Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας

Πάτρα, 7/2/2011

Ψήφισμα του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Πατρών

«ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

www.seep.gr


Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας

Στις 25 Ιανουαρίου 2011, 300 μετανάστες που ζουν και εργάζονται επί σειρά ετών στην Ελλάδα, ξεκίνησαν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεκδικώντας το αυτονόητο: νομιμοποίηση και αξιοπρέπεια.

Αναζήτησαν «άσυλο» και «νομιμοποίηση» του δίκαιου αγώνα τους σε άδειο πανεπιστημιακό κτίριο της Νομικής. Ακολούθησε άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, λυσσαλέα επίθεση από κυβέρνηση και ΜΜΕ με αποκορύφωμα τα εισαγγελικά καλέσματα σε 7 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης και πανεπιστημιακούς.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μας οδηγεί σε ανεργία και φτώχια προσπαθεί με την συνεργία των media να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την στήριξή μας στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι κοινωνική κατάκτηση, ανήκει στην κοινωνία και όχι σε ακαδημαϊκές ελίτ.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με εισαγγελικά καλέσματα σε αλληλέγγυους και ακαδημαϊκούς, η καταστρατήγηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι κραυγές εθνικιστικού παραληρήματος θα μας βρουν απέναντί τους.

Ο αγώνας των μεταναστών για αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων μας σε εποχές βαρβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου