Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Είμαστε οι άνεργοι, οι ελαστικά εργαζόμενοι, οι μόνιμοι αλλά πλέον επισφαλώς εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πλατείας Συντάγματος. Είμαστε εκείνοι οι άνθρωποι που παράγουμε τον πλούτο, χωρίς όμως να μπορούμε να ζήσουμε. Όσο διαφορετικά κι αν εκφραζόμαστε, μας ενώνει ένα κοινό πρόβλημα: η εκμετάλλευση. Ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός: οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, οι τραπεζίτες, η Τρόικα, το ΔΝΤ, το Μνημόνιο με συνεργάτες τα ΜΜΕ που προσπαθούν να μας διαχωρίσουν, στρέφοντας τον έναν ενάντια στον άλλον και χτυπώντας όλους μαζί με πρόσχημα και μπαμπούλα τη λεγόμενη «κρίση του χρέους» και την οικονομική κρίση.
· Ξεκινώντας από τώρα και θέτοντας ως ορόσημα τις απεργίες στις 9 και 15 Ιουνίου, θέλουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά, ν’ αντεπιτεθούμε σ’ αυτούς που μας έχουν κηρύξει πόλεμο, δημιουργώντας και επεκτείνοντας σ’ όλες τις γειτονιές και τους χώρους εργασίας δίκτυα αλληλεγγύης και κέντρα αγώνα εργαζομένων και ανέργων.

· Θέλουμε να σταματήσουμε να δουλεύουμε για τα αφεντικά. Θέλουμε να δουλεύουμε για την κοινωνία, για την ικανοποίηση των αναγκών μας, παίρνοντας τη ζωή μας στα χέρια μας.

· Αυτό το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους δεν μπορεί πια ν’ αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει ν’ ανατραπεί. Βρισκόμαστε με σκοπό να συζητήσουμε, να συναποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας, ενάντια σ’ αυτούς που τόσα χρόνια ζουν από τις ζωές μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, τα σωματεία και τις πρωτοβουλίες εργαζομένων και ανέργων να έρθουν στο Σύνταγμα για να βρεθούμε όλοι μαζί, για να εναντιωθούμε όλοι μαζί, για ν’ αναπτύξουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης.

· Αρνούμαστε κάθε προσπάθεια ενοχοποίησής μας. Αρνούμαστε να πέσουμε στην αδράνεια και τη μιζέρια. Σπάμε την απομόνωση. Αναζητάμε έναν καινούργιο κόσμο μέσα από τις μορφές πάλης που εμείς οι ίδιοι θα επινοήσουμε. Συναντιόμαστε στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλων των γειτονιών.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου