Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ- ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ

Με επιτυχία πραγματοποίηθηκε σήμερα το μεσημέρι, η κοινή δράση Κινήματος Δεν Πληρώνω και ΕΠΑΜ, στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων.
Παρά τον αφόρητο καύσωνα, στη μέση του καλοκαιριού, η δράση συγκέντρωσε πολύ κόσμο.
Πολλοί επίσης οι αστυνομικοί και οι αφαλίτες που βρίσκονταν στη ΔΕΗ, μέσα και έξω, ενώ μηχανές με άνδρες της ΔΙΑΣ έκαναν σουλάτσο μπροστά από την ΔΕΗ.
Οι συναγωνιστές  κρέμασαν τα πανό τους, ενημέρωσαν με έντυπο υλικό και την εφημερίδα του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τους διερχόμενους και τους πολίτες που είχαν έρθει στη ΔΕΗ και με ντουντούκα πληροφορούσαν για την δράση και φώναζαν συνθήματα:

"ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΚΥΡΩΝΩ-
ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ-
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - κλπ"

Όπως πάντα, σε παρεμβάσεις στη ΔΕΗ, είχαμε προαποφασίσει να μην παρεμποδιστεί η ομάλη λειτουργία του καταστήματος ούτως ωστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.
Κατά την είσοδο μιας τετραμελούς αντιπροσωπείας ( δύο απο κάθε κίνημα) στην ΔΕΗ ο σεκιουριτάς εκτελώντας προφανώς εντολές θέλησε να μας απαγορεύσει την είσοδο λες και μπήκαμε στο τσιφλίκι του παππού του. Με συνοπτικές διαδικασίες και με ειρηνικό τρόπο απευθυνόμενοι στο πρώτο γραφείο ζητήσαμε να μας δεχθεί η προϊσταμένη της ΔΕΗ.
Μετά από λίγο ήρθε η προϊσταμένη η οποία προέβη σε δύο απαράδεκτες ενέργειες. Κατ΄αρχάς έδωσε εντολή να σταματήσουν οι δοσοληψίες με το κοινό προσπαθώντας να στρέψει τους πολίτες εναντίον μας σαν υπαίτιους της ταλαιπωρίας τους. Δεύτερο, όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής αστυνομικός που ήρθε μετά από λίγο, τον ειδοποίησαν, ψευδώς,  ότι είχαμε μπλοκάρει τα ταμεία. Η ειδοποίηση της αστυνομίας, έγινε από τον σεκιουριτά κατόπιν εντολής της προϊσταμένης.
Η προϊσταμένη είναι γνωστή στην περιοχή (μας έχουν γίνει πολλές καταγγελίες) για την υπεροψία που δείχνει προς τους πελάτες της ΔΕΗ, ιδίως αυτούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες στην εξόφληση του λογαριασμού.
"Μας κάνει να νοιώθουμε σαν σκουπίδια" είναι η μόνιμη επωδός αυτών των καταγγελιών σε βάρος της.
Μάλιστα απαίτησε να δει μόνο ένα άτομο και να εξέλθουν τα υπόλοιπα 3 από το γραφείο της. Πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ σε όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαν παθητικά. Δεν έχουν καταλάβει φαίνεται ότι επόμενοι στη λίστα της τρόικα θα είναι αυτοί για διαθεσιμότητες , κινητικότητες και απολύσεις.
Ο καθένας πρέπει να πάρει θέση και να διαλέξει στρατόπεδο.
Ο διάλογος που έγινε με την διευθύντρια ανέδειξε το φακέλωμα που έχει κάνει σέ όλους τους πελάτες της η ΔΕΗ .
Είμαστε χωρισμένοι σε κατηγορίες και υποκατηγορίες. Μας θύμισε τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που οι ναζί είχαν χωρίσει τους ανθρώπους σε κατηγορίες (κομμουνιστές, εβραίοι, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι κλπ) σταμπάροντας τους μάλιστα με τα ανάλογα σημάδια σε σώμα και ρούχα...
Έτσι και στη ΔΕΗ. Είμαστε χωρισμένοι σε καλά πρόβατα και μαύρα πρόβατα. Τα καλά είναι αυτά που αντέχουν ακόμη το άρμεγμα και δεν διαμαρτύρονται. Τα μαύρα είναι αυτά που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς ή ασήμαντες συντάξεις. Επίσης αυτοί που επανασυνδέουν το ρεύμα. Έχουν βγάλει μάλιστα και  αντίστοιχο ποινολόγιο. Αμάρτησες τόσες φορές, θα κάνεις τόσες μετάνοιες.
Δεν παίζονται οι τύποι. Η αλαζονεία της εξουσίας. Της εξουσίας πάνω στις ζωές εξαθλιωμένων, από το καπιταλιστικό σύστημα, συνανθρώπων μας. Δεν καταλαβαίνουν, όλοι αυτοί οι αλαζόνες, ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και σύντομα θα βιώσουμε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού;
Γιατί κάνουν το παν να οδηγήσουν τους οικονομικά ανήμπορους ανθρώπους στην αυτοκτονία ή σε απονενοημένες πράξεις με απρόβλεπτες συνέπειες;
Οι ιθύνοντες της ΔΕΗ έλπίζουμε να έλαβαν τα μηνύματα και αυτής της παρέμβασης. Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ο καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο και να μην κρύβεται πίσω από το γνωστό "έτσι με διέταξαν να κάνω οι προϊστάμενοι μου".
Τα ψέμματα τέλειωσαν. Βρισκόμαστε μπροστά σε απρόβλεπτες και ασύντακτες κοινωνικές εκρήξεις των κολασμένων της γης.
Ας δώσουμε, οργανωμένα και αποτελεσματικά, την μάχη για τις ζωές μας. Εμάς και των παιδιών μας. Για να χτίσουμε μια νέα κοινωνία χωρίς κατηγοριοποιήσεις, κουτάκια και αλαζόνες εξουσιαστές των ζωών μας. Για μιά κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Υλικές και πνευματικές.
Η ενότητα και ο αγώνας είναι τα όπλα μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr 


Φωτογραφιες απο την σημερινη παρεμβαση στη ΔΕΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9746.html
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ & ΕΠΑΜ στη ΔΕΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου