Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Kάλεσμα Αγώνα των εργαζόμενων του Alter !



http://www.tlife.gr/files/Image/MEDIA/FLEVARIS%2011/resized/Eidiseis-Alter_h_633_451.jpg

''Το πρόβλημα του Alter είναι πρόβλημα όλων μας"...
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα - ψήφισμα, το οποίο προέκυψε μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του σταθμού την Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να δουν το τι στάση πρέπει να κρατήσουν από εδώ και στο εξής...

Ένα κάλεσμα αγώνα που δεν αντικατοπτρίζει μόνο την συντριβή των ψευδαισθήσεων για την αίγλη του κόσμου των ΜΜΕ και την κατάρρευση της αντίληψης περί υπομονής και συνεργασίας εργαζόμενων-εργοδοτών απέναντι στην κρίση, αλλά εμπεριέχει οργή για τον κατεστημένο συνδικαλισμό, πίστη στην αναγκαιότητα κοινής πάλης των εργαζομένων και πρόταση για μια νέα ενότητα του κόσμου της εργασίας στον χώρο των ΜΜΕ.

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν άνθρωποι που μαζί σπάσαμε τα Τείχη της Σιωπής που ορθώνονται στις στρατιωτικές μονάδες, προβάλλοντας τα προβλήματα των φαντάρων και την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟMΕΝΩΝ ΣΤΟ ALTER

"...Συνάδελφοι

Εμείς, οι εργαζόμενοι του Alter που δεν έχουμε διασφαλίσει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, βγαίνουμε από το καβούκι μας για να ζητήσουμε από όλους τους υγιείς επαγγελματίες στον χώρο της είδησης, από όσους ακόμη διατηρούν τις αντιστάσεις τους, να μας δώσουν λίγη από την ενέργειά τους και να προχωρήσουμε μαζί δυναμικά.

Συνάδελφοι

Το επαγγελματικό μας καταφύγιο βρίσκεται στον «αέρα», αλλά βλέπετε κι εσείς ότι συνδικαλιστική «ομπρέλα» δεν διαθέτουμε! Βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην ανεμοθύελλα που άρχισε να χτυπά τα Μ.Μ.Ε.. Σήμερα, είμαστε εμείς. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο στο σύνολο όλων των μέσων.

Συνάδελφοι

Απλώνουμε το χέρι σε όλους όσοι δουλέψαμε επί χρόνια δίπλα- δίπλα, τιμώντας τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλους όσοι έβαλαν «πλάτη» στη δημιουργία και την καθιέρωση των ιδιωτικών καναλιών και την ΕΡΤ. Σε όσους δουλεύουν στον γραπτό τύπο, στο ραδιόφωνο, στα πόρταλ, στα blogs. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. . να υπερασπιστούμε όχι μόνο τη διασφάλιση μιας Σ.Σ.Ε, αλλά και της αξιοπρέπειάς μας και το κύρος του επαγγέλματός μας, πριν είναι πολύ αργά.

Συνάδελφοι

Όποιος νομίζει πως όσα συμβαίνουν σήμερα στο Alter θα μείνουν εκεί, κάνει τεράστιο λάθος! Η λαίλαπα θα χτυπήσει σύντομα και την δική του πόρτα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προλάβουμε όσα «μαγειρεύουν» πίσω από την πλάτη μας με τις επικείμενες πτωχεύσεις, συγχωνεύσεις, μαζικές απολύσεις και περικοπές. ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ

* Σας καλούμε να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι, ο καθένας από το χώρο του. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί και προσωπικό όλων των ΜΜΕ που υπηρετούμε την προάσπιση και προώθηση της είδησης, ας τολμήσουμε!

* Σας καλούμε να διερευνήσουμε ποιοι και για ποιους λόγους μας έφεραν ως εδώ και ποιο μέλλον επιφυλάσσουν σε όλους μας.

* Σας καλούμε σε εποικοδομητικές συναντήσεις για την ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων, για να μεθοδεύσουμε τις αντιστάσεις μας, κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Alter, όποια ώρα μπορείτε.

Εμείς, εδώ θα είμαστε, έστω κι αν δεν παράγουμε δημοσιογραφικό έργο λόγω της επίσχεσης.

Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER..."



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου