Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

              
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ
Δύο ακόμη νεκρούς θρηνήσαμε την Παρασκευή 29/3/13 στο παράδρομο των Αφιδνών. ΙΧ που ανέβαινε προς Αθήνα, συγκρούστηκε με νταλίκα. Η νταλίκα που κατευθυνόταν προς Καπανδρίτι ξέφυγε από την πορεία της και παρέσυρε μηχανάκι, του οποίου ο οδηγός εξέπνευσε επί τόπου. Μέρος της νταλίκας βρέθηκε να κρέμεται πάνω από το οδόστρωμα  της εθνικής οδού. Η κυκλοφορία στον παράδρομο σταμάτησε για πολλές ώρες. Ο οδηγός του ΙΧ τραυματισμένος σοβαρά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες της τροχαίας εξέπνευσε και αυτός.
Από το σημερινό ατύχημα στο παράδρομο των Αφιδνών
Για μια ακόμη φορά θρηνούμε θύματα στο βωμό του κέρδους των μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται με υπέρογκα διόδια τους εθνικούς μας δρόμους. Οι μεγαλοκαρχαρίες των δρόμων μας δεν εκτελούν στο παραμικρό ούτε καν τις συμβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν μέσα από τις επαίσχυντες συμβάσεις παραχώρησης. Να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν δηλαδή ασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο. Δεν είναι όμως ούτε η πρώτη και φοβόμαστε ούτε η τελευταία θυσία συνανθρώπου μας στο βωμό τους. Μην ξεχνάμε και το επίσης τραγικό δυστύχημα που συνέβη στον άθλιο παράδρομο της Εθνικής οδού στο Μώλο Φθιώτιδας πριν από λίγο καιρό, όπου σκοτώθηκε ένα 19χρονο παιδί. 
Ιδιαίτερα με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης οι πολίτες που ζουν και εργάζονται στην βόρεια Αττική αδυνατούν να επωμιστούν το υπέρογκο καθημερινό κόστος των διοδίων που πολλές φορές ξεπερνά και τα 2.000 ευρώ ετησίως ανά ΙΧ. Ιδιαίτερα για τις νταλίκες, που η επιβίωση του τομέα των μεταφορών κινείται σε οριακά επίπεδα, η αποφυγή των διοδίων είναι θέμα επιβίωσης. Οι επιλογές τόσο των ΙΧ όσο και των φορτηγών είναι δύο: Ή να μην πληρώσουν διόδια σηκώνοντας τις μπάρες (μέθοδος που ακολουθεί άνω των 10% των πολιτών) ή να πάνε από τον παράδρομο. Ο παράδρομος αυτός είναι ακατάλληλος, επικίνδυνος και φτιαγμένος για να εξυπηρετεί, με τεχνικές προδιαγραφές άλλων εποχών, την πρόσβαση στα παρακείμενα κτήματα.
Τι έχει να πει το  Συμβούλιο της Επικρατείας που σε πρόσφατη απόφαση του γνωμοδότησε ότι καλώς υπάρχει ο νόμος Ρέππα μιας που όποιος δεν θέλει ή αδυνατεί να πληρώσει τα διόδια των Αφιδνών έχει την εναλλακτική λύση του παραδρόμου-καρμανιόλα; Καλό θα ήταν όλοι οι επαΐοντες πριν βγάζουν τα συμπεράσματα τους για την καταλληλότητα ή όχι του παραδρόμου να κάνουν μια βόλτα στο δρομολόγιο θανάτου που καθημερινά διανύουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, οικογενειάρχες και επαγγελματίες. Αιδώς Αργείοι.
Από την άλλη οι πολυεθνικοί μεγαλοεργολάβοι που από το πουθενά, κυριολεκτικά σε μία νύχτα, βρέθηκαν να κόβουν μονέδα σε ένα δρόμο που δεν έδωσαν δραχμή για να φτιαχτεί, σέρνουν στα δικαστήρια, με την συνενοχή του κράτους,  τους κατοίκους που συνεχίζουν να αγωνίζονται για το συνταγματικό μας δικαίωμα να μπορούμε να πηγαίνουμε με ασφάλεια στα σπίτια μας, στα φροντιστήρια των παιδιών μας, στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες  και στις δουλειές μας.
Θα τους αφήσουμε να μας σκοτώνουν;
Τώρα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να αγωνιστούμε για την κατάργηση των διοδίων στις Αφίδνες και παντού, για ελεύθερους δρόμους για όλους.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ:
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,  τηλ.211 0192839    
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου