Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;


πηγή: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr
Τι γινεται με το ηλεκτρονικο τσιγαρο; Γιατι δεν βγαινει ξεκαθαρα να μας πει το υπουργειο υγειας, ο ΕΟΦ και η ιατρικη επιστημονικη κοινοτητα τι τρεχει; Ο καθηγητης Πνευμονολογιας κ.Μπεχρακης, ουσιαστικα αρνηθηκε να υιοθετησει την θεση του ΕΟΦ που κατατεινει στην απαγορευση του ηλεκτρονικου τσιγαρου (Η.Τ.). Πολλοι λενε οτι πισω απο την θεση του υπουργειου για καταργηση του Η.Τ. κρυβονται συμφεροντα καπνοβιομηχανιων αλλα και της κυβερνησης που μεσα απο τα τσιγαρα εισπρατει δισεκατομμυρια ευρω απο τους φορους. Ποσο μαλιστα οταν σκεφτονται να αυξησουν , με φορους, κατα 20% την τιμη του πακετου. Οχι βεβαια γιατι τους επιασε ο πονος για την υγεια μας (αν ηταν ετσι δεν θα κλειναν νοσοκομεια, ουτε θα βαζαν χαρατσια στα εξωτερικα ιατρεια), αλλα για να αυξησουν τα εσοδα τους προκειμενου να καταληξουν στις τοκογλυφικες τραπεζες. Εμεις, καχυποπτοι οντες, περιμενουμε, με καθε επιφυλαξη, να ακουσουμε την θεση των ειδικων γιατρων (και οχι βεβαια των διαπλεκομενων μεγαλογιατρων). Μεχρι τοτε οσοι καπνιζουμε καλο ειναι να κοψουμε το τσιγαρο, προκειμενου να ειμαστε πιο δυνατοι για να πολεμησουμε ολα αυτα τα λαμογια.

Ακολουθει το δημοσιευμα για το θεμα:

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μελετά το υπ. Υγείας
Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνει και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για το Κάπνισμα Παναγιώτη Μπεχράκη υποστήριξε ότι πρέπει να σταματήσει η πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου αν και θεωρείται «αθώα», παρόλα αυτά περιέχει νικοτίνη και μάλιστα «καθαρή».
Την ίδια στιγμή τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών εξετάζουν αύξηση 20% στα τσιγάρα.
Οι αυξήσεις θα αφορούν και στην πώληση των στριφτών τσιγάρων, τα οποία έχουν και την μεγαλύτερη κατανάλωση, καθώς κοστίζουν φθηνότερα από ένα πακέτο τσιγάρα. (ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου