Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΕ: ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΣΕ: ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!

Μια κακογουστη, κακοσκηνοθετημενη και αθλια παρασταση εκτυλιχθηκε σημερα στην κατ΄ονομα μονο ανοιχτη συνελευση εργαζομενων του ΟΣΕ στη Λαρισα.
Την σκηνοθετικη επιμελεια φροντισαν οι γνωστοι γραφειοκρατικοι-γραφικοι εργατοπατερες προσκειμενοι αλλα και προσκυνημενοι σε ενα σαπιο αστικο πολιτικο θιασο που τους ανεδειξε και εξακολουθει να τους συντηρει.
Κι ενω λογικα οι πρωταγωνιστες και κυριοι ομιλητες της συνελευσης θα επρεπε να ειναι οι εργαζομενοι του οργανισμου, οι εργατοπατερες θεωρησαν φρονιμοτερο να αφιερωσουν τα 2/3 των ομιλιων στους καλλικρατικους υποψηφιους των κομματων που ειχαν φροντισει να τους καλεσουν.
Ο θιασος λοιπον αποτελειτο απο….
1)Κ.ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ Νεα Δημοκρατια
2)Α.ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ Λαος
3)ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝ
4)ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
5)ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
και εκτακτη συμμετοχη ως guest star Θ.ΒΑΙΟΣ προεδρος εργ.κεντρου λαρισας και στελεχος του ΠΑΜΕ.(χρησιμο αντιβαρο κατα την γνωμη μου ο τελευταιος μια και εγερνε επικυνδινα προς ….τα δεξια το πανελ.Ετσι για ξεκαρφωμα)
Το περιεχομενο των ομιλιων τους αναξιο λογου.
Δεξιοι και ακροδεξιοι με μια φωνη δηλωσαν αρωγοι στον τιμιο αγωνα των εργαζομενων,αφηνοντας και καποιες μπηχτες για ευθυνες και των εργαζομενων για το καταντημα του ΟΣΕ, ενω αποποιηθηκαν καθε πονηρης σκεψης για την εκει παρουσια τους μια και οι ανθρωποι δεν ηρθαν προς αγρα ψηφων αλλα απο την αγωνια τους για το μελλον του οργανισμου και των εργαζομενων του.
Χαρακτηριστικες στιγμες του χθεσινου τραγελαφου ηταν οταν ενας μηχανοδηγος εκτος της κλικας των εργατοπατερων τολμησε να ψελλισει κατι για τον Αγοραστο και τις ευθυνες που και αυτος εχει ως μερος της εξουσιας που ασκησε,πεσαν πανω του 10 συνδικαλισταραδες και σε εντονο υφος του ζητησαν να μην προσβαλλει τους αξιοτιμους καλεσμενους ενω ενας απο τους δεκα ευχαριστησε δημοσια τον κ.Ροντουλη που παρεδωσε το βουλευτικο του αμαξι και μετακινειτε με τον σιδηροδρομο.Τετοια καταντια!
Το κειμενο της ανεξαρτητης ταξικης συσπειρωσης σιδηροδρομικων(ΕΤΑΣ-Σ) μοιραστηκε αμφιβαλλω ομως αν διαβαστηκε απο κανεναν απο αυτους.

Υ.Γ Ηχηρη ηταν η απουσια καθε αλλης οργανωσης και φορεα της αριστερας.Ριζοζπαστικης και μη.Προφανως προεχει η συνταξη καλλικρατικων συνδυασμων απο το ξεμπροστιασμα της συνδικαλιζουσας ελιτ και των αφεντικων τους.
Δ.ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΣ: Αντίστοιχο μοίρασμα της προκήρυξης της ΕΤΑΣ-Σ έγινε και στο σταθμό του Βόλο στις 21/9, ενώ στις 22/9 οι αλληλέγγυοι ήταν περισσότεροι από τους απεργούς εργαζόμενους. Στη χτεσινη απεργιακή στάση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων ήταν εκεί εν αναμονή συγκέντρωσης πορείας αλλά όπως λέμε δεν φάνηκε κανείς.

Η εικόνα της Λάρισας και η αγωνία των “σωτήρων” του ΟΣΕ χωρίς καμιά σύγκρουση με τους γραφειοκράτες αφήνει επικίνδυνα ελεύθερο το πεδίο σε ΝΔ και ΛΑΟΣ. Πίσω λαμόγια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου