Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΧΑΪΑ- Ανοιχτός πόλεμος ανακοινώσεων ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ

"Σφάζονται" στην Αχαϊα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοινώσεις στον τύπο που κάθε άλλο παρά τιμούν το ήθος της αριστεράς και το επίπεδο των επιχειρημάτων τους.
Βαρειές κατηγορίες και μομφές από το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Απο τη μια μεριά έχουμε την απώλεια ψυχραιμίας από την απώλεια της πρωτοκαθεδρίας στο χώρο με τη συρρίκνωση των ποσοστών και από την άλλη το μεγαλειώδες ψήλωμα των ποσοστών που οδηγεί σε άλλου τύπου συμπεριφορές που περισσότερο μοιάζουν με οδηγίες δασκάλου σε μαθητές παρά σε συντροφικές παρατηρήσεις.

Δείτε τις ανακοινώσεις


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΑΧΑΪΑΣ

«…Και αν είν΄ ο λάκκος σου πολύ βαθύς,

χρέος σου με τα χέρια σου να σηκωθείς.

(Κ. Βάρναλης)

Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site του internet διάφορα κείμενα ή σχόλια που προσπαθούν να διαμορφώσουν για το ΚΚΕ μια ψεύτικη εικόνα διεργασιών, συγκρούσεων, διαφωνούντων στελεχών, προβληματισμών για την πολιτική του κόμματος. Τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Προφανώς διοχετεύονται από επιτελεία και κέντρα συνδεδεμένα με το ΣΥΡΙΖΑ, που έδρασαν και πριν τις εκλογές διοχετεύοντας διάφορες βρωμιές για το ΚΚΕ και τα στελέχη του.

Με τα δημοσιεύματα αυτά σχετίζεται η οργανωμένη προσπάθεια από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και επιτελείων τις αστικής τάξης για να χτυπηθεί το ΚΚΕ, ιδιαίτερα η πολιτική του. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των οργανωμένων δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακινηθεί σε αυτόν, ήταν και είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ δε θα δώσει λογαριασμό ούτε στην αστική τάξη, ούτε σε κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ για την δράση του. Δεν δίνει λογαριασμό στους κάθε λογής αντικομουνιστές και βαστάζους της πλουτοκρατίας. Έχει αρκετή πείρα και μπορεί να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ματαιοπονούν όσοι παλεύουν να το βάλουν στο χέρι.

Δεν μπορεί να συγκρίνεται το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν υπάρχει καμία ιδεολογικοπολιτική συγγένεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιλαϊκό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε νέο ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ. Διακηρυγμένος στόχος του είναι η ενίσχυση της Ε.Ε., η ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομίας με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η διαχείριση της κρίσης μέσα στην Ευρωζώνη. Συμπληρώνει το δίπολο, που φτιάχνεται στην θέση του δικομματισμού, από την μία ΝΔ-κεντροδεξιά, από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ- κεντροαριστερά.

Ενώ είναι δεδομένη η αντιλαϊκή επίθεση της νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα κάνει «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Επομένως στόχος τους είναι η χειραγώγηση του λαού και οι όποιες λαϊκές διεκδικήσεις να περιορίζονται σε ψίχουλα. Σε κάθε περίπτωση ορκίζονται στην Ε.Ε. και στην σωτηρία του καπιταλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Ιουνίου θυμήθηκε ότι εκτός από την κυβέρνηση υπάρχει και η αξιωματική αντιπολίτευση γιατί δεν του το επιτρέπουν δήθεν οι συσχετισμοί… Αλήθεια, και γιατί του το επέτρεπαν στις 7 Μάη που διαπραγματευόταν με όλους και με όλα. Κατά τα άλλα πολέμησε την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ υποσχόμενος ότι θα δημιουργήσει μια κυβέρνηση που δήθεν θα προστάτευε τον λαό. Μην στεναχωριούνται, θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας συνεργαστούν τότε με την «αριστερή» ΔΗΜ.ΑΡ. που τώρα τα βρίσκει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας κάθε βρώμικη μέθοδο που αξιοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται ότι φταίει το ΚΚΕ γιατί βγήκε πρώτη η ΝΔ και ενισχύθηκαν οι «μνημονιακές δυνάμεις», που δεν συγκροτείται «κυβέρνηση της αριστεράς». (Δεν λένε, τη ΔΗΜ.ΑΡ. σε ποιες δυνάμεις την κατατάσσουν;)

Αλήθεια; Και γιατί δεν ευθύνεται η ΔΗΜ.ΑΡ., για παράδειγμα, που τώρα στηρίζει την νέα κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου; Η ΝΔ ανέβηκε περίπου 10% σε συνθήκες αφάνταστων πιέσεων και εκβιασμών, με γραμμή να συγκροτηθεί κυβέρνηση πάση θυσία που θα στηρίξει την «ευρωπαϊκή» πορεία της χώρας. Για τα ίδια όμως αγωνιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία υποσχόταν ότι θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο με το όνομα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Να λοιπόν ποιος συνέβαλλε καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες για να ανασυγκροτηθεί γρήγορα η ΝΔ και να συντηρητικοποιηθεί ένα τμήμα ψηφοφόρων.

Ας εξηγήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, τι δεσμεύσεις έδωσαν στους πρεσβευτές των G20, δηλαδή στους εκπροσώπους των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών; Επομένως ας αφήσουν τις αυτάρεσκες φανφάρες ότι δήθεν τους χτύπαγε ο «παγκόσμιος καπιταλισμός» που δήθεν τους φοβήθηκε.

Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γαλλία, το «Μέτωπο της Αριστεράς» με ηγέτη το Μελανσόν, έπαθε συντριβή τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας εκλέγοντας μόνο 10 βουλευτές στο κοινοβούλιο και χωρίς να εκλεγεί ο Μελανσόν. Σάρωσαν οι Σοσιαλιστές με τη στήριξη των Γάλλων «αριστερών», ενώ ενισχύθηκε το κόμμα του Λεπέν. Αφού έκαναν οι «αριστεροί» την βρώμικη δουλειά για να βγει η αντιλαϊκή κυβέρνηση του Ολάντ, τώρα απομονώθηκαν…

Να που οδηγεί η ενσωμάτωση και υποταγή στις «αριστερές κυβερνήσεις» διαχείρισης του καπιταλισμού. Αυτός είναι ο «νέος αέρας της Ευρώπης» για τον οποίο πανηγύριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη 6η Μάη και τώρα τα έχει κάνει γαργάρα…

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά αρνητικό και είναι αρνητικό πρώτα και κύρια για τον ίδιο το λαό. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης και της αντεπίθεσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Οι κομμουνιστές ούτε φοβούνται, ούτε κάμπτονται. Έχουν πλήρη συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό, για αυτό θα οξύνουν την ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση με όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιχειρούν την καθυπόταξη του λαού για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ, καλά στηριγμένο στην στρατηγική και στην πολιτική του, θα επιβεβαιωθεί πολύ γρήγορα. Άλλοι θα τρέχουν να δίνουν εξηγήσεις…»Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

"Δεν μας εξέπληξε η επιστολή του ΚΚΕ Αχαΐας, ούτε για τις ανακρίβειες, ούτε για την ευφάνταστη κατασκευή στοιχείων, ούτε για τη χολή που ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ. Όταν την ώρα που συγκροτείται μια κυβέρνηση συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών και όλων των δεινών που επιφυλάσσονται στον Ελληνικό Λαό, στους ανθρώπους της εργασίας και στο ζοφερό μέλλον της νεολαίας, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον φίλο από τον εχθρό, τότε είναι υποχρεωτικός μονόδρομος η εθελοτυφλία και συκοφαντία για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Δεν μας εξέπληξε, ούτε η έλλειψη ίχνους αυτοκριτικής, για το γεγονός της μεγαλύτερης συρρίκνωσης των δυνάμεων του, από την μεταπολίτευση και μετά. Την ώρα που αποδεσμεύονταν από τον δικομματισμό και τα κόμματα της συντήρησης πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων, αναζητώντας ελπίδα για λύση των προβλημάτων τους κυρίως στα κόμματα της αριστεράς. Είναι γνωστό ότι δεν αρμενίζουν αυτοί στραβά, ο γιαλός είναι στραβός.


Δεν μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός, ότι την μόνη αιτία για την αποστροφή των λαϊκών μαζών από το ΚΚΕ την βρίσκει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Έτσι και αλλιώς σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο, σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της συντήρησης ντόπιες και ξένες έκανε ότι ήταν δυνατόν για να διαστρεβλώσει, διαβάλλει και κατασυκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Μας λυπεί όμως το γεγονός ότι, παρά τα λαϊκά μηνύματα της κάλπης και όχι μόνο, συνεχίζουν την ίδια διασπαστική πολιτική του λαϊκού και εργατικού κινήματος, την ώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και σύμπραξη στις κοινωνικές διεκδικήσεις. Η λογική του όλα ή τίποτα, όταν το όλα, δηλαδή η κομμουνιστική επανάσταση που διατείνονται ότι επιδιώκουν, είναι πολύ μακριά, τότε εκ του ασφαλούς οδηγεί στο τίποτα, δηλαδή στην επερχόμενη εξαθλίωση του Λαού από τον σπαρασσόμενο από βαθύτατη κρίση Καπιταλισμό, αλλά σθεναρά αντιστεκόμενο και για αυτό πολύ περισσότερο επικίνδυνο. Αν η στάση αυτή δεν βάζει πλάτη στην αντίδραση των χρηματοπιστωτικών συμφερόντων της τρόικας και των ντόπιων υπηρετών τους, ας αναρωτηθεί ο καθένας τι κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνισθεί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά, μέσα και έξω από τη βουλή. Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Για τη δημιουργία του αριστερού πόλου διακυβέρνησης εξόδου από την κρίση υπέρ του λαού.

Στον αγώνα αυτόν συνεχίζουμε να καλούμε, όλους τους τίμιους αγωνιστές της Αριστεράς, από όποιο χώρο και αν προέρχονται, σπάζοντας τους φράχτες της κοντόφθαλμης κομματικής πολιτικής, να συγκλίνουν στο ποτάμι των σκληρών κοινωνικών αγώνων, που έρχονται στο άμεσο μέλλον, φέρνοντας μαζί τους τις δικές τους ιδέες και απόψεις, γιατί στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς."
xronika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου