Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Η δωσίλογη κυβέρνηση Παπανδρέου - Θαθανδρέου εξαπέλυσε πόλεμο σε άλλη μια κοινωνική ομάδα, στους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί.
Αφού διέλυσαν τους εργαζομένους στα φορτηγά πέρυσι την ίδια εποχή και τους εργαζομένους στις δημόσιες συγκοινωνίες είπαν να τελειώνουν με το φιλέτο που λέγεται “Μεταφορές” παραδίδοντας τα ταξί σ αυτούς που τους καθοδηγούν δηλαδή στη ντόπια αλλά και στην υπερεθνική ελίτ Στρατηγό αυτού του εγχειρήματος ο Παπανδρέου όρισε τον ηττημένο στη Μάχη της Κερατέας, το παιδί από την Πάρο Γ. Ραγκούση με προμετωπίδες τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, τους εισαγγελείς και τους ξενοδόχους, που φορολογούνται όλως τυχαίως με 6,5% φ.π.α.(κυβέρνηση Καραμάν –αλή) την ίδια ώρα που κάθε ελληνική οικογένεια για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης πληρώνει 13% φ.π.α.
Η απάντηση μας ήταν να προβούμε σε απεργία διαρκείας για να αποφευχθεί η παράδοση των ταξί στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο .
Μια παράδοση που οι τεχνοκράτες βαφτίζουν ως απελευθέρωση ή ως άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θυμίζοντας μας τον «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη και την «επανίδρυση του Κράτους» του Καραμανλή.
Γνωρίζουμε ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατική ηγεσία του κλάδου των ταξί (ΣΑΤΑ) απείχε απ όλους τους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν έως τώρα .
Όμως αυτή η λανθασμένη αποχή του κλάδου των ταξί βαρύνει και ενοχοποιεί την συνδικαλιστική ηγεσία και όχι όλους τους ταξιτζήδες.
Άλλωστε αρκετοί ταξιτζήδες αντιλαμβανόμενοι τους εαυτούς τους σαν μέλη της κοινωνίας συμμετείχαν και θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν σε κάθε κοινωνικό αγώνα και σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και δούλους χωρίς πλούσιους και φτωχούς .
Με βάση αυτό, μια ενδεχόμενη νίκη των ταξιτζήδων ως αποτέλεσμα της απεργίας δεν θα αποτελέσει μια συντεχνιακή νίκη αλλά μια νίκη των εργαζομένων .
Ένα θεμέλιο για κερδοφόρες συγκρούσεις με την ελληνική αστική τάξη και τα πολιτικά τους πιόνια.
Ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση και για μια δίκαιη κοινωνία είναι μακρύς.
Απαιτεί τη συμπαράταξη μεγάλων κομματιών της κοινωνίας μακριά από κομματικά καπελα, πουλημένα συνδικάτα, «εκπροσώπους» και «αντιπροσώπους».
Ελάτε να συζητήσουμε για να αποφασίζουμε εμείς για αυτά που μας αφορούν.
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙ από τα κάτω
e-mail: protaxi2011@gmail.com
http://protaxi2011.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου