Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ Τρίκαλα, Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010, ώρα 8.30μμ στο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ»


Διόδια; ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
Τρίκαλα, Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010, ώρα 8.30μμ στο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ»

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα μετά τις κινητοποιήσεις του Ιουλίου. Νέες περιοχές μπαίνουν στον αγώνα, είτε προληπτικά (Τρίκαλα, διόδια Ε-65), είτε εξαιτίας νέων διοδίων στον εθνικό οδικό άξονα (Λαμία, διόδια Θερμοπυλών).

Το κίνημά μας αναπτύσσεται παράλληλα και εξαιτίας της οικονομικής χρεοκοπίας του δημοσίου και της υπαγωγής της χώρας στην τρόικα, τη συσσώρευση ενός δυσθεώρητου χρέους πάνω από 310δις ευρώ (για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς), ενώ η παρούσα κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) έχει αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες όχι μόνο των εθνικών οδών αλλά της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, του νερού, την επέκταση των εισιτηρίων στα νέα «ολοήμερα νοσοκομεία».

Τα δε σχέδια ενοποίησης των δήμων μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», σημαίνει τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές κοινωνίες που θα οδηγήσουν σε νέες συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, ανάλογες με αυτές της εκχώρησης των εθνικών δρόμων, τη περαιτέρω αύξηση της έμμεσης φορολογίας, την επιβολή της ανταποδικότητας σε ελεύθερους χώρους, δρόμους, κοινωνικές υπηρεσίες και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Οι εταιρείες που σήμερα εκμεταλλεύονται ληστρικά τους εθνικούς δρόμους, θα βάλουν μπάρες σε παραλίες, σε βουνά, σε πάρκινγκ, σε πλατείες, σε παιδικές χαρές, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, ενώ τα λαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται κι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας τίθεται στην ανεργία και το περιθώριο.

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αγκαλιαστεί από τον εργαζόμενο πληθυσμό γιατί δεν κάνει χαρτοπόλεμο και συνδιαλλαγές με υπουργεία, κυβερνήσεις και εταιρείες διοδίων. Το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» αποτελεί τη δική μας νομιμότητα ενάντια στις ληστρικές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας.

Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια από τη γειτονιά μας και να πάνε παρακάτω, δεν ζητάμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρείες αλλά αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι χιλιοποληρωμένοι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους. Επεκτείνουμε το δίκαιο αγώνα μας σε όλο το μήκος των εθνικών δρόμων, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν να γίνουν εκατομμύρια!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές, οι μικροεπαγγελματίες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά αυτοί που ευθύνονται για τη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και δεν είναι άλλοι από τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκατασκευαστές, το διεφθαρμένο πολιτικό τους προσωπικό.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!
ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ Ε-65 & Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ & ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

18-8-2010
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου