Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΕΪΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ;

Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο Φώτης Μπόμπολας, τους διευθυντές του Έθνους, της Ημερησίας και του Goal, θέτοντάς τους βέτο ότι εάν δεν σταματήσουν την απεργία, θα ανακοινώσει «λουκέτα». Οι εργαζόμενοι έχουν ανακοινώσει, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ, 48ωρη απεργία απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τα κτήρια του Ομίλου Πήγασος, όταν εργαζόμενοι της Ημερησίας προσπάθησαν να μπουν μέσα να δουλέψουν και ομάδες περιφρούρισης τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να υπήρξει ένταση και προπηλακισμοί.

Εν τω μεταξύ στο εσωτερικό του Ομίλου, ο Φώτης Μπόμπολας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τα εξής:

• Κλείσιμο του ημερησίου φύλλου της Ημερησίας ενώ θα συνεχίσει να εκδίδεται μόνο το φύλλο του Σαββάτου.

• Η εφημερίδα Gοal θα "ενοικιαστεί" στον επιχειρηματία Μ. Ανδρουλιδάκη (στον οποίον πριν λίγες μέρες μεταβιβάστηκε από τον ΔΟΛ και η εφημερίδα "Εξέδρα") και καλεί τους εργαζόμενους εάν θέλουν να συνεργαστούν με τη νέα ιδιοκτησία.

• Άμεσο κλείσιμο των εφημερίδων Έθνος και Έθνος της Κυριακής, εφαρμόζοντας όπως τόνισε το σχέδιο του Ελευθέρου Τύπου, με την προοπτική να τα ανοίξει και πάλι σε μηδενική βάση, μόνο που ο Ελεύθερος Τύπος άλλαξε και καθεστώς ιδιοκτησίας.

Οι εργαζόμενοι στο Έθνος και στο Έθνος της Κυριακής έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν τα τελευταία γεγονότα και να αποφασίσουν την μετέπειτα στάση τους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου Πήγασος (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι "η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο «ΕΘΝΟΣ» και εξακολουθεί να αποτελεί «σημαία» των σωματείων μας στον Όμιλο…) και ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια, αφού ως δικαιολογία προβάλλεται η «παραγωγικότητα» μιας συναδέλφου που έφαγε τη ζωή της στο ρεπορτάζ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα".

"Με την απόπειρα απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου ο Όμιλος Πήγασος αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά για την ανάπτυξή του, ενώ ταυτόχρονα στέλνει «μήνυμα» ότι θα προσπαθήσει να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης για να επιβάλει μια δραματική υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων" καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί τους ιδιοκτήτες του Ομίλου Πήγασος να ανακαλέσουν την απόλυση έστω και την τελευταία στιγμή προκειμένου "να αποφευχθεί μια μεγάλη σύγκρουση στο χώρο, μέσα σε συνθήκες απολύτως κρίσιμες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου