Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ποιά κομμάτια της κοινωνίας εκφράζει το Κίνημα Δεν Πληρώνω;



Ποιά κομμάτια της κοινωνίας εκφράζει το Κίνημα Δεν Πληρώνω;

του Κωνσταντίνου Δημητριάδη, οργανωτικού γραμματέα της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει τον λαό, ο οποίος αποτελεί το 99% της κοινωνίας. Όλα αυτά τα καταπιεσμένα στρώματα, που βλέπουν το μέλλον που έρχεται να είναι δυσοίωνο, έχοντας χάσει κάθε δικαίωμα και κάθε ελευθερία.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας αναλυτικά...


-Τους εργαζόμενους. Είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος αποτελεί το θεμέλιο λίθο της οικονομίας αλλά και μιας υγιούς κοινωνίας. Ο εργαζόμενος δεν πρέπει να ζει για να εργάζεται, αλλά να εργάζεται για να ζει. Να απολαμβάνει τους καρπούς του μόχθου του, να έχει προσωπικό χρόνο για ψυχαγωγία και ανάπαυση, να εκφράζεται και να δημιουργεί μέσα από την εργασία του. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αγωνίζεται για αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές συνθήκες και ωράριο.
-Τους άνεργους που αυξάνονται μέρα με τη μέρα και δεν έχουν καμία απολύτως κοινωνική παροχή, ούτε πόρους για τα στοιχειώδη έξοδα της καθημερινότητας. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της ανεργίας, αλλά και για την κοινωνική μέριμνα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς.
-Τους απολυμένους. Το Κίνημά μας καταδικάζει τις απολύσεις που μόνο στόχο έχουν την αύξηση του κέρδους του εργοδότη, μέσα από την εκμετάλλευση της υπεραξίας των εναπομεινάντων εργαζομένων. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
-Τους απεργούς. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω στήριξε με φυσικό και ηθικό τρόπο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ηρωικών Χαλυβουργών, των καθηγητών και δασκάλων, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στο Μετρό, στην ΕΡΤ, στη Vodafone, στη Wind, στη Phonemarketing, στη ΜΕΒΓΑΛ κ.α. Θεωρούμε το δικαίωμα στην απεργία ιερό και αναφαίρετο και καταγγέλλουμε την πρακτική της καταστολής και της επιστράτευσης που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.
-Τους συνταξιούχους που βλέπουν μέρα με τη μέρα να πετσοκόβονται οι συντάξεις τους, μαζί με την ελπίδα να περάσουν ήρεμα και γαλήνια γεράματα.
-Τους αυτοκινητιστές με τους οποίους το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει δώσει πολλούς αγώνες για ασφαλείς δρόμους χωρίς διόδια και παγίδες θανάτου, που στοιχίζουν τη ζωή και αφήνουν αναπήρους  χιλιάδες συμπολίτες μας.
-Τους μοτοσικλετιστές-δικυκλιστές. Έχοντας στενές σχέσεις και κοινά μέλη με μοτοσυκλετιστικές ομοσπονδίες, όπως η ΜΟΤΟΕ και η ΛΕΜΟΤ, το Κίνημά μας μοιράζεται την ανάγκη για ασφαλείς και δωρεάν δρόμους για όλους.
-Τους αγρότες. Παλέψαμε στο πλευρό τους όταν αγωνιζόντουσαν για τα δικαιώματα τους. Η Ελλάδα είναι μια χώρα αγροτική και η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι από τους τομείς που πρέπει να στηριχτούν προκειμένου να ορθοποδήσει η οικονομία.
-Τους μικρομαγαζάτορες. Στηρίζουμε τα μικρά συνοικιακά μαγαζιά και όχι τους πολυεθνικούς κολοσσούς - καρτέλ  που συσσωρεύουν τον πλούτο.
-Τους φοιτητές-μαθητές και τη νεολαία γενικότερα. Η παιδεία πρέπει να είναι υψηλού επίπεδου, δωρεάν και προσβάσιμη σε  όλους, καθώς αποτελεί βασικό εφόδιο για την μετέπειτα ζωή των παιδιών. Μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω πρωτοστάτησαν στους αγώνες στις σχολές τους ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά".
-Τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ). Όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην ελπίδα. Το Κίνημά μας έχει σταθεί στο πλευρό ατόμων με ειδικές ανάγκες, όταν τραμπουκίστηκαν από εξουσιαστές και ρατσιστές και έχει στηρίξει τις προσπάθειες αθλητών, όπως ο Μάκης Καλαρας. Έχουμε επίσης τη χαρά και την τιμή να έχουμε και μέλη ΑΜΕΑ στο Κίνημά μας.
 -Όσους έχουν οικολογική συνείδηση. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όταν οι μεγαλοεργολάβοι και το κράτος προσπάθησαν να το καταστρέψουν για χάρη του κέρδους. (αγώνας για κατάργηση των διοδίων Αφιδνών που βρίσκονται πάνω στην βόρεια χοάνη φυσικού αερισμού της Αθήνας, ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού, ενάντια στη μόλυνση από εξασθενές χρώμιο στον Ασωπό και τον Ευβοϊκό, στο Καζίνο Πάρνηθας, ενάντια στην καταστροφή του αρχέγονου δάσους για την εξόρυξη χρυσού στην Ιερισσό, σε διαδηλώσεις ενάντια στη Μονσάντο και τη Νεστλέ κλπ)
-Τους μετανάστες. Χιλιάδες Έλληνες φεύγουν κάθε χρόνο στην ξενιτιά για να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Ό,τι ελπίζουμε οτι θα βρούνε τα παιδιά μας έξω, ας το προσφέρουμε στα παιδιά άλλων λαών που έρχονται στην χώρα μας.
-Τους αλλοδαπούς. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν ίδια δικαιώματα, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ή κοινωνικής προέλευσης.
-Τους καταπιεσμένους λαούς ανά τον κόσμο. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω προάγει τον Διεθνισμό και την ισότητα μεταξύ των λαών και στηρίζει τους αγώνες τους  για απελευθέρωση. Θεωρούμε οτι δεν μπορεί να δοθεί λύση στα στενά όρια μιας χώρας, η οριστική λύση θα δοθεί σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Το μόνο που μας μένει είναι να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και να ξεσηκωθούμε!

Ποιους ΔΕΝ εκφράζει το Κίνημα Δεν Πληρώνω:
Το 1% της κοινωνίας που θέλει να επιβάλλεται και να εξουσιάζει τον υπόλοιπο λαό. Τους καπιταλιστές, τους κάθε λογής Μπομπολαίους και Βαρδινογιανναίους, τους μεγαλοτραπεζίτες, τους μεγαλοκαναλάρχες που μέσα από τα ΜΜΕ παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν τον λαό, τους μεγαλοεργολάβους που παίρνουν τους δρόμους, τα δάση, τις παραλίες και τον ορυκτό μας πλούτο, τους φασίστες, τους ρατσιστές και φυσικά τις πολιτικές μαριονέτες που υπηρετήσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν όλους τους παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου