Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

VODAFONE: Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 12 Ιούνη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 1:00 μμ

Κάτω τα χέρια από την Συλλογική Σύμβαση

 Πανελλαδική Στάση Εργασίας στην Vodafone την Τρίτη 12 Ιούνη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 1:00 μμ

 Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις Χαλανδρίου (Τζαβέλλα 1-3) 

H Διοίκηση της VODAFONE, μιας από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες στην Ελλάδα, προστρέχει να εφαρμόσει την νέα Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο ΙΙ που συμφώνησαν Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, με μια πρόταση-κόλαφο για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων στην επιχείρηση, οδηγώντας σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) για το 2012-13. Τόσο η αρχική πρόταση της ...
διοίκησης (πάγωμα των ωριμάνσεων, κατάργηση των επιδομάτων γάμου 10%, ξένης γλώσσας 5-10%, ακουστικού 3% και ταμείου και μετατροπή τους σε «οικειοθελή παροχή») όσο και η πρόσφατη (ίδια με την αρχική με μόνη διαφορά την διατήρηση του επιδόματος γάμου), αποδομεί τους κατοχυρωμένους μισθούς που προβλέπει η ΕΣΣΕ, μετατρέπει τον μισθό μας σε δωράκι της εργοδοσίας για να μπορεί αύριο να προχωρήσει ελεύθερα σε μειώσεις μισθών μέσω της μείωσης/κατάργησης της «οικειοθελούς παροχής» και μαζικές απολύσεις μέσω της αντικατάστασης των παλιότερων συναδέλφων με «φτηνότερους» νέους. Σε μία εταιρεία που χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται επινοικιαζόμενοι με συμβάσεις μήνα και πολύ χαμηλότερους μισθούς. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας, οι εργαζόμενοι στην VODAFONE απορρίπτουμε τις αξιώσεις της εργοδοσίας για πάγωμα των ωριμάνσεων και κατάργηση των κατοχυρωμένων επιδομάτων μας, ως προϋπόθεση για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για το 2012-2013. Η υπάρχουσα ΕΣΣΕ, με όλα τα επιδόματα και τα μισθολογικά κλιμάκια, προβλέπει τα απολύτως αναγκαία και απαραίτητα για την επιβίωση.

 Γι αυτό προχωράμε σε πανελλαδική Στάση Εργασίας την Τρίτη 12 Ιούνη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τη 1:00μμ, με αιτήματα: -ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ 2012-2013 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ ΠΑΡΟΧΗ» ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στην Στάση Εργασίας την Τρίτη 12 Ιούνη από την έναρξη της βάρδιας έως τη 1:00μμ.

Καλούμε το ΕΚΑ, την ΟΙΥΕ, την ΓΣΕΕ, Σωματεία, συνδικαλιστές και αλληλέγγυους εργαζόμενους από όλους τους χώρους να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 9:00πμ στις κεντρικές εγκαταστάσεις της VODAFONE στο Χαλάνδρι (Τζαβέλλα 1-3).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου