Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κύριε Δήμαρχε του Νέου Δήμου Μαραθώνα


Κύριε Δήμαρχε του Νέου Δήμου Μαραθώνα,

Κυρίες & κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.



Είμαι σχετικά νέα στην περιοχή και το έργο σας δεν μπορώ να το αξιολογήσω ακόμα. Επένδυσα σε μια κίνηση ζωής, για μια ποιότητα ζωής για μένα και την οικογένειά μου, σε μια περιοχή, το Γραμματικό, που μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν δώρο ζωής. Και ξαφνικά βρέθηκα να πολεμάω με τα σκουπίδια και με την υποβάθμιση και της ζωής και της αξιοπρέπειάς μου. Και φυσικά με την καταστροφή της υγείας μου.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι αγώνες του Γραμματικού για την αξιοπρέπεια και την ζωή, δινόντουσαν από λίγους πατριώτες και «ξένους» από τα δυο γειτονικά χωριά, Γραμματικό και Βαρνάβα. Ο Μαραθώνας και η Νέα Μάκρη, θεωρούσαν ότι το θέμα δεν τους αφορά. Ήταν μακριά απ’ τις αυλές τους, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τώρα όμως, δεν ακούγεται το όνομα «ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ» , αλλά «ΧΥΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ». Ο Δήμος ενοποιήθηκε και μαζί με αυτόν, ενοποιήθηκαν και τα προβλήματα.

Έχω ακούσει κ. Δήμαρχε, ότι είσαστε υπέρ της νομιμότητας. «Δεν είμαστε αναρχικοί», έχει ακουστεί να λέτε. Πολύ σωστά. Αυτό θα έπρεπε να διδάσκουν όχι μόνο οι Κυβερνήτες αυτής της χώρας, αλλά και κάθε απλός πολίτης της με το παράδειγμά του. Αυτό θα γινόταν σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Όμως κ. Δήμαρχε, όταν το ίδιο το Κράτος παρανομεί και μάλιστα με τον πιο επαίσχυντο τρόπο, καταρρακώνοντας τις αξιοπρέπειες και τις ζωές των ανθρώπων, επιλέγοντας να υπερασπίσει τα συμφέροντα όχι των πολιτών του, αλλά κάποιων ελάχιστων Μεγαλοεργολάβων και των οικονομικών συμφερόντων τους, το να ακολουθούμε κι εμείς τις εντολές του, δεν είναι σαν να παρανομούμε μαζί του; Πώς μπορούμε να υπερασπίσουμε τη νομιμότητα όταν το ίδιο το Κράτος παρανομεί; Θα παρανομήσουμε κι εμείς μαζί του; Θα υποταχτούμε αμαχητί στα συμφέροντα των λίγων; Σίγουρα η υποταγή δεν αρμόζει στους Έλληνες.



Η επανάσταση του 1821, άρχισε από μια χούφτα φτωχούς πατριώτες, που δεν άντεχαν άλλο να είναι υποταγμένοι.



Η πτώση της Χούντας, έγινε το 1974 από μια χούφτα φοιτητές του Πολυτεχνείου.



Ε και η κατάργηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού και του 3164 που θάβει τις ζωές μας στα σκουπίδια των Εργολάβων, θα ξεκινήσει από εμάς.



Σημαντικό ρόλο σε κάθε αντίσταση όμως , παίζει κ. Δήμαρχε ο αρχηγός. Και στην προκειμένη περίπτωση, εσείς είστε ο Αρχηγός. Θα δανειστώ τα λόγια κάποιου συναγωνιστή από την Κερατέα : « Ο Δήμαρχος πρέπει και οφείλει να στηρίζει τις επιλογές και τον αγώνα των πολιτών της Κερατέας, γιατί για αυτό το λόγο έχει εκλεγεί και αυτό έχει ηθική υποχρέωση να κάνει: να φυλάττει το συμφέρον του λαού του δήμου του !!! »

Αυτό έχετε κι εσείς ηθική υποχρέωση να κάνετε ακριβώς. Να σώσετε το λαό του δήμου σας, από την ανομία αυτών που θέλουν να τον μετατρέψουν σε χωματερή. Το Γραμματικό και ο Βαρνάβας, δεν μπορεί και δε θα γίνει η χωματερή του Δήμου Μαραθώνα. Ούτε με το ΧΥΤΑ , ούτε και με κανένα προβλεπόμενο Βιολογικό Καθαρισμό, ή οτιδήποτε άλλο.

Και η Ν. Μάκρη και ο Μαραθώνας, δε μπορεί να γίνουν μια νεκρή πόλη και μια νεκρή παραλία, χωρίς ζωή, χωρίς τουρισμό, χωρίς ανθρώπους. Και θα μείνετε Δήμαρχος σε μια πόλη φάντασμα, με κλειστά μαγαζιά.

Άλλωστε είστε και γιατρός αν δεν απατώμαι. Ο όρκος του Ιπποκράτη που δώσατε, σας δεσμεύει να φυλάτε και να προασπίζετε την υγεία των ανθρώπων.

Αυτός ο αγώνας δεν υπάρχει περίπτωση να κερδηθεί από την καρέκλα ενός γραφείου, ούτε από τις δικαστικές αίθουσες, γιατί δυστυχώς τα δικαστήρια υπηρετούν το κράτος που παρανομεί. Θέλει κότσια και αγώνα στο δρόμο. Το παράδειγμα μας το έδωσε η Κερατέα, που βαστάει 75 μέρες στα μπλόκα και στα χαρακώματα και ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Και ο αγώνας τους θα κερδηθεί γιατί οι Αρχηγοί τους και οι νυν και οι πρώην, με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και τη συντονιστική επιτροπή αγώνα, είναι ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ.

Αυτό ζητώ από εσάς κ. Δήμαρχε , καθώς και από το δημοτικό συμβούλιο που εκλέχτηκε από τον λαό και για τον λαό. Για να διαφυλάττει τα συμφέροντα του λαού του. Μην ξεχνάτε ότι ο καιρός περνά γρήγορα, και οι προεκλογικές υποσχέσεις αν δεν τηρηθούν, θα έχουν τις επιπτώσεις τους στις επόμενες εκλογές.

Σας ευχαριστώ

Κατερίνα Λιούτα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου