Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Αύριο δικάζονται οι ναζιστές της Χ.Α- Αντιφασιστική συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12μ

Αύριο στις 12 το μεσημέρι είναι καθορισμένη η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια μετά την αναβολή που πήραν λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Στην πρώτη δίκη απουσίαζαν όλοι οι κατηγορούμενοι της συμμορίας επικαλούμενοι απίθανους λόγους. Ωστόσο, απουσίαζε και εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, ο Δ. Σαββαϊδης, που νοσηλεύονταν στο...

νοσοκομείο μετά από το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι από την επίθεση των ναζιστών στο καφενείο του Γ. Βραχνή.
Δεν αναφέρομαι στο ιστορικό δεδομένου ότι είναι πολύ πρόσφατα τα γεγονότα. Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί είναι η υποδικία του Γ. Βραχνή που κάθεται στο σκαμνί εξ αιτίας της μήνυσης που υπέβαλλαν οι συμμορίτες για "εξύβριση"!
Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι μυνητής και κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο ίδιο εδώλιο εξομοιώνοντας θύτες και θύματα. Οι συμμορίτες επέδραμαν ως αγέλη φονικών μηχανών να προξενήσουν ζημιές και θύματα θέλοντας να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία.
Το αντιφασιστικό μέτωπο της Ημαθίας που άρχισε να συστήνεται είναι η πρώτη έμπρακτη απάντηση στον φασισμό. Ωστόσο, αυτό που προξενεί αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις είναι η συνειδητή αποχή τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ από το αντιφασιστικό μέτωπο.

Όπως και να΄χει όμως αυτό που προέχει είναι η μαζική συμμετοχή των αντιφασιστών πολιτών στα δικαστήρια στη Βέροια ως δείγμα συμπαράστασης στον Γ. Βραχνή αφενός και αφετέρου να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι η Ημαθία είναι αφιλόξενος τόπος για τους φασίστες
 http://xronika05.blogspot.gr/2012/06/12_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου