Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Θανάσης Παφίλης.



Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΚΚΕ, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Θανάσης Παφίλης, κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα. «Εμείς θα χτυπάμε την καμπάνα, ακόμα και όταν ορισμένοι είναι κουφοί» δήλωσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε: «... Αν μπαίναμε σε κυβέρνηση θα μας υμνούσαν όλοι, ότι είμαστε οι πιο έξυπνοι, οι πιο καλοί, οι πιο καθαροί που βλέπουμε μακριά κλπ», αλλά «αυτό που πειράζει και ενοχλεί, είναι η ύπαρξη, η δράση του ΚΚΕ, το ότι οργανώνει το λαϊκό αγώνα, το ότι λέει την αλήθεια». «Εμείς θα χτυπάμε την καμπάνα, ακόμα και όταν ορισμένοι είναι κουφοί» σημείωσε...



Το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος συζητήθηκε στην Κεντρική Επιτροπής του ΚΚΕ, που σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδίδει τις μεγάλες απώλειες που υπέστη -«σε αναντιστοιχία με την απήχηση των θέσεων και της δράσης του»- στην αυταπάτη ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, που θα βάλει φρένο στην επιδείνωση της θέσης του λαού, καθώς και στο κλίμα φοβίας και τρομοκρατίας για την έξωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η ΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζομένους, όλους όσους παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς άντεξαν και έδωσαν την ψήφο τους για μια ακόμη φορά στο ΚΚΕ, συσπειρώθηκαν στο κάλεσμα για να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια αποδυνάμωσής του. 
Γενικότερα, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα αρνητικό για το λαό. Σημειώνει ότι η ΝΔ θα συνεχίσει την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της και «γιαυτό έχει δώσει όλες τις διαβεβαιώσεις στην αστική τάξη και την ΕΕ».
Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορεί για «ενδοτισμό απέναντι στον ξένο παράγοντα» και για απάλειψη των όποιων φραστικών ριζοσπαστικών συνθημάτων είχε στο εκλογικό του πρόγραμμα στις 6 Μαΐου, μετεξελίσσοντάς το σε πρόγραμμα αστικής διαχείρισης.
Επιπλέον, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι σταθεροποιήθηκε η εκλογική δύναμη της φασιστικής Χρυσής Αυγής και μετατράπηκε σε κοινοβουλευτικό κόμμα. Σημειώνει, δε, ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί σημαντικό όπλο για το αστικό πολιτικό σύστημα σε συνθήκες κρίσης για το τσάκισμα του εργατικού λαϊκού κινήματος.
ΠΗΓΗ-WWW.IN.GR-Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου