Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Πάρκο και με τον νόμο το Κύπρου και Πατησίων


Πάρκο και με τον νόμο το Κύπρου και Πατησίων

Να που για μια ακόμη φορά επιβαιβεώνεται ο λόγος του Μπρεχτ ότι "χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δόθηκε"... Σήμερα έγινε γνωστή η Απόφαση του διοικητικού εφετείου σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται οριστικά η ισχύς της οικοδομικής άδειας για το υπόγειο παρκινγκ στη συμβολή Πατησίων και Κύπρου.

Ήταν Ιανουάριος 2009 όταν οι μπουλντόζες της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη κατέστρεφαν το παλιό παρκάκι, κόβοντας δεκάδες δέντρα προκειμένου να αποδώσουν το "οικόπεδο" στον ιδιώτη-επιχειρηματία του υπόγειου παρκινγκ. Το γεγονός κινητοποίησε άμεσα τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που κατέφυγαν στη δικαιοσύνη για την ακύρωση αυτών των καταστροφικών σχεδίων.

Έκτοτε, στη συμβολή Πατησίων και Κύπρου το πάρκο έχει αναγεννηθεί μέσα από το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τοπικών κινήσεων. Καλούμε το Δήμο Αθηναίων, έστω σήμερα που τα σχέδια για την τσιμεντοποίηση του πάρκου ακυρώθηκαν οριστικά, να αναλάβει υπεύθυνα, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, τη φροντίδα και ενίσχυση αυτού του χώρου πρασίνου - ανάσας για τη βεβαρυμμένη περιοχή της Κυψέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου