Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

30/4/1976, Σιδέρης Ισιδωρόπουλος: «Έπεσε για την Κοτζιά, την Πρωτομαγιά…»


Πάνε 37 χρόνια από τότε. Ο νεαρός 16χρονος μαθητής Ισίδωρος (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος, μέλος της Κ.Ο. Μαχητής, κολλούσε αφίσες για την –απαγορευμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή- συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του ’76 στην πλατεία Κοτζιά που οργάνωναν συνδικαλιστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς της εποχής. Η επίσημη αριστερά συγκεντρώθηκε στο Πεδίο του Άρεως.
Πλακώσανε οι μπάτσοι, τον κυνήγησαν να τον συλλάβουν και, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους διώκτες του παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Άφησε την τελευταία του πνοή την άλλη μέρα στο νοσοκομείο.
Συγκλονιστική ήταν η κηδεία του Σιδέρη που σήμερα θα ...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ

 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ- 30/4, 7.30 μμ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ- Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ.

https://www.facebook.com/events/543378489045506/

Όλοι στο πλευρό του Athens Indymedia και των μέσων ελεύθερης ενημέρωσης

Η τρικομματική χούντα της καταστολής, της εξαθλίωσης του λαού και της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με γελοίες δικαιολογίες, αποφάσισε και διέταξε την παύση λειτουργίας του Athens indymedia , του 98 FM και του Ράδιο Ένταση.
To Κίνημα Δεν Πληρώνω, δηλώνει απερίφραστα της αλληλεγγύη του στους συναγωνιστές και συντρόφους της διαχειριστικής ομάδας και συντάσσεται σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο με τον αγώνα για απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία τους.
Οι χούντες δεν χαρίζουν κάστανα, ανατρέπονται.
Είναι ιστορικό και ταξικό μας χρέος να τους στείλουμε στη χωματερή της ιστορίας πριν μετατρέψουν ολοκληρωτικά τις ζωές μας σε φυλακές.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Μεταξο... σκώληκες


Ο «πατριώτης» Μεταξάς - το ίνδαλμα των χρυσαυγιτών –
απαθανατίζεται με το συρφετό του να του αποδίδει τιμές
σε άψογο ναζιστικό χαιρετισμό...

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες»... Το δήλωσε ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς, προχτές στη Βουλή.

Την αστική, δηλαδή, Βουλή. Οπως αστική ήταν και εκείνη η Βουλή του '36, εντός της οποίας οι πλουτοκράτες και τα τότε κόμματά τους πήραν το κνώδαλο των ανακτόρων, τον Μεταξά, αυτόν που τρεις μήνες νωρίτερα είχε λάβει στις εκλογές μόλις 50.000 ψήφους, και τον διόρισαν πρωθυπουργό.

Αλλά, γιατί ο τόπος «χρειάζεται τους "πατριώτες" Μεταξάδες»; Για να κάνουν τι;

Μήπως, για να δολοφονούν...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΕΞΙΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ (αλλη oνομασια ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ) - Οι σκέψεις ενός αναρχικού

(λάβαμε και αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο) 

ΔΕΞΙΑ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ (αλλη ανομασια ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ)

"Οσο περισσοτερο σου κλεβουν τη ζωη τοσο σε ταιζουνε με εθνος,θρησκεια και φυλη"
Ολη η δεξια παραταξη ειναι η μερια της πολιτικης που υποστηριζει ως οικονομικο συστημα τον καπιταλισμο.
Καπιταλισμος σημαινει οτι τα μεσα παραγωγης δεν ειναι δημοσια, αρα κοινος πλουτος της κοινωνιας.τα μεσα παραγωγης ειναι ιδιοποιημενα.δηλαδη ιδιοκτησια καποιων ιδιωτων. Φασισμος ειναι ο ολοκληρωτικος καπιταλισμος.Οι καπιταλιστες βαφτιζουν το συστημα τους "ελευθερη αγορα". Ολα δηλαδη ειναι ιδιωτικα και "ελευθερα" ανταγωνιζονται μεταξυ τους.
Και οποιος νικησει και επιβιωσει εχει καλως.
Για τους αλλους,τους ηττημενους του ανταγωνισμου απλα ...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΠΕΤΡΑΠΗ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Απετράπη, προς το παρόν, ο πλειστηριασμός του σπιτιού του άνεργου Γιώργου Μπ. από την Κηφισιά. Πλήθος αλληλέγγυων έδωσε το παρόν. Στο έκτακτο κάλεσμα ανταποκρίθηκε και το Κίνημα Δεν Πληρώνω  του οποίου η παρουσία ήταν μαζική και εντυπωσιακή.
Η διαδικασία αναβλήθηκε επ αόριστο μιας και κανένας από την πλευρά της εφορίας και των συμβολαιογράφων δεν φάνηκε.
Ο Γιώργος Μπ. ήταν παρών  μαζί με την επίσης άνεργη σύζυγο του και το μικρό ανήλικο κοριτσάκι τους.
Μολις αντίκρυσε τον κόσμο είπε στους συναγωνιστές μας."Καλά, όλοι εσείς έχετε έρθει για μένα;"
Η ευχάριστη αυτή έκπληξη από την αλληλεγγύη των συγκεντρωμένων έγινε χαρά όταν κατάλαβε ότι τόσο το Κίνημα Δεν Πληρώνω όσο και οι υπόλοιπο συγκεντρωμένοι έχουν ένα βασικό όπλο: Την αλληλεγγύη!

Ανεβάζουμε μερικές αρχικές φωτο από την δράση αλληλεγγύης που έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε.
Αργότερα θα ανέβουν και άλλες φωτο καθώς και βίντεο με συνέντευξη του Γιώργου Μπ. και αλληλέγγυων.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡ(Ι)ΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ!!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡ(Ι)ΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας το πολιτικό σύστημα εξουσίας εκφασίζεται βίαια, βγάζοντας κάθε δημοκρατικό μανδύα με τον οποίο μεταμφιεζόταν σε περιόδους σχετικής κοινωνικής ηρεμίας.
Όπως και στα περισσότερα  αστικά κράτη, έτσι και στη χώρα μας, οι φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές δεν αποτελούν μονοπώλιο του φασιστικού παρακράτους, αλλά κυρίαρχη πολιτική πρόταση του ίδιου του αστικού κράτους. Ο αυταρχισμός της εξουσίας απέναντι στο λαό, προτάσσεται ευθέως, ως μία θεμιτή, σύννομη και αναπόφευκτη πρακτική, η οποία θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τα θεσμικώς κατοχυρωμένα κεκτημένα της άρχουσας τάξης.
Η προάσπιση των συμφερόντων της ισχυρής μειοψηφίας προβάλλεται από την αστική προπαγάνδα ως μονόδρομος σωτηρίας της κοινωνίας, καθώς χωρίς την αφαίμαξη του 99%, πώς θα συνεχίζει να συντηρείται ένα σύστημα για το οποίο η εκμετάλλευση των πολλών από μία χούφτα άπληστων, αποτελεί όρο ύπαρξης και διαιώνισης;
Ο αυταρχισμός της εξουσίας γίνεται ολοένα και πιο εμφανής στις μέρες μας. Εκτός από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, το γεγονός αυτό καταδεικνύεται και από την προσπάθεια φίμωσης και καταστολής κάθε πολίτη που αντιστέκεται. Κάθε ασυμβίβαστη φωνή πρέπει να καταπνιγεί με κάθε τρόπο. Οι κάτοικοι «γαλατικών χωριών» που αντιστέκονται στον Ρωμαίο κατακτητή (βλ. Ιερισσό), οι απεργοί που διεκδικούν το δικαίωμα στην
αξιοπρέπεια (βλ. Χαλυβουργία, Μετρό κ.α.), οι εξεγερμένοι σκλάβοι-μετανάστες (βλ. Μανωλάδα, Κόρινθο, Αμυγδαλέζα), οι αγωνιζόμενοι φοιτητές και συνταξιούχοι αποτελούν απειλή για τα σχέδιά τους και πρέπει να σωφρονιστούν. Η μόνη φωνή που πρέπει να επικρατήσει, σύμφωνα με αυτούς, είναι η φωνή των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών και των υπόλοιπων κοινωνικών παρασίτων που μας απομυζούν.
Ο λαός δεν πρέπει να σιωπήσει.
Οφείλει να  σηκωθεί όρθιος και να βροντοφωνάξει.
Να δώσει μάχες σε όλα τα μέτωπα, χωρίς δισταγμό. Να μην πιστέψει ψεύτικες υποσχέσεις υποψήφιων σωτήρων ούτε και να γλυκαθεί από εύκολες λύσεις που του προτάσσουν για να τον αποκοιμίσουν.
Όλοι οφείλουμε να δώσουμε το μερίδιο της μάχης που μας αναλογεί όχι ατομικά, αλλά συλλογικά.
Ενωμένοι, Θα νικήσουμε!!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Καμιά μπάρα δεν θα σώσει το σύστημα σας κ. Χατζηδάκη

Χατζηδάκης και μεγαλοεργολάβοι
Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης, άξιος υπηρέτης των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων κάθε είδους και εθνικότητας, επίτεθηκε ξανά σφόδρα στο Κίνημα Δεν Πληρώνω . Βλέπετε ετοιμάζουν νέες μπάρες, αυτή τη φορά στα ΜΜΜ.
Αφού παλεύει, ο κ. υπουργός,  με νύχια και με δόντια να αποσπάσει 400.000.000 ευρώ, από το πρόγραμμα στήριξης των ανέργων, προκειμένου να τα δώσει χάρισμα  στους μεγαλοεργολάβους των εθνικών οδών, τώρα για μια ακόμη φορά στρέφεται ενάντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω.
Μετά τον Κων.Μητσοτάκη και ένας άλλος πολιτικός,   ο κ. Χατζηδάκης τα βάζει με το Κίνημα μας. 
Μα τι φοβούνται; Ένα κίνημα που στις εκλογές του Μάη πήρε περί τις 60.000 ψήφους; 
Φοβούνται την ένωση του συνειδητού ανατρεπτικού Κινήματος Δεν Πληρώνω με το αυθόρμητο, ακόμη, μεγάλο και βουβό ποτάμι του Δεν έχω να πληρώσω.  Και ξέρουν ότι μια τέτοια συνένωση αφένος δεν έχει ταβάνι και αφετέρου δημιουργεί ένα λίαν εκρηκτικό μίγμα.

Προτιμούν τον κόσμο να αυτοκτονεί απο την απελπισία και τα αδιέξοδα από τον αγώνα για επιβίωση και αξιοπρέπεια.
Η αφορμή  αυτή τη φορά της επίθεσης του Χατζηδάκη , στο κίνημα, ήταν οι μπάρες που σχεδιάζουν να βάλουν στα ΜΜΜ. 
Μετά τις αντισυνταγματικές και επικίνδυνες μπάρες στους εθνικούς μας δρόμους θα έχουμε τώρα και τις μπάρες στα ΜΜΜ. Κούνια που τους κούναγε...

 Όταν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει θα μηχανευτεί τρόπους να ξεπεράσει οποιαδήποτε μπάρα. 
Με ποιό τρόπο ο άνεργος θα πάει να βρει δουλειά; Πως ο φοιτητής που οι γονείς του είναι άνεργοι θα μπορέσει να πάει να σπουδάσει στη σχολή του; Πως ο συνταξιούχος θα πάει να εξεταστεί στο νοσοκομείο;
Για τον κ. Χατζηδάκη και τους ομοίους του πέρα βρέχει. 
Χατζηδάκης- Δραγασάκης- Σταθάκης- Μηλιός
Εξ άλλου πως να καταλάβουν τον φτωχό λαό, όταν αυτοί παίρνουν τις παχυλότατες αμοιβές τους, όντας τα γκόλντεν μπόις του συστήματος που υπηρετούν;
Ο κ. Χατζηδάκης με την γνωστή προσφιλή τακτική των παπαγάλων του συστήματος προσπαθεί να αποδόσει στο Σύριζα το Κίνημα Δεν Πληρώνω.
 «Είστε με το κίνημα 'Δεν πληρώνω'», διαμήνυσε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στον ...Σύριζα.
Γιατί τα λέει στον Σύριζα;
Γιατι, απλούστατα,  με τον Σύριζα  μπορεί  εύκολα να τα βρει. Και από την άλλη προσπαθεί να υποβαθμίσει και να δυσφημίσει το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στα μάτια του λαού, σαν εξάρτημα του Σύριζα .
Και αυτό γιατί από ότι δείχνει και η πρόσφατη ιστορία, μπορεί η ηγεσία του Σύριζα να αντιστέκεται, για να περισώσει την τιμή του, αλλά μετ΄ολίγον υποκύπτει στις ορέξεις του συστήματος και γνεύει συγκαταβατικά. 
Το ίδιο έγινε και με την περιβόητη συνάντηση Δραγασάκη- Σταθάκη- Μηλιού με τον Χατζηδάκη, όπου τα βρήκαν για το θέμα των διοδίων. Τις θέσεις Δραγασάκη για την ανάγκαιότητα ύπαρξης του χαρατσιού , τα γεύματα εργασίας του Αλέξη Τσίπρα με την οικογένεια Μπόμπολα και τόσα άλλα..

Μετρό Συντάγματος
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη με αρχές και κυρίως με δράσεις και αυτό ακριβώς φοβούνται. Τέσσερα σχεδόν χρόνια δίνουμε ασυμβίβαστους αγώνες στους δρόμους και στο πλευρό του λαού σε όλα τα μετερίζια (διόδια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εφορίες, πορείες, Νοσοκομεία, παραλίες, ελεύθερους χώρους, περιβάλλον, αλληλεγγύη κλπ).
Και έχουμε εμφυσήσει σε μεγάλα στρώματα του λαού το πνεύμα της ανυπακοής σε άδικους νόμους, της συλλογικής δράσης και της ανατρεπτικής προοπτικής, για μια κοινωνία όπου το 99% της κοινωνίας θα διαφεντεύει τις τύχες του. Χωρίς το 1% των εκμεταλλευτών των ζωών μας και του μόχθου μας.
Για αυτό έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων και μηνύσεων ενάντια στο Κίνημα μας.
Να είναι σίγουροι ότι ο λαός θα βρει τρόπους ατομικούς και συλλογικούς να εξουδετερώσει και τις μπάρες στα ΜΜΜ.
Εξ άλλου οι συναγωνιστές μας στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη ( Ισπανία, Σουηδία κλπ) δείχνουν τον τρόπο.
Και όταν το μεγάλο ποτάμι των εκατομμυρίων ξεπεράσει και τις μπάρες του φόβου και της άγνοιας που έχει στα μυαλά του τότε δεν θα τους σώσει καμιά μπάρα και κανένα ελικόπτερο.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr
τηλ.2110192839



Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το τέλος της εποχής Αλέκας - Του Γ. Δελαστίκ

Αυλαία έπεσε, λοιπόν, στην εποχή της Αλέκας Παπαρήγα στο ΚΚΕ. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που αναδείχτηκε γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος και ταυτόχρονα αποδείχθηκε η μακροβιότερη γραμματέας του ΚΚΕ, καθώς παρέμεινε στη θέση αυτή είκοσι δύο (!) ολόκληρα χρόνια - από τον Φεβρουάριο του 1991 ως τον Απρίλιο του 2013.
Εξελέγη γραμματέας σε μία εξαιρετικά δύσκολη για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα στιγμή. Μόλις δύο μήνες νωρίτερα, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε ανακοινώσει επισήμως και την τυπική διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στις 25 Δεκεμβρίου του 1990, ενώ είχε προηγηθεί ήδη η...

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μια επιστολή για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ - Γιατί;

Με λένε Πόπη Παγκράτη.
 Είμαι μια «αγράμματη» εκπαιδευτικός, ταμίας στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας υποψήφια με την ΕΣΑΚ – ΔΕΕ. 
Δηλώνω φίλος του κόμματος. 
Όλη μου τη ζωή αγωνίζομαι για το κόμμα μου, για την τάξη μου. Η μόνη μου ιδιοκτησία ένα μικρό αυτοκίνητο. Είμαι μάνα δύο ανέργων παιδιών. Εκείνο που μέχρι τώρα έμαθα είναι ότι ο κομμουνιστής πρέπει να...
  βγαίνει μπροστά να δείχνει με τα λόγια και κυρίως τη στάση και τη δράση του πως πρέπει να λειτουργεί η εργατική τάξη και ποιος ο ρόλος του λαϊκού διανοούμενου. Έτσι έκανα αίτηση να γίνω διευθύντρια σε ένα γυμνάσιο της Κέρκυρας. Αυτό που διάλεξα είναι ένα σχολείο δίπλα στις φυλακές και στο δικαστικό «μέγαρο» και αυτό δεν...

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ;

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΣΤΑΤ;
Στις 29-9-2011 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών  κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων, που έχουν καταγγελθεί και αφορούν στην αλλοίωση των στοιχείων από την Ανεξάρτητη  Αρχή «ΕΛ.ΣΤΑΤ.», η οποία όπως έχει καταγγελθεί παράνομα διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, εξέλιξη που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου και την επιβολή, εξαιτίας αυτού, στη χώρα σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων.
 Μετά τη διεξοδική προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η οποία είχε ως συνέπεια την υποβολή πρότασης από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για την άσκηση ποινικών διώξεων – και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος - κατά του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και δύο υπηρεσιακών παραγόντων, ως ύποπτων για τη διάπραξη σειράς αδικημάτων που είχαν ως αντικείμενο την τεχνητή διόγκωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος. Ετσι η υπόθεση ανατέθηκε στην τακτική ανακρίτρια και πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Εδώ αξίζει να θυμηθούμε  δυο τρία πραγματα:..

Κριτική στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Από τα Πάνω ή Από τα Κάτω;" - Ποιός είναι ο Πουλίκος Μπουζικάκος;

Κριτική στις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Από τα Πάνω ή Από τα Κάτω;"
του Παραναγνώση

Αναδημοσιεύουμε το 3ο μέρος μιας σοβαρής κριτικής στις Θέσεις
 για τη Β' Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1-2 Ιούνη 2013) που επιχειρεί 
εδώ και μερικές ημέρες ο Παραναγνώστης, μέσα από το ιστολόγιό του.


Ο μπαρμπα-Γιάννης ήταν παλιός αγωνιστής που εγώ τον πρόλαβα στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Πειραιώτης ντελικανής κι αράθυμος έμπλεξε στα νιάτα του, προπολεμικώς, με το νόμο και τον χώσαν στη ψειρού. Για ποινικός μπήκε, πολιτικός βγήκε. Μάλλον τον βάλανε σε λάθος θάλαμο. 
Μετά, παρανομία, κατοχή, εμφύλιος και τράβα κορδόνι....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων Χαλυβουργών συνεχίζει να στέκεται σθεναρά δίπλα τους. Οι διώξεις τρομοκρατικού και φρονηματικού χαρακτήρα δεν θα μας λυγίσουν.  Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν!
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον απολυμένο συνάδελφο χαλυβουργό Χάρη Μανώλη, του οποίου η προσφυγή εναντίον της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσής του εκδικάζεται στις 17 Απριλίου. Ο Xάρης Μανώλης ήταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του εργοστασίου και πρωταγωνιστής στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων, και ειδικά των πιο πρωτοπόρων, ώστε να χτυπηθεί ο αγώνας τους ήταν οι μοναδικές αιτίες της στοχοποίησης και της μεμονωμένης απόλυσής του (όπως αποφάσισε και η Επιθεώρηση Εργασίας).
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών για τη διασφάλιση του μεροκάματου και της αξιοπρέπειάς τους ενάντια στην εργοδοσία και την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, που οδηγεί στη σύνθλιψη κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος και στην ποινικοποίηση της αντίστασης και των αγώνων, σημάδεψε τα τρία χρόνια πάλης των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια. Συγκλόνισε τη συνείδηση κάθε εργαζόμενου-θύματος της βάρβαρης αυτής πολιτικής και γι’ αυτό κέρδισε το θαυμασμό, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο γνώρισε το μένος και των αντιπάλων του. Το κεφάλαιο και το κράτος του πολέμησαν, συκοφάντησαν και χτύπησαν τον μεγαλειώδη αυτόν αγώνα με αποκορύφωμα την επέμβασή του με τα ΜΑΤ στις 20 Ιουλίου 2012 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να καταστείλει την απεργία των χαλυβουργών.
Η εργοδοσία του Μάνεση, αφού εξάντλησε κάθε νόμιμο και μη μέσο για να καταστείλει την απεργία και να διασπάσει την ενότητα και την περήφανη στάση των εργαζομένων, που διάλεξαν το δρόμο της διεκδίκησης και όχι της υποταγής, προσπάθησε να πάρει τη ρεβάνς εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις, απολύοντας και μεθοδεύοντας μηνύσεις και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, ακόμα και μελών του ΔΣ του σωματείου.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δίκες στις 19 Απρίλη εναντίον και άλλων εργαζομένων χαλυβουργών, που πρωτοστάτησαν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και να υπερασπιστούν την απεργία τους, ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους. Η αλληλεγγύη των εργατών και η στερέωση της ενότητάς μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου θα είναι η απάντησή μας. Το δόγμα του «νόμου και της τάξης», της απόλυτης καταστολής όποιου αγωνίζεται δεν πρόκειται να περάσει. Θα διαψεύσουμε με τους αγώνες μας όσους πιστεύουν ότι με απειλές, απολύσεις, εκβιασμούς, άδικες διώξεις θα τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους, θα κάμψουν τη διάθεσή τους για μια αξιοβίωτη ζωή και τους αγώνες τους για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Διεκδικούμε την ακύρωση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης του Χάρη Μανώλη και την άμεση επαναπρόσληψή του. Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε χαλυβουργό που διεκδικεί την επαναπρόσληψή του. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια σε εργαζόμενους που το μόνο αδίκημά τους ήταν ότι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους. Είναι το ίδιο το κράτος στην υπηρεσία των μεγαλοεργολάβων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και τω ν  χρυσοθήρων που διώκει κάθε αντιστεκόμενο σε όλη τη χώρα. Είναι οι ίδιοι που διώκουν τους χαλυβουργούς, τους Ιερισσιώτες, τους κατοίκους της Κερατέας, τους συνδικαλιστές του μετρό , το Κίνημα Δεν Πληρώνω  και τόσους άλλους που παλεύουν για το δικαίωμα στη ζωή, για αξιοπρέπεια, για Γη και Ελευθερία.
Όλοι στις 17/4/13  και στις 19/4/13 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 9 μ.μ. 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 

 Γραφεία: Καυτατζόγλου 35- Πατήσια- 11144, τηλ 2110192839 

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΑΓΡΙΝΙΟ: ενδιαφερουσα ημερίδα την Κυριακή 14/4/13, 6 μμ


ΑΘΗΝΑ: βίντεο και φωτο απο την πορεία αλληλεγγύης στους Ιερισσιώτες




 

Ενημέρωση σχετικά με την καταστολή – φίμωση του Athens indymedia και Ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98 FM

αναδημοσίευση από : http://indymedia.squat.gr/
Συνέλευση, Σάββατο 13/4 στις 18:00 στο Γκίνη
Μετά την πολιτική απόφαση καταστολής και λογοκρισίας των κινηματικών δομών αντιπληροφόρησης athens.indymedia και Ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 98 FM καλείται αύριο Σάββατο 13 Απρίλη, συνέλευση στο Πολυτεχνείο, στις 6:00 το απόγευμα στο κτίριο Γκίνη.
athens.indymedia  – 98 fm – Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο Πολυτεχνείο
Η λογοκρισία στην εποχή της χούντας των μνημονίων και του καπιταλισμού… 
Δεν θα καταφέρει να καταστείλει την αντιπληροφόρηση!
Η ιστορία είναι παλιά… Οι προσπάθειες λογοκρισίας και καταστολής επίσης…

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το «αόρατο κόμμα» κατέλαβε το Κόμμα για να το παροπλίσει- Μια ερμηνεία για τα όσα «ακατανόητα» και «ύποπτα» συμβαίνουν στο ΚΚΕ Του Κυριάκου Ζηλάκου*

Μια ερμηνεία για τα όσα «ακατανόητα» και «ύποπτα» συμβαίνουν στο ΚΚΕ
Του Κυριάκου Ζηλάκου*

Η διαπίστωση πως «αν οι εχθροί του ΚΚΕ μπορούσαν να υπαγορεύσουν στην ηγεσία του κάποια πολιτική αυτά θα της έλεγαν να κάνει», περιέχει τον πυρήνα της εκτίμησης για όσα συμβαίνουν στο Κόμμα και είναι μια βάση ερμηνείας των όσων «ακατανόητων» έως και «ύποπτων» συντελούνται σ’ αυτό τα τελευταία χρόνια. Η διαπίστωση αυτή ερμηνεύει, ως ένα βαθμό, τόσο την πολιτική που ακολουθεί η κομματική ηγεσία όσο και την οργανωτική δομή που έχει εγκαταστήσει και τη χρησιμοποιεί για να υπηρετήσει αυτή την πολιτική.
Αυτό που παρατηρείται εδώ και καιρό είναι η συστηματική εγκατάλειψη του ενός μετά το άλλο των μετώπων, που προνομιακά θα μπορούσε να παίξει ρόλο το ΚΚΕ, οδηγώντας τον κομματικό οργανισμό – οργανώσεις και κάθε μορφής παρέμβαση στην κοινωνία – σε μια απονεύρωση και σε παροπλισμό:
Εγκαταλείφθηκε το μαζικό λαϊκό κίνημα αλλά και το εργατικό κίνημα, παρά τον ρόλο και την παρουσία του ...

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ- Εκτός Σκυλλάκος, Μπογιόπουλος κ.ά. - Ο Άη Στάλιν έκανε πάλι το θαύμα του!

Ο ΄Αη Στάλιν έκανε πάλι το θαύμα του!
 
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκτός Σκυλλάκος, Μπογιόπουλος κ.ά.

Η Παπαρήγα παραμένει ισχυρή * Με ποσοστά άλλων εποχών η υπερψήφιση των Θέσεων * Ισχνή η παρουσία διαφωνούντων, καθώς δεν εξελέγησαν ως σύνεδροι από τις οργανώσεις
Με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από την Αλέκα Παπαρήγα αρχίζουν αύριο το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Από τις εργασίες, όμως, του ιδιαίτερα κρίσιμου για την πορεία του κόμματος συνεδρίου θα λείπουν σημαντικά στελέχη όπως οι Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Μπογιόπουλος και άλλοι εκ των διαφωνούντων, καθώς δεν εκλέχθηκαν σύνεδροι από τις οργανώσεις. Αμφότεροι, στις...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ !

Για μια ακόμη φορά η χούντα των τροϊκανών έδειξε τον φόβο της μπροστά στις εξεγέρσεις του λαού.
Μέσα στην βαθειά νύχτα εισέβαλλαν οι μασκοφόροι κρατικοί τρομοκράτες σπάζοντας τις πόρτες των σπιτιών δύο οικογενειαρχών.
Τους έσυραν από τα σπίτια τους μπροστά στα έντρομα μάτια των ανήλικων παιδιών τους και των γυναικών τους!
Η προσπάθεια τους να σπείρουν τον τρόμο στην κοινωνία προέρχεται από την αδήριτη ανάγκη ενός συστήματος βαμπίρ να επιβιώσει πάνω στα συντρίμμια ενός ολόκληρου λαού.
Ταυτόχρονα το κλείσιμο του ΑΤ Ιερισσού, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων δείχνει και την αδυναμία του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού.
Μια κυβέρνηση που τα έχει βάλει με όλο το λαό και που στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις καταστολής και στην τρομοκρατία, έχει κοντά πόδια.
Το ξεπούλημα όχι μόνο της Χαλκιδικής, αλλά και όλου του πλούτου που είναι δημόσια λαϊκή περιουσία, δείχνει ότι πρέπει να τους διώξουμε το ταχύτερο δυνατόν. Το θράσος αυτών των   πολιτικών που κουκουλώνουν τις παρανομίες τους, όπως τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια των κομματικών τους μηχανισμών, να συμπεριφέρονται στους πολίτες σαν σε ανδράποδα, δεν έχει όριο.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει την πιο βαθιά του αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.  
Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό τους.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους πολίτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη ζωή.
Το ξεπούλημα της Χαλκιδικής αλλά και ολόκληρου του τόπου μας πρέπει να σταματήσει. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας.
Πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν εμείς όλοι, το 99% της κοινωνίας που παράγουμε  τον κοινωνικό πλούτο, δεν τους σταματήσουμε.
Η Κερατέα δείχνει τον δρόμο.

Στην τρομοκρατία των  πολιτικών υπηρετών της Eldorado Gold και του Μπόμπολα απαντάμε:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ! 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗ- ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- βιντεο

                 Σήμερα Τετάρτη, 10/4/13,  το μεσημέρι στις 14:40, συναγωνιστής του Κινήματος Δεν Πληρώνω δέχθηκε τηλεφώνημα- καταγγελία οτι στην Ηλιούπολη, στο λεωφορείο της γραμμής 216, ελεγκτής τραμπούκισε έναν νεαρό επιβάτη που αρνήθηκε τον έλεγχο που έκανε.
Ο ελεγκτής έριξε τα προσωπικά αντικείμενα του νεαρού στο έδαφος και  τον άρπαξε από τον ώμο παρεμποδίζοντας τον να φύγει. Του ζήτησε ταυτότητα την οποία ο επιβάτης αρνήθηκε να του δείξει λέγοντας του ότι αυτό αποτελεί αντιποίηση αρχής.
Όταν κατέφθασαν επί τόπου και μέσα σε 5 λεπτά, οι συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλιούπολης, ο ελεγκτής άλλαξε ύφος . Οι συναγωνιστές παρέλαβαν τον επιβάτη και αποχώρησαν από την περιοχή. Το Κίνημα μαζί με τον νεαρό επιφυλάσσονται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του ελεγκτή. Ήδη το νομικό μας τμήμα έχει επιληφθεί του θέματος. Υπάρχουν πλήθος μαρτύρων για τα αδικήματα και την βιαιοπραγία που διέπραξε ο ελεγκτής. Είναι ένα ακόμη περιστατικό τραμπουκισμού από μεριάς των ελεγκτών ΜΜΜ.
Στο βίντεο ο ελεγκτής είναι αυτός με το κίτρινο μπλουζάκι.
Να θυμηθούμε και την περίπτωση τραμπουκισμού ελεγκτών σε βάρος ΑΜΕΑ, τό οποίο έχει ακολουθήσει την νομική οδό σε βάρος των ελεγκτών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το 3ο Φυλλο της εφημεριδας "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που μόλις κυκλοφόρησε σε PDF



Διαδώστε τις ιδέες του Κινήματος Δεν πληρώνω

Ν. Μπογιόπουλος: Ακούστε Κύριοι

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
«Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.
Κατανοούμε τον «πόνο» τους να «διορθώσουν» τους κομμουνιστές όσον αφορά τη στρατηγική και την τακτική που θα φέρει το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, μιας και άλλωστε είναι πασίγνωστος ο «καημός» τους και για το σοσιαλισμό και για τον κομμουνισμό.
Κατανοούμε και την εμετική συμπεριφορά τους που άλλοτε μεταμφιέζεται σε «έπαινο», σε συκοφαντικές επιθέσεις «φιλίας» που είναι αηδιαστικότερες και από τον πιο αήθη λίβελο, κι άλλοτε υψώνει την «εισαγγελική» ρομφαία για τις Θέσεις του ΚΚΕ και τις απόψεις που αναπτύσσονται στο διάλογο.
Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι...

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Διώκεται ποινικά ο Πρόεδρος του Σωματείου του Μετρό Αντώνης Σταματόπουλος- Όλοι στο πλευρό του!

Σεπόλια: 02.04.2013
                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                      Αρ. Πρωτ.: 1000
                                                                                        
Συνάδελφοι !
Διώκεται ποινικά  μόνο ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Αντώνης Σταματόπουλος.
Το έγκλημα, που του αποδίδεται, είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών.
Ο χρόνος που το διέπραξε 7, 8 και 9-1-2013.
Καταγγέλλουμε τη δίωξη του συναδέλφου Προέδρου.
Διαδηλώνουμε την οργή και την αποφασιστικότητά μας ν’ αποκρούσουμε τη δίωξη. Θεωρούμε ότι αφορά τον καθένα μας.
Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και αποφασιστική. ...

ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: το Κόμμα ήδη κατρακυλάει στο γκρεμό ...



Aλ. Χαλβατζής για ΚΚΕ: «Σύντροφοι, είναι απέραντη η σοσιαλιστική πατρίδα, κι όμως άλλος τόπος για υποχώρηση δεν υπάρχει! Πίσω μας είναι η Μόσχα…»*
*Τα λόγια αυτά αποδίδονται σε έναν πολιτικό επίτροπο του Κόκκινου Στρατού και απευθύνονταν το 1941 σε μονάδα εφέδρων υπερασπιστών της Μόσχας, σε κρίσιμο σημείο της πολιορκίας λίγο πριν την ανατροπή της και την έναρξη της σοβιετική αντεπίθεσης.

Στην παρούσα ανάρτηση δεν έχω την πολυτέλεια –από πλευράς χρόνου, χώρου και ιεράρχησης θεμάτων– να αναφερθώ αναλυτικά σε διάφορα γεγονότα που μεσολάβησαν από την προηγούμενη πριν 13,5 μήνες (18/2/2012). Ούτε φυσικά θα αναφερθώ στον οχετό που (απολύτως προβλέψιμα και αναμενόμενα) μου απευθύνθηκε μετά από αυτή την...

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γόντικας και Ριζοσπάστης vs Μπογιόπουλου

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΚΚΕ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, καθώς έκφραση βρίσκουν φωνές που διαφωνούν με την επίσημη γραμμή του Περισσού. Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος με άρθρο του στο Ριζοσπάστη άσκησε κριτική στην ηγεσία του κόμματος μιλώντας για πολιτική γραμμή που «δεν περπατάει», οργανωτική στασιμότητα και «(μη) πολιτική συμμαχιών». Από την πλευρά του, ο παράγοντας του Περισσού κ. Δ. Γόντικας, σε ομιλία του ενώπιον κομματικών στελεχών έκανε λόγο για ...

ΚΙΑΤΟ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ" ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Έγινε σήμερα στο Δημοτικό θέατρο Κιάτου η ανοιχτή συνέλευση του Ε.ΝΑ. ΜΕΤΩ.ΠΟ. με προσκαλεσμενους εκπροσωπους του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Στην  δεκαμελή  αντιπροσωπεία παρών ήταν και ο πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω , Βασίλης Παπαδόπουλος, που τιμητικά προσεκλήθη στο πάνελ της συνέλευσης .
Ο εκλεγείς πρόεδρος της ανοιχτής συνέλευσης Σπύρος Κουρούμαλης, μετά από τοποθετήσεις των συμμετεχόντων πάνω στα καυτά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, πρότεινε δράσεις που συμπεριλάμβαναν διαδηλώσεις σε τράπεζες, στη ΔΕΗ και την εφορία στην Κόρινθο.
Τοποθετήσεις έγιναν πάνω σε θέματα ανταλλακτικής οικονομίας και τοπικού νομίσματος καθώς και στη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Την εισήγηση στο τελευταίο θέμα έκαναν  νεαροί αγρότες που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς και στην ανάπτυξη τοπικού αγροτικού συλλόγου.
Από το Κίνημα Δεν Πληρώνω έγινε μια σημαντική κατά γενική ομολογία μεταφορά της εμπειρίας του κινήματος στα θέματα δράσεων ανυπακοής ενάντια στους άδικους νόμους και τα χαράτσια και συναποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή του κινήματος στις όποιες δράσεις αποφασιστούν.
Μίλησαν πολλά από τα νεαρά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω που τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη συμμετοχής της νεολαίας της περιοχής στις δράσεις και τις συνελεύσεις.
Τις εργασίες μαγνητοσκόπησε κανάλι της περιοχής που πήρε και συνεντεύξεις από τον Σπύρο Κουρούμαλη και τον Βασίλη Παπαδόπουλο.
Εν κατακλείδι ήταν μιά ελπιδοφόρα συνέλευση που έβαλε τις βάσεις αγωνιστικής ενότητας μέσα από δράσεις.
Μετά το τέλος της συνέλευσης μεταβήκαμε σε κοντινή ψησταριά όπου οι φιλόξενοι συναγωνιστές του Κιάτου έκαναν το τραπέζι στα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω.