Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, 19 Ιουλίου, Πλατεία Συντάγματος, 9 μμ.


Ταξική οργάνωση ενάντια στην κρίση και μορφές δράσης
Παύση πληρωμών από τα κάτω
Οργάνωση μέσα και έξω απ’ τους χώρους δουλειάς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Η ομάδα Εργαζομένων-Ανέργων σχηματίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τις απαρχές της συνεύρεσης και κινητοποίησης πλήθους κόσμου στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου με πρόσχημα την «κρίση του χρέους». Παρά τις διαφορετικές πολιτικές ταυτότητές μας, η ταξική μας θέση ήταν εκείνη που αναγνωρίστηκε ως κοινή: «Είμαστε εκείνοι οι άνθρωποι που παράγουμε τον πλούτο, χωρίς, όμως, να μπορούμε να ζήσουμε. Όσο διαφορετικά κι αν εκφραζόμαστε, μας ενώνει ένα κοινό πρόβλημα• η εκμετάλλευση».

Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για τη συνέχιση του αγώνα. Είμαστε αναγκασμένοι να επινοήσουμε κινηματικούς, ανταγωνιστικούς τρόπους έμπρακτης άρνησης των συνεπειών εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου και άμεσης ικανοποίησης των αναγκών μας ενάντια στην άνευ προηγουμένου λεηλασία του άμεσου και έμμεσου μισθού μας και την ανεργία. Στην τρομοκρατία της «κρίσης του χρέους» που κράτος και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, αντιπροτάσσουμε την παύση πληρωμών από τα κάτω, δηλ. την παύση πληρωμής λογαριασμών, εισιτηρίων, διδάκτρων κλπ με την οργάνωση άμεσων δράσεων στους τομείς αναπαραγωγής της εργατικής μας δύναμης (υγεία, μεταφορές, εκπαίδευση) καθώς και σε δημόσιες υπηρεσίες (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) που οδηγούνται σε ιδιωτικοποίηση. Ταυτόχρονα, διερευνούμε γενικότερα τους τρόπους συλλογικής οργάνωσης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς που θα ξεπεράσουν τους διαχωρισμούς μεταξύ εργαζομένων και θα αντιστρέψουν την πορεία της καπιταλιστικής κρίσης ώστε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η κρίση του κράτους και του κεφαλαίου με στόχο την ανατροπή τους.

Γι’ αυτό διοργανώνουμε την εκδήλωση με τίτλο:

Ταξική οργάνωση ενάντια στην κρίση και μορφές δράσης
• Παύση πληρωμών από τα κάτω
• Οργάνωση μέσα και έξω απ’ τους χώρους δουλειάς

καλώντας και δίνοντας το λόγο σε συλλογικότητες και άτομα που ήδη βρίσκονται σ’ αυτήν την κατεύθυνση και έχουν να καταθέσουν την κινηματική τους εμπειρία.

ΤΡΙΤΗ, 19 Ιουλίου, Πλατεία Συντάγματος, 9 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου