Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εμπρός για την Ευρώπη των λαών - Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδότησε την εδραίωση της οικονομικής κατοχής του λαού μας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 
Εμπρός για την Ευρώπη των λαών

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδότησε την εδραίωση της οικονομικής κατοχής του λαού μας.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα την Τρίτη 9 Οκτώβρη, είχε μία σημειολογία ιδιαίτερα σημαντική. Η Άγκελα, ως εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου δεν ήρθε στα μέρη μας με σκοπό να μας τείνει χείρα βοηθείας, ούτε για να μας κάνει κάποιο δωράκι όπως είθισται. Το μόνο που εξυπηρέτησε αυτή η επίσκεψη είναι η εδραίωση σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, μίας μόνιμης εποπτείας και χειραγώγησης του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου πάνω στον ελληνικό λαό. Η μακροχρόνια εδραίωση πλήρους οικονομικής υποταγής του ελληνικού λαού αλλά και των υπόλοιπων «υπερχρεωμένων» λαών στους πιστωτές-τοκογλύφους, είναι μείζονος σημασίας για το τραπεζικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτόν εγκαθιδρύεται ένα νέο μαύρο καθεστώς που απαιτεί πλήρη εκχώρηση των λαϊκών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και πλήρη υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και του κοινωνικού πλούτου στο χρηματιστικό κεφάλαιο.

Ανταγωνιστικότητα = Εξαθλίωση

Η καραμέλα περί της ανάγκης αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας πιπιλίζεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα από την τρόικα, την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η Μέρκελ τόνισε επανειλημμένα στην συνέντευξη τύπου επί ελληνικού εδάφους ότι ο μόνος τρόπος διεξόδου της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της. Φυσικά, το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν οι εκφραστές της άρχουσας τάξης, περιλαμβάνει πάντα έννοιες διαστρεβλωμένες και αμφίσημες, με σκοπό να μας μπερδεύουν και τελικά να μας εξαπατούν.
Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, μιας και αναφέρθηκε, είναι μία ευγενική παράφραση για τη βάναυση περιστολή των εργασιακών κεκτημένων. Σημαίνει μείωση μισθών, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Όλα αυτά στο βωμό της αύξησης της προοπτικής κερδοφορίας των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Έτσι εννοούν αυτοί την προσέλκυση επενδύσεων και την επίτευξη ανάπτυξης. Γι αυτό άλλωστε επιθυμούν και την μετατροπή της Ελλάδας σε μία απέραντη ΕΟΖ. Θέλουν ανθρώπους φτωχούς και υποταγμένους αφού έτσι θα επιτευχθεί ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Οι αριθμοί τους να ευημερούν και οι άνθρωποι να δυστυχούν και να πεθαίνουν.

Μια γροθιά για την ανατροπή!!

Το διήμερο 8 και 9 Οκτώβρη ο λαός κατέβηκε στους δρόμους. Παρά την βιομηχανία τρόμου που έσπειραν τα ΜΜΕ περί απαγόρευσης των συναθροίσεων, ακροβολισμένων ελεύθερων σκοπευτών και χιλιάδων πάνοπλων αστυνομικών, ο λαός μην έχοντας πλέον πολλά να χάσει διατράνωσε την αντίθεσή του στις πολιτικές της εξαθλίωσης που εφαρμόζονται. Το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο για τα λαϊκά στρώματα. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι αυτός του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα με σχέδιο και προοπτική. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η μόνη λύση είναι το ξεχαρβάλωμα του συστήματος και η εγκαθίδρυση μίας νέας κοινωνίας με το λαό στο τιμόνι. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ενωθούμε κάτω από τα κοινά μας προβλήματα, διατρανώνοντας στους από πάνω ότι: Οι μέρες σας τελείωσαν, έφτασε η ώρα του λαού!!

Το Διεθνές Κίνημα Δεν Πληρώνω

Το  «ελληνικό» Κίνημα δεν Πληρώνω αντιλαμβάνεται την ανάγκη χτισίματος ενός διεθνούς ρεύματος αντίστασης και ανατροπής και χρησιμοποιεί κάθε μέσο ώστε να διαδώσει τις ιδέες του διεθνώς. Αυτή η μακρόπνοη προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς. Είμαστε υπερήφανοι και συνάμα προσγειωμένοι. Αποτελέσαμε εμπνευστή ενός νέου τρόπου αγωνιστικής έκφρασης σε κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Με χαρά βλέπουμε να γεννιούνται και να αναπτύσσονται αδελφά κινήματα «Δεν Πληρώνω» με έντονη αγωνιστική δράση και ανατρεπτικά αιτήματα στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Νότιο Αφρική, στην Ολλανδία, στη Γερμανία, στη Σουηδία και στην Ιρλανδία.
Η πρωτοπόρα δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την παγκόσμια εξάπλωσή του έχουν προκαλέσει πανικό στις κυβερνήσεις και έντονο ενδιαφέρον από τα μεγάλα μέσα του εξωτερικού. Αφιερώματα στο Κίνημα Δεν Πληρώνω έχουν κάνει τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το CNN, το Al-Jazeera, η γαλλική τηλεόραση, η Ιαπωνική τηλεόραση, η Ρώσικη τηλεόραση, η Τούρκικη τηλεόραση και πολλά άλλα μεγάλα και μικρότερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα από όλο τον κόσμο.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οριστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι αυτό και παράλληλα με την δράση μας σε εγχώριο επίπεδο, προσπαθούμε να οικοδομήσουμε και ισχυρούς δεσμούς με τα ταξικά μας αδέρφια σε όλο τον κόσμο. Η σφυρηλάτηση αγωνιστικών δεσμών και ο συντονισμός μας με το διεθνές κίνημα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για να επιτύχουμε τη δημιουργία ενός ισχυρού παγκόσμιου πόλου αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών που επιφέρουν την εξαθλίωση μας.

Παλεύουμε για την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη των εργαζομένων!!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!
Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
211 0192839
mail: epitropes2010@gmail.com
kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου