Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη οργανώσεων με θέμα τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος

Δελτίο Τύπου για τη σύσκεψη οργανώσεων με τη συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Μετά από κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη οργανώσεων με θέμα τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος το Σχέδιο Β, το ΕΕΚ, το ΕΠΑΜ, η ΟΚΔΕ - Εργατική Πάλη, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το ΚΚΕ(μ-λ), και η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση.
Πεποίθηση όλων ήταν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  επιχειρεί μέσα από την «ψήφο εμπιστοσύνης», να συγκαλύψει τη φθορά και την εκρηκτική απονομιμοποίησή της απέναντι στο λαό, να προωθήσει άμεσα το νέο γύρο σκληρής μνημονιακής επίθεσης.
Συμφώνησαν ότι απαιτείται επειγόντως η μέγιστη δυνατή κοινή δράση για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβέρνησης, συνολικά της  πολιτικής  της τρόικα, της  ΕΕ και  του κεφαλαίου....
Παρά τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες υπήρξε συμφωνία ότι μόνο σε ρήξη με την πραγματική οικονομική και πολιτική εξουσία τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ντόπιου και ξένους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ,  είναι δυνατόν να αρχίσουν να λύνονται τα τεράστια κοινωνικά δεινά, και όχι με εξωραισμό της κυρίαρχης πολιτικής στα πλαίσια μιας κυβερνητικής εναλλαγής.

Θεωρούν ότι το αποφασιστικό στοιχείο της περιόδου είναι η είσοδος του λαού στο προσκήνιο, ώστε να σφραγίσει  με τους αγώνες του την λύση του πολιτικού προβλήματος προς όφελος του. 
Οι περισσότερες από αυτές θεωρούν σημαντικό να  διαδηλώσουν μαζικά οι εργαζόμενοι και ο λαός την ημέρα που θα γίνεται η ψηφοφορία στην Βουλή. Γιατί η κυβέρνηση και η πολιτική της θα πέσουν -και τα πράγματα θα αλλάξουν- όχι με ανούσιες κοινοβουλευτικές μονομαχίες εντός, αλλά με τη δράση και τους αγώνες των εργαζόμενων έξω από τους 4 τοίχους της Βουλής. Απευθύνουν λοιπόν από κοινού κάλεσμα για κινητοποίηση για εκείνη την ημέρα.   

Η συζήτηση έγινε σε συντροφικό - συναγωνιστικό  κλίμα. Συζητήθηκε η ανάγκη για στενότερο συντονισμό πάνω στα επείγοντα ζητήματα της πάλης (ΕΝΦΙΑ, δίκες ενάντια στους αγωνιστές των κινημάτων πολιτικής ανυπακοής κα), αλλά και σκέψεις για άλλες αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως πρωτοβουλία για την διαγραφή του χρέους.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου