Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι εκλογές τελείωσαν, οι μεγάλες μάχες του λαού έρχονται! Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου πέρασαν, τα προβλήματα του λαού όμως παραμένουν και οξύνονται. Οι συμπληγάδες του δικομματισμού και της παράλογης "λογικής της χαμένης ψήφου" θριάμβευσαν. Τα εκβιαστικά διλήμματα που τέθηκαν από το παραπαίον πολιτικό κατεστημένο και τα κάθε λογής παπαγαλάκια τους βρήκαν εύφορο έδαφος στη δοκιμαζόμενη και γεμάτη ανασφάλεια κοινωνία μας.

Η ΝΔ, προς τέρψιν της Τρόικας, των τραπεζιτών και του διεθνούς κεφαλαίου, αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα αφού πρώτα κινητοποίησε τον καθεστωτικό μιντιακό μηχανισμό για να διασπείρει κλίμα  αβεβαιότητας και φόβου στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Σε αντίθεση με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και των σκανδάλων, μην μπορώντας να προσφέρει τίποτε πλέον σε ρουσφετολογικό επίπεδο, συνέχισε να εισπράττει μούτζες από την ελληνική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΝεοΠΑΣΟΚ, ως ο κύριος πλέον έτερος φιλοαστικός πόλος του αποδυναμωμένου δικομματισμού, εισέπραξε το μεγαλύτερο ποσοστό της αντίδρασης του λαού στις πολιτικές της εξαθλίωσης. Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού στρουθοκαμήλισε μπροστά στα νέα αγνωνιστικά καθήκοντα που μπαίνουν, ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως την τελευταία ελπίδα του για να επιτύχει βελτίωση των συνθηκών της ζωής του, χωρίς να χρειαστεί να ξεκουνηθεί ο ίδιος από τον καναπέ.

Το νεοναζιστικό-παρακρατικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδιάκοπη προβολή του από τα ΜΜΕ και πάτησε στη σύγχυση και στην απόγνωση των πολιτών. Επίσης, επένδυσε στα κατώτερα ένστικτα της ξενοφοβίας και του μίσους που καλλιεργούνται εύκολα στην κοινωνία σε συνθήκες βαθιάς κρίσης και λουμπενοποίησης των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Η ΔΗΜΑΡ, ως η υπεύθυνη δύναμη αναχαίτισης του λαϊκού κινήματος, συνεργάστηκε, όπως αναμενόταν, με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, εκπληρώνοντας την ματαιοδοξία της για κυβερνητικούς θώκους.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, πιστή στις μονολιθικές σταλινικές καταβολές της, κράτησε την κομματική της βάση μακριά από τους μεγάλους αγώνες του λαϊκού κινήματος το προηγούμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ιδεολογικά αμόλυντο το κομματικό «μαντρί» της. Η αποστασιοποίηση αυτή, απομόνωσε ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ από την βάση της κοινωνίας, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίστηκε εμφανώς και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα παραδοσιακά κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετείχαν και σε αυτές τις εκλογές, απέτυχαν παταγωδώς, καθώς δεν απάντησαν με πειστικό τρόπο σε επίπεδο θεωρίας, αλλά κυρίως σε επίπεδο πράξης, στα υπαρκτά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, από την άλλη, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα που ετέθησαν στο λαό το προηγούμενο διάστημα, κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του και να παγιώσει δεσμούς αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Οι 23.374 πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και σε αυτές τις εκλογές, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες πολίτες που μας προσέγγισαν το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν τη δυναμική του κινήματος μας, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια με τον αδιάκοπο αγώνα μας.

Σε αντίθεση με άλλες αυτοαποκαλούμενες φιλολαϊκές δυνάμεις, οι οποίες εξάντλησαν την προεκλογική τους δράση σε αφισοκολλήσεις και "ψήσιμο" στα προεκλογικά περίπτερα, εμείς επιδείξαμε όλο αυτό το διάστημα αλληλεγγύη στην πράξη. Συνδέσαμε δεκάδες κομμένα ρεύματα και νερά σε ανήμπορους συνανθρώπους μας,  ενισχύσαμε απεργιακές φρουρές εργαζομένων, πρωτοστατήσαμε σε αγώνες ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, πραγματοποιήσαμε δράσεις ενάντια στα διόδια και τα αντιλαϊκά χαράτσια, λάβαμε μέρος σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, συμπαρασταθήκαμε σε δίκες συναγωνιστών (March to Athens, ΧΥΤΑ Γραμματικού κ.α.) και πραγματοποιήσαμε δεκάδες παρεμβάσεις και συνελεύσεις σε γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε ξανά τους 23.734 συναγωνιστές, που κόντρα στην κυρίαρχη λογική της χαμένης ψήφου και των εκβιαστικών διλημμάτων, στάθηκαν στο πλευρό του κινήματός μας.
Σύντομα οι επαγγελματίες της κολοτουμπας θα αποκαλυφθούν. Και οι γραμμές αυτών που κάνουν πράξεις και όχι μόνο δημαγωγικές και εν πολλοίς αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες, θα πυκνώσουν.
 Η επόμενη ημέρα του Κινήματος

Οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω αυξάνονται καθημερινά και ένας πανελλαδικός μηχανισμός λαϊκής αντεπίθεσης οργανώνεται. Σε πείσμα του κράτους των μεγαλοεργολάβων και των πάσης φύσεως δεκανικιών του, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που δεν σταματήσαμε εδώ και τρία χρόνια. Να οργανώνουμε δηλαδή τις λαϊκές αντιστάσεις, μαχόμενοι με πολύ μεγαλύτερη οργάνωση, μαζικότητα και ένταση για την πλήρη ανατροπή των κοινωνικών δομών που οδηγούν στην εξαθλίωση του 99% της κοινωνίας. Και αυτό όχι μόνον γιατί οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες το επιτάσσουν. Άλλα και γιατί μέσα από τις δύο εκλογικές διαδικασίες που συμμετείχαμε, η φωνή μας έφτασε παντού και αναπτύχθηκαν αγωνιστικοί δεσμοί με νέους ανθρώπους που ήρθαμε σε επικοινωνία, σε όλες τις γωνιές της χώρας.

Ο λαός δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο. Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε, εκμεταλλευόμενη το άλλοθι της φρέσκιας λαϊκής εντολής, πρόκειται να εντείνει το αδυσώπητο χτύπημα των λαϊκών στρωμάτων. Νέα χαράτσια έρχονται, εκατοντάδες νοικοκυριά μένουν καθημερινά χωρίς ρεύμα, νερό, στέγη και εργασία. Χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ανεργία πρόκειται να ξεπεράσει το 30 % το επόμενο διάστημα. Τα οικονομικά αποθέματα του λαού εξανεμίζονται και εισερχόμαστε σε μία νέα φάση βαθύτερης εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Η οικονομική κρίση δεν είναι ελληνικό «προνόμιο», καθώς εδράζεται στις βαθιές δομικές αντιφάσεις του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να δούμε ραγδαίες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της επίσημης χρεοκοπίας. Οι μεγάλες μάχες των λαών της Ευρώπης είναι μπροστά μας. Χρέος μας είναι να προετοιμαστούμε γι αυτές, οργανώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη λαϊκή αντεπίθεση ώστε οι μάχες αυτές να είναι νικηφόρες.

Τιποτα δεν τελειωσε. Ολα τωρα αρχιζουν!
Οργανώνουμε την αντεπίθεση του λαού! Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Καυτατζόγλου 35- Πατήσια, ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος
Τηλ. 2110192839




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου