Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τέσσερα μέλη οικολογικών οργανώσεων -μεταξύ τους οι Κ. Βολιώτης και Στ. Λημνιός από το Βόλο- συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, όταν εισήλθαν στο γραφείο

Τέσσερα μέλη οικολογικών οργανώσεων -μεταξύ τους οι Κ. Βολιώτης και Στ. Λημνιός από το Βόλο- συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, όταν εισήλθαν στο γραφείο του νομάρχη Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη και άδειασαν δύο σακούλες με ψόφια ψάρια, που όπως είπαν, μάζεψαν από τον ποταμό Αλιάκμονα.

Την ώρα που οι ακτιβιστές πέταξαν τα ψόφια ψάρια στο γραφείο του ο νομάρχης Ημαθίας παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου παρουσία της ομογενούς δημάρχου Μόρλαντ Μελβούρνης Στέλλας Καριοφυλλίδου-Μωραΐτη για την τουριστική ανάδειξη του νομού.

Οι τέσσερις οικολόγοι, δύο από τη Βέροια και δύο από το Βόλο, εισέβαλαν στο γραφείο του νομάρχη, αδειάζοντας στο πάνελ δύο σακούλες με ψόφια ψάρια που περισυνέλεξαν από τον ποταμό Αλιάκμονα, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Τάφρου 66, όπου διοχετεύονται -όπως λένε- λύματα από τις βιομηχανίες κονσερβοποίησης της περιοχής. Προς στιγμήν επικράτησε αναστάτωση στο χώρο. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας, όπου κρατούνται.

Οι ακτιβιστές, οι οποίοι παρέμειναν όλο το βράδυ στο κρατητήριο, αναμένεται να προσαχθούν σήμερα σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και έργω εξύβρισης. Μεταξύ των πρωταγωνιστών του περιστατικού ο οικολόγος και μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κ. Βολιώτης, ο οποίος μέσα από τα κρατητήρια είπε στον «Τ»: «Είμαστε κρατούμενοι, ενώ εκείνοι που εγκληματούν σε βάρος του περιβάλλοντος είναι ελεύθεροι». Σύμφωνα με τον κ. Βολιώτη, οι οικολόγοι κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του Γενικού Διευθυντή της Νομαρχίας Ημαθίας για εξύβριση, ωστόσο μέχρι το βράδυ χθες διέφευγε της σύλληψης. Μιλώντας για τη χθεσινή ενέργεια ανέφερε ότι έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύπανση των ποταμών της περιοχής. Όπως κατήγγειλαν οι οικολόγοι, το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκαν ψόφια ψάρια λόγω της ρίψης σε ποτάμια λυμάτων που δεν είχαν υποστεί καμιά επεξεργασία.

[πηγή: Ταχυδρόμος]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου