Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η πολιτική μυωπία του left.gr

Το left.gr ως κομματικό όργανο του Σύριζα, στη  συγκέντρωση-διαδήλωση της Πέμπτης 28/6/13 ενάντια στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, είδε από οργανωμένες δυνάμεις, μόνο ΚΚΕ, Σύριζα και Ανταρσύα...
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, όσο και αν προσπάθησαν να το εξαφανίσουν στο άρθρο, με τακτικές που θα ζήλευε και  ο Στάλιν, στις φωτογραφίες φαίνεται  καθαρά, του λόγου το αληθές  , μιας και τα μέλη του, έδωσαν δυναμικό παρόν.
Όπως δίνουν πάντα από την πρώτη ημέρα του αγώνα για να μην κλείσει το Νοσοκομείο...
Τόσο πολύ τους ενοχλεί το Κίνημα Δεν Πληρώνω του 1%....;
 Πάντως μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι άλλος έγραψε το κείμενο και άλλος ανέβασε τις, ομολογουμένως αντικειμενικές, φωτογραφίες...

Ας τελειώνουμε σύντροφοι με αυτές τις μεθόδους που μόνο κακό κάνουν στο συνολικό κίνημα.

Δείτε το ρεπορτάζ από το left.gr και μην παραλείψετε να δείτε  τις πολύ καλές φωτογραφίες.

http://left.gr/news/oyte-sta-nosokomeia-oyte-stin-ert-tha-perasoyn-ta-kleisimata-kai-oi-apolyseis-vinteo

Νοσοκομείο Πατησίων: πλουσιο φωτορεπορταζ και βιντεο απο την συγκεντρωση και πορεια στα Πατησια

Στο βίντεο παρουσιάζονται αποσπάσματα από τις ομιλίες εργαζομένων στο Γ.Ν. Πατησίων, στην Πολυκλινική, στο "Αγία Βαρβάρα", στο Αττικό, στο Αμαλία Φλέμινγκ και στην ΕΡΤ, καθώς και εκπροσώπων κομμάτων και φορέων. Επίσης υπάρχουν και αποσπάσματα από τη μεγάλη πορεία που ακολούθησε στους δρόμους των Πατησίων.

Μαζική ήταν για μια ακόμη φορά και η παρουσία του Κινήματος Δεν Πληρώνω που μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, κατοίκους της περιοχής και άλλες συλλογικότητες έχουν δώσει πρωτοπόρο αγώνα και έχουν κρατήσει το νοσοκομείο ανοιχτό παρά τις επιταγές των ντόπιων και ξένων τροϊκανών.









δειτε περισσοτερες φωτο...

Ποιά κομμάτια της κοινωνίας εκφράζει το Κίνημα Δεν Πληρώνω;



Ποιά κομμάτια της κοινωνίας εκφράζει το Κίνημα Δεν Πληρώνω;

του Κωνσταντίνου Δημητριάδη, οργανωτικού γραμματέα της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει τον λαό, ο οποίος αποτελεί το 99% της κοινωνίας. Όλα αυτά τα καταπιεσμένα στρώματα, που βλέπουν το μέλλον που έρχεται να είναι δυσοίωνο, έχοντας χάσει κάθε δικαίωμα και κάθε ελευθερία.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας αναλυτικά...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ - ΣΤΗΜΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ: ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;

Ολοενα και περισσοτερα γκαλοπ ερχονται στην επιφανεια σε διαφορα δημοσιογραφικά  σάιτ, εφημεριδες, καναλια κλπ.
Ολα αυτα κατοπιν παραγγελιας.
Ιδιαιτερα στα σάιτ μεγάλων συμφερόντων και στα ΜΜΕ.
Αυτο σημαινει οτι το ταδε καναλι ή εφημεριδα, που διαπλεκεται με συγκεκριμενα οικονομικα- πολιτικα συμφεροντα, πληρωσε την δεινα εταιρια δημοσκοπησεων για να τις βγαλει, με "επιστημονικο" τροπο τα αποτελεσματα οπως τα θελουν τα συγκεκριμενα μεγαλα συμφεροντα.

Το μονιμο στοιχειο αυτων των γκαλοπ ειναι η εξαφανιση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Δεν το εμφανιζουν με χαμηλα ποσοστα. Απλα δεν το εμφανιζουν καθολου.
Μπορει να συμπεριλαμβανουν στα γκαλοπ τον καθε, νεοεμφανιζομενο ή και αποσχισθεντα απο τα κομματα εξουσιας, Τσουτσουμπρουτσου, αλλα πουθενα το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.


Να υποθεσουμε οτι ειναι τυχαια η απουσια απο ΟΛΑ τα γκαλοπ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που και στις 2 εκλογικες αναμετρησεις κατεβηκε αυτοτελως και συγκεντρωσε στην πρωτη περιπου 1% και στην δευτερη υψηλοτερα ποσοστα απο αλλα κομματα που συμπεριλαμβανονται σε πολλα γκαλοπ (πχ την Ανταρσυα);
Μαλλον οχι.
Η απουσια αυτη συνδεεται με την διαπλοκη των διαφορων σάιτ και ΜΜΕ  με τα συμφεροντα των μεγαλοεργολαβων, τραπεζιτων, βιομηχανων και του κρατους που ανοιχτα βρισκονται σε συγκρουση με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το αποδεικνυουν και οι εκατονταδες διωξεις εναντια μας.

Φοβούνται την δυναμική που εμπεριέχει το Κίνημα μας και που υπερβαίνει κατά πολύ τους συγκεκριμένους οργανωμένους αγωνιστές. Φοβούνται την ακατάλυτη δύναμη ανατροπής που μπορεί να δημιουργηθεί με την συνένωση του συνειδητού κομματιού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με το μεγάλο τσουνάμι αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν και που είναι εκατομμύρια.

Μια συμβουλη στους εκλογολαγνους και γκαλοπολαγνους φιλους μας:
Ας αφησουμε τα γκαλοπ και ας ασχοληθουμε με την πραγματικη ζωη. 
Εκει που ολοκληρη κοινωνια δολοφονειται.


Ας συνδεσουμε κανενα κομμενο ρευμα και νερο, ας ακυρωσουμε πλειστηριασμους και κατασχεσεις σπιτιων, ας δωσουμε το παρον στην ΕΡΤ , ας διαδηλωσουμε εναντια στο κλεισιμο των Νοσοκομειων και εκπαιδευτικων ιδρυματων, ας αγωνιστουμε μαζι με τους εργαζομενους του ιδιωτικου και δημοσιου τομεα που απολυονται κατα χιλιαδες κλπ. Ας οργανωσουμε την παλη για την ανατροπη του σαπιου συστηματος εκμεταλλευσης ανθρωπου απο ανθρωπο.

Τα πληρωμενα γκαλοπ του ναρκισισμου και  του αποπροσανατολισμου, απο τα πραγματικα καθηκοντα, ειναι μια παγιδα.

Οι πραγματικες  μαχες δινονται στους δρομους!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Νέα κυβέρνηση: Το τέρας του Φρανκεστάιν είναι εδώ. Και διψάει για αίμα..

Νέα κυβέρνηση:
Το τέρας του Φρανκεστάιν είναι εδώ. Και διψάει για αίμα..

Το τέρας του Φρανκεστάιν-Σαμαρά είναι εδώ. Το νέο κυβερνητικό θηρίο που φιλοτεχνήθηκε με προσοχή από την άρχουσα τάξη αν και σοβαρά πληγωμένο, μοιάζει πολύ επικίνδυνο. Ο δημιουργός του είχε έμπνευση αν μη τι άλλο. Μία έμπνευση δημιουργική για τους λίγους και ισχυρούς που μας εξουσιάζουν και καταστροφική για το λαό.
Η κάθε άλλο παρά ηρωϊκή έξοδος της ερωτευμένης με την εξουσία ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση έγινε αφού δόθηκαν πρώτα οι κατάλληλες εγγυήσεις. Η πρώτη εγγύηση αφορούσε στη μη διατάραξη της πολιτικής σταθερότητας-καταστροφής της χώρας και η δεύτερη στην εξασφάλιση της πολιτικής επιβίωσης της ΔΗΜΑΡ μέσω της προσκόλλησής της σε έναν διάδοχο πολιτικό φορέα που θα έχει προοπτική εξουσίας (βλ. ΣΥΡΙΖΑ).
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη παίζει το τελευταίο του χαρτί. Παρά τα ελάχιστα κοινωνικά ερείσματα που του έχουν απομείνει και παρότι εδώ και καιρό αποτελεί ένα πολιτικό ζόμπι (ή βαμπίρ) κατάφερε να πάρει πολλά κρίσιμα υπουργεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να δείξει καλή διαγωγή στα αφεντικά του και να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Η ακροδεξιά έχει επίσης την τιμητική της σε αυτή την κυβέρνηση. Η ΝΔ επικαλείται τα συντηρητικά ένστικτα της λαϊκής βάσης της προσπαθώντας να συσπειρώσει τον κόσμο της απέναντι στον κίνδυνο της αριστεράς  (όλοι οι αντιαριστεροί χωράνε στο καράβι: εθνικιστές,  χουντικοί, φιλοβασιλικοί, νεοναζί κ.α.) καταφεύγει στην υπουργοποίηση γνωστών πολιτικών για τις ακροδεξιές και αντικομμουνιστικές τους αντιλήψεις. Τρανότερο παράδειγμα αποτελεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η περίπτωση τοποθέτησης του Α. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας έχει ξεχωριστή πολιτική σημειολογία και αποτελεί κάθε άλλο παρά ανέκδοτο. Είναι μία βαθιά πολιτική επιλογή που καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο το μέγεθος του κοινωνικής καταστροφής που σχεδιάζουν να επιτελέσουν. Ο Άδωνις πέραν των ακροδεξιών του καταβολών και πεποιθήσεων έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να επιχειρήσει να διαλύσει όλη τη δημόσια Υγεία μέσα σε λίγους μήνες. Άλλωστε μία από τις κύριες επιταγές της τρόικας είναι το άμεσο κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η τοποθέτηση του επίσης «καθαρόαιμου» δεξιού Χαράλαμπου Αθανασίου ως Υπουργού Δικαιοσύνης. Είναι σαφές ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας και υποβάθμιση του αντιρατσιστικού θέματος θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Ήδη τα ανώτατα δικαστήρια έχουν διαλέξει το στρατόπεδο του 1%. Καταλαβαίνουμε το τι θα επιχειρηθεί να γίνει το επόμενο διάστημα που ένας πραγματικός αρμαγεδόνας αντισυνταγματικών και παράνομων μέτρων θα επαφίεται στην έγκριση της δικαιοσύνης. Μόνο η αντίδραση του λαϊκού κινήματος θα μπορέσει να τους αναχαιτήσει.
Από την κυβέρνηση αυτή δε θα μπορούσε να λείπει η οικογένεια Μητσοτάκη. Σε ένα πολύ κρίσιμο υπουργείο αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στην προώθηση των απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να δικαιώσει το όνομα που με τόσο κόπο έχουν χτίσει οι προγονοί του.
Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί (νέοι και παλιοί) που στελεχώνουν τη νέα δικομματική πλέον κυβέρνηση είναι επιλεγμένοι με προσοχή. Ενώ η υπόθεση ΕΡΤ βρίσκεται εν εξελίξει ο Παντελής Καψής τοποθετήθηκε υφυπουργός επί της δημόσιας τηλεόρασης. Το γνωρίζαμε ότι οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες στην Ελλάδα έχουν τη δύναμη να ορίζουν υπουργούς αλλά τώρα αυτό γίνεται ακόμη πιο σαφές. Εκτός των άλλων είναι γνωστές και οι προθέσεις του. Καψή απέναντι στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. Ας θυμηθούμε τις παλαιότερες δηλώσεις του: "...δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί για τον ρόλο των κάθε λογής ακτιβιστών- από τη ΔΕΗ ως τους «Δεν πληρώνω»- που στο όνομα μιας υπαρκτής ή εικαζόμενης αδικίας διεκδικούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να παραβιάζουν το νόμο"..
Η τοποθέτηση του Χρυσοχοΐδη στο Μεταφορών (του υπουργού που ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει) δείχνει ότι οι μεγαλοεργολάβοι βρήκαν άξιο διάδοχο των Ρέππα και Βορίδη για να εφαρμόσει την πλήρη εκποίηση των εθνικών μας δρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να συνεχιστεί η καταλήστευση μας. Επίσης, ο Χρυσοχοΐδης θα κληθεί να συνεχίσει την θέσπιση σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση της «λαθρεπιβίβασης» και της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου προσώπου στο συγκεκριμένο υπουργείο καταδεικνύει την πρόθεση της νέας κυβένρησης να καταστείλει τη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στον τομέα των μεταφορών. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αποτελούμε το 99% και θα βγούμε νικητές και από αυτή την μάχη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση της βολιώτισσας Ζέτας Μακρή στο Υπουργείο Υγείας έναντι της παραιτηθείσας Σοφίας Βούλτεψη. Η Ζέτα Μακρή θα κληθεί να κλείσει το νοσοκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας της αν και νομίζουμε ότι δεν θα έχει και ιδιαίτερους ενδοιασμούς.  
Είναι ξεκάθαρο ότι η άρχουσα τάξη σε αυτή την κρίσιμη καμπή του κηρυγμένου ταξικού πολέμου χρησιμοποιεί όλα τα όπλα που της έχουν απομείνει. Επιστρατεύει την αφρόκρεμα του υπηρετικού της προσωπικού, τους πιο πιστούς της στηλοβάτες. Ως το 99% της ελληνικής κοινωνίας έχουμε κοινά συμφέροντα και οφείλουμε να συστρατευτούμε κι εμείς. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πρόκειται να εντείνει το επόμενο διάστημα τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα όπου θίγονται τα λαϊκά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Στα εργασιακά, στην ΕΡΤ, στα χαράτσια, στις κατασχέσεις, στις μεταφορές, στην υγεία, την παιδεία, στο ρεύμα, στο νερό, στους δρόμους μας και σε όλα τα μέτωπα που ανοίγουν θα είμαστε στο πλάι του λαού στην πρώτη γραμμή της μάχης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κουτσούμπας: Δεν είμαστε «σταλινικό κόμμα», αλλά και δεν αποκηρύσσουμε την ιστορία


Κουτσούμπας: Δεν είμαστε «σταλινικό κόμμα», αλλά και δεν αποκηρύσσουμε την ιστορία

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην έντυπη έκδοση του Βήματος που η συνέντευξη απλώνεται σε τρεις σελίδες αναλύονται ακόμα τα δύσκολα παιδικά χρόνια του γενικού, στη Λαμία της δεκαετίας του 1960. 

 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανοίγει την καρδιά του...

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΜΕΤΡΟ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΙΣΤΕΣ ή ΝΤΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ;


Οι καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά των ελεγκτών των ΜΜΜ έρχονται καθημερινά στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. Μαζί με αυτές τις καταγγελίες έρχονται και πληροφορίες για το ποιόν των ελεγκτών.
Πρόσφατα στο παιχνίδι μπήκαν και οι αστυνομικοί που κατοικοεδρεύουν στους κεντρικούς σταθμούς όπως στην Αττική, το Σύνταγμα, Ομόνοια  κλπ.
Στο δόγμα του Δένδια, του Χατζηδάκη και της μνημονιακής παρέας τους για καταπολέμηση της "λαθρεπιβίβασης", έχουν, στον τομέα των ΜΜΜ, την αγαστή συνεργασία των ελεγκτών.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι άλλαξαν εν μία νυκτί ειδικότητα και έγιναν ελεγκτές. Διάλεξαν τυχαίους; Ασφαλώς όχι.
Στο Μετρό μετατέθηκαν τα λεγόμενα ντοράκια ή τραμίστες.
Ντοράκια γιατί τους διόρισε η Ντόρα. Τραμίστες γιατί διορίστηκαν στα τραμ. Και από εκεί αποσπάστηκαν στον έλεγχο εισιτηρίων.
Οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση.
Τραμίστας ήταν ο ελεγκτής που ενεπλάκη στην σύλληψη και δίκη στο αυτόφωρο του συναγωνιστή μας Γιάννη Δαμουλή, ο οποίος τελικά αθωώθηκε πανηγυρικά.

Γιατί στήνουν καραούλι στον άνεργο. τον φτωχό τον χαμηλοσυνταξιούχο και καραδοκούν να του βάλουν το υπέρογκο πρόστιμο;
Για να πουλήσουν μούρη και εξουσία;
Γιατί πιστεύουν στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων;
Τα αίτια δεν είναι μόνο αυτά.
Υπάρχουν και τα μπόνους.
Έτσι:
Σε κάθε 7 πρόστιμα παίρνουν 1 δεδουλευμένο ρεπό.
Σε κάθε 10 πρόστιμα παίρνουν 2 δεδουλευμένα ρεπό.

Τι σημαίνει το δεδουλευμένο ρεπό;
Ότι στα χαρτιά εμφανίζεται ότι έχει ρεπό και τον καλεί η υπηρεσία να δουλέψει. Άρα, στην πράξη το μεροκάματο διπλασιάζεται.

Μιλάνε για "λαθρεπιβίβαση"  οι επικίνδυνοι για την ζωή μας και την χώρα μας μνημονιακοί πολιτικοί που έχουν γονατίσει κάθε πολίτη, νεολαίο, συνταξιούχο, άνεργο ή χαμηλά αμειβόμενο.
Αυτοί είναι οι λαθρεπιβάτες της ζωής μας που έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία.
Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα υπάρχει σεβασμός των δικαιωμάτων μας και θα έχουμε απαλλαγεί από όλους αυτούς τους δυναστές που εξουσιάζουν  την ζωή μας.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.kinimadenplirono.gr

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ- ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ- ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

                       
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, με τον εκπρόσωπο του Βασίλη Παπαδόπουλο, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του, συμμετέχει στην δίωρη συζήτηση που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι της Ανοιχτής ΕΡΤ. 

Το θέμα: ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΣΧΕΣΕΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ- ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΦΩΤΟ, βιντεο

  Το δόγμα Δένδια, Χατζηδάκη κλπ μνημονιακών υπουργών, για την πάταξη των "τζαμπατζήδων" των ΜΜΜ, προσπάθησε να υπηρετήσει ο ειδικός φρουρός που οδήγησε στο αυτόφωρο τον συναγωνιστή μας Γιάννη Δαμουλή, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Δεκάδες συναγωνιστές και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο πλευρό του σ. Γιάννη.
Η πολιτική δίωξη ενάντια στο Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν πέρασε και ο συναγωνιστής αθωώθηκε πανηγυρικά.
Τόσο η μαρτυρία του συναγωνιστή Βασίλη Παπαδόπουλου, προέδρου της ΣΕ του Κινήματος Δεν Πληρώνω, όσο και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξανδρου Λάμαρη, της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω έδρασαν καταλυτικά αναδεικνύοντας την πολιτική σημασία της δίωξης.
Η αθώωση του συναγωνιστή μας έγινε δεκτή με χαρά από όλους τους παρευρισκόμενους.
Ακολουθεί μια σειρά δικών σε βάρος συναγωνιστών , σε όλη την Ελλάδα, από τους μεγαλοεργολάβους των διοδίων και τα τσιράκια τους.
Και εκεί θα είμαστε όλοι μαζί και θα δώσουμε στις σκευωρίες ένα καταλυτικό νικηφόρο χτύπημα και στο δικαστικό πεδίο.


Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Έριξαν το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ, το site nerit.gr και δόθηκε προς πώληση το domane name ert.gr

Όπως μεταδίδει τώρα το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, η εταιρία που μετέδιδε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ για λογαριασμό της EBU και η οποία εδρεύει στο Ισραήλ, διέκοψε έπειτα από απαίτηση του πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ την παροχή του δορυφορικού σήματος.

Επίσης, έριξαν παρανόμως το site nerit.gr το οποίο μετέδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Τα τσακάλια της κυβέρνησης που "σχεδίασαν" το νέο φορέα με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ ούτε καν το domane name δεν είχαν κατοχυρώσει. Κάποιος πολίτης απολύτως νόμιμα αγόρασε το domane name και μετέδιδε το απεργιακό πρόγραμμα. 

Τέλος, το domane name της ΕΡΤ (ert.gr) δόθηκε προς πώληση. Το αγόρασε απόλύτως νόμιμα κάποιος εργαζόμενος της ΕΡΤ ο οποίος έπειτα από μερικές ώρες ειδοποιήθηκε ότι η συναλλαγή του δεν ισχύει. Αυτή τη στιγμή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ert.gr υπάρχει η ένδειξη "under construction".

kokkinostupos

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ DIGEA ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ 902

Το Κινημα Δεν Πληρωνω ελαβε και φερνει στην επιφανεια το χαρακτηρισμενο ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ εγγραφο οδηγιων  της Digea για τον τροπο απαντησεων σε πιθανες ερωτησεις για το κοψιμο του σηματος της ΕΡΤ και του 902.
Είναι χαρακτηριστική η τελευταία παράγραφος του κειμένου γραμμένη με κεφαλαία: 

" ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ DIGEA ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΩ  (sic) 2106838700"

Τι θέλουν να αποφύγουν οι υπεύθυνοι της DIGEA και κρύβουν τα ονόματα τους και την διεύθυνση τους;
Μήπως αντιδράσεις πολιτών;
Η σπουδή τους να μην ξεφύγει προς τους πολίτες κανένα στοιχείο τους  φαίνεται από το γεγονός ότι δεν διάβασαν μια δεύτερη φορά το κείμενο πριν το στείλουν και έτσι δεν διόρθωσαν την λέξη - ρήμα ΤΗΛΕΦΩΝΩ με το σωστό ΤΗΛΕΦΩΝΟ ..
Τι θέλετε να κρύψετε  κύριοι της DIGEA;

Δειτε το αποκλειστικο ντοκουμεντο:


Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ; ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Η κυπριακη κοινωνια το τελευταιο διαστημα ζει τραγικες καταστασεις.
Η ανεργια εχει φτασει σε ψηλα επιπεδα, πολλα καταστηματα βαζουν λουκετο , πολυς κοσμος καταφευγει στα κοινωνικα παντοπωλεια για να εξασφαλισει ενα πιατο φαι,  οι εργασιακες σχεσεις ελαστικοποιηθηκαν και γυρισαμε δεκαδες χρονια πισω.
Οι μισθοι περικοπηκαν αρκετα. Με το παραμικρο απολυεσαι και οσο πανε τα πραγματα χειροτερευουν .
Οσο δεν αντιδρουμε συλλογικα η επιθεση των καπιταλιστων δεν προκειται να σταματησει.
Ο καπιταλιστης οπου μυριστει κερδος πεφτει πανω του και δεν υπολογιζει τιποτα.
Ολα τα δεινα της ανθρωποτητας ειναι αποτελεσμα της κερδοσκοπιας των ισχυρων του πλουτου, ομως ειναι λαθος να πιστευουμε οτι ειμαστε ανισχυροι και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. 
Αυτο το διαδιδουν οι αφενταδες για να μας εχουν δεμενους και να εχουν το κεφαλι τους ησυχο. Αυτο τους συμφερει και ριχνουν πολυ βαρος σε αυτη την προσπαθεια. Ομως φτασαμε σε ενα σημειο που δεν μπορεις να πεις κοιταω τη δουλεια μου,  το σπιτι μου και δεν με νοιαζει τιποτα οπως μας προπαγανδιζαν μεχρι τωρα.
Η δουλεια ειτε δεν υπαρχει ειτε κινδυνευει ανα πασα στιγμη. Συν το οτι το εισοδημα συρικνωνεται συνεχως. 
Το σπιτι και αυτο κινδυνευει απο τις τραπεζες και την εφορια.
Τα παιδια μας να τα σπουδασεις δεν μπορεις αλλα και αν τα καταφερεις η ανεργια τους περιμενει .
Αν μεινουμε απαθεις  ειναι σαν να τους ωθουμε στην καταστροφη.
Αν παλι προσπαθει ο καθενας μονος του να λυσει το προβλημα δεν θα καταφερει τιποτα.
Απαιτειται συλλογικη δραση.  Μονο ολοι μαζι θα τα καταφερουμε .
Τον τελευταιο καιρο η ΑΗΚ  αρχισε να κοβει το ρευμα σε καταναλωτες επειδη αδυνατουν να το πληρωσουν .
Δεν φταιμε εμεις ουτε που ειμαστε ανεργοι,  ουτε που φτωχοποιησαν την κοινωνια.
Σε λιγο οι τραπεζες θα ορμησουν και στα σπιτια επειδη δεν θα μπορουμε να πληρωσουμε τις δοσεις μας στην τραπεζα.
Να φτιαξουμε ασπιδα μονοι μας, να υπερασπιστουμε τα δικια μας ολοι μαζι !
Θα τα καταφερουμε.
Τα λαικα κινηματα της Ευρωπης θα ειναι διπλα μας.
Το μελλον ανηκει στους λαους που θα αντισταθουν.
Διαφορετικα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

Γιώργος Ερύμανθος, 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΚΥΠΡΟΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός στην εντατική- Ας του τραβήξουμε τα σωληνάκια (του Ηλία Παπαδόπουλου)


Ο παγκόσμιος καπιταλισμός στην εντατική

του Ηλία Παπαδόπουλου, οικονομολόγου, μέλους της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Η κρίση του καπιταλισμού μπορεί να παραλληλιστεί με τη συμπτωματολογία ενός γερασμένου ασθενούς. Ο ασθενής είναι ο καπιταλισμός και τα συμπτώματα της βαριάς ανίατης αρρώστιάς του είναι η κρίση και τα αποτελέσματά της. Το παράδοξο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο ασθενής καπιταλισμός προσπαθεί να μετακυλίσει τα αρνητικά αποτελέσματα της ασθένειάς του στους ιατρούς, τις νοσοκόμες και τους αιμοδότες που έχει στη δούλεψή του και τον κρατάνε στη ζωή. 
Αυτοί δεν είναι άλλοι από το λαό. 
Ο ασθενής, προκειμένου να παρατείνει τη ζωή του, εξαναγκάζει το απλήρωτο προσωπικό να εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να του επουλώνει τα τραύματα, να τον ανακουφίζει από τους κολικούς και ενίοτε να τον χειρουργεί προκειμένου να απαλλαγεί από τις ενδογενείς κακοήθειές του.
Εμείς από τη μεριά μας οφείλουμε καταρχάς να βάλουμε τον ασθενή στον μαγνητικό τομογράφο και να συντάξουμε ένα διαγνωστικό πόρισμα.  
Το χρέος, η ύφεση, η ανεργία, ο στασιμοπληθωρισμός, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες, οι πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος και ένα σωρό άλλα φαινόμενα, δεν αποτελούν τις αιτίες της κρίσης, αλλά τα αποτελέσματά της.
Ο διαχωρισμός αυτός είναι πολύ σημαντικός. Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι η επιφανειακή καταπολέμηση των συμπτωμάτων που προτάσσεται ως λύση από τις πολιτικές δυνάμεις της διαχείρισης του συστήματος, δεν αποτελεί θεραπεία της ασθένειας αλλά στάχτη στα μάτια του λαού.
Η ασθένεια του συστήματος οφείλεται στις ενδογενείς αντιφάσεις του. Οι αντιφάσεις αυτές αφορούν πρώτα και κύρια στη θεμελιώδη αντίθεση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας.
 Οι δυνάμεις του κεφαλαίου (ιδιοκτήτες μέσων παραγωγής, τραπεζίτες κ.λ.π.) από τη μία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν τις δυνάμεις της εργασίας, από την άλλη όμως τις έχουν απόλυτη ανάγκη τόσο στη σφαίρα της παραγωγής (καθώς οι εργαζόμενοι παράγουν τα πάντα), όσο και στη σφαίρα της κατανάλωσης των παραγμένων προϊόντων (καθώς οι εργαζόμενοι είναι ταυτόχρονα και οι κύριοι καταναλωτές). 
Η ολοένα αυξανόμενη εκμετάλλευση στη σφαίρα της παραγωγής (μείωση πραγματικών μισθών, αύξηση ωραρίου, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων κ.α.) δημιουργεί ασφυξία στην εργατική τάξη καταρχήν, αλλά και στους καπιταλιστές κατ’ επέκταση. Η εξαθλιούμενη εργατική τάξη δεν μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που η ίδια παράγει, καθώς μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσης παρεμβάλλεται ο παρασιτικός μηχανισμός της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Πρέπει να διασαφηνιστεί ότι οι καπιταλιστές δεν συμπεριφέρονται έτσι επειδή είναι άπληστοι ως χαρακτήρες (αν και τυχαίνει οι περισσότεροι να είναι). Ο φρενήρης ανταγωνισμός για εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς και το θεμελιώδες κίνητρο της καπιταλιστικής παραγωγής που ονομάζεται ιδιωτικό κέρδος, αποτελούν δομικά χαρακτηριστικά της καπιταλιστικής οικονομίας. Η αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων αποτελεί νομοτέλεια για τους καπιταλιστές αν θέλουν να παραμείνουν στο προσκήνιο. Ταυτόχρονα, αυτή τους η συμπεριφορά αποτελεί και τη νέμεση τους. Αν η εργατική τάξη συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμή της και εξαφανίσει τα παράσιτά της από το προσκήνιο της ιστορίας, μόνο τότε θα μπορέσει να απολαύσει τους καρπούς του μόχθου της.
Όταν ένα σύστημα δημιουργεί εξαθλιωμένους ανθρώπους και δυστυχισμένες κοινωνίες τότε οφείλουμε να το αλλάξουμε. Η παγκοσμιότητα της κρίσης δημιουργεί από μόνη της ρήγματα στα θεμέλια του βάρβαρου και σαθρού καπιταλιστικού οικοδομήματος σε όλον τον πλανήτη. Εμείς οφείλουμε να του δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα. Ας τραβήξουμε επιτέλους τα σωληνάκια που το κρατούν στη ζωή!

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη φασιστική επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ

Αργά το βράδυ της Τρίτης 4 Ιούνη, φασιστοειδή επιτέθηκαν στα γραφεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος, οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και τη εφημερίδας ΠΡΙΝ. Κινούμενοι στα σκοτάδια, όπως αρμόζει στους συνεχιστές του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων, έγραψαν εμετικά φασιστικά συνθήματα και σχεδίασαν αγκυλωτούς σταυρούς, μαιάνδρους και στόχους. Δε δίστασαν μάλιστα να «υπογράψουν» ως Α.Μ.Ε.
Στην ιστοσελίδα αυτής της...

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον τούρκικο λαό που έχει εξεγερθεί ενάντια στην κοινωνική αδικία και βαρβαρότητα που έχει επιφέρει το αδίστακτο καθεστώς του Ερντογάν και της τουρκικής άρχουσας τάξης. 

Η παγκοσμιότητα της κρίσης δημιουργεί ρήγματα στα θεμέλια του βάρβαρου και σαθρού καπιταλιστικού οικοδομήματος σε όλον τον πλανήτη. 

Στην Ελλάδα, η μεγάλη λαϊκή εξέγερση που ήρθε ως αποτέλεσμα της βαθύτατης κοινωνικοοικονομικής κρίσης και της βαρβαρότητας της άρχουσας τάξης, ξεκίνησε με την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και συνεχίστηκε με τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος. 
Στον υπόλοιπο κόσμο, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δείχνουν να ξυπνούν το ένα μετά το άλλο. Ισπανία, Πορτογαλία, Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία, Νότιος Αφρική, Κύπρος, Σουηδία, Τουρκία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που η εργατική τάξη δείχνει τα δόντια της.


Φαίνεται τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, πως οι λαοί έχουν κοινούς φίλους και κοινούς εχθρούς. Οι κοινωνίες χωρίζονται σε τάξεις. Το 99% του ελληνικού εργαζόμενου λαού είναι ταυτισμένο με τα συμφέροντα του 99% του τούρκικου λαού και όλων των λαών του κόσμου. Ο κοινός μας εχθρός είναι το 1% που παγκόσμια μας εκμεταλλεύονται και μας απομυζούν σαν βδέλλες κατατρώγοντας ότι με κόπο και ιδρώτα παράγουμε.

Ο Ερντογάν και ο Ομπάμα δείχνουν πανικόβλητοι μπροστά στις εξελίξεις οι οποίες έχουν ως πρωταγωνιστή τον επαναστατημένο λαό. 
Η ώρα μηδέν για το βάρβαρο σύστημά τους πλησιάζει. Όταν όλα αυτά τα ρυάκια της οργής γίνουν ένας παγκόσμιος χείμαρρος ανατροπής τα ελικόπτερα δε θα τους χωρούν. Ας τρέμουν την οργή των καταπιεσμένων. 

Σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία!
Μόνη λύση η ανατροπή τους!!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

www.kinimadenplirono.gr


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ (ΑΜΕΑ) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΜΜΜ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΑΝ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! 
ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ- ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΜΕΑ (ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ) 67% (ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ)- ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ- ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ (ΑΜΕΑ) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΜΜΜ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΑΝ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/05/blog-post_612.html