεα οργανων. 

Λεμε όμως ένα μεγαλο ΟΧΙ σε οποιονδηποτε καταναγκασμο μας επιβαλλει αυτό το ανθρωποφαγο συστημα και οι αμφιβολης ηθικης κυβερνητες.
Η ομαδα υγειονομικων  μαζι με την νομικη ομαδα του Κινηματος Δεν Πληρωνω θα επεξεργαστουν από κάθε πλευρα την νομοθεσια.
 Θα καλεσουμε το αμεσως επομενο διαστημα μια ανοιχτη συγκεντρωση προκειμενου να συνδιαμορφωσουμε τους αξονες παλης μας, βασισμενοι και στις πληροφοριες και τα συμπερασματα που θα εχουμε συλλεξει. Καθε ενδιαφερομενος θα ειναι ευπροσδεκτος να συμμετασχει.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
epitropes2010@gmail.com
Καυτατζόγλου 35- Πατήσια, ΤΚ 111 44
τηλ. 211 0192839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου