Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

Πραγματική συγκίνηση και υπερηφάνεια νιώθει ο απλός πολίτης αντικρίζοντας τα αστικά κόμματα εξουσίας, τους αρχηγούς των κομμάτων αυτών και τους βουλευτές που κοσμούν με την παρουσία τους το Ναό της Δημοκρατίας. Τι αλήθεια να πρωτοθαυμάσει κανείς:

Το ήθος, το ύφος, τον πολιτισμό τους;

Τις Αξίες, τα Ιδανικά, τα Οράματα, το Ενδιαφέρον για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλούν στον καθένα μας οι πολιτικές τους επιλογές;

Αυτό όμως που εκπλήσσει είναι η ευφράδεια του Λόγου, η βαθιά και ουσιαστική γνώση της Ελληνικής Γλώσσας που με τόση ικανότητα και δεινότητα, θα έλεγε κανείς, χειρίζονται, αντικατοπτρίζοντας συνάμα και την Ευγένεια της Ψυχής!

Αλήθεια, είναι δυνατόν οι Υπηρέτες του λαού μας, να μην ενδιαφερθούν για τον κατήφορο τον μπλογκ, την αμετροέπεια και τον ηθικό ξεπεσμό που κυριαρχεί στο ίντερνετ; ΟΧΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Οι Αρχάγγελοι της Κάθαρσης- Παπανδρέου, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Μπεγλίτης, Καστανίδης, Πετσάλνικος, Σαμαράς, Καραμανλής, Μπακογιάννη, Μητσοτάκης, Καρατζαφέρης, Μπουμπούκος κλπ. θα περιφρουρήσουν τη Δημόσια Περιουσία, θα Προστατεύσουν την Τιμή και Αξιοπρέπεια του Πολιτικού Συστήματος, θα δώσουν ανυστερόβουλα, αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς τη Μάχη για την Ηθική Ανύψωση όλων μας.

Συγχαρητήρια!

Ερώτηση: μήπως το Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια ήταν πάντα το Εθνικόφρον Περιτύλιγμα της Ακαθαρσίας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που ονομάζεται Αστική Πολιτική;

Ας δώσουμε όμως το λόγο στους Πρωταγωνιστές: Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Συμβούλιο Άμυνας συγκάλεσε το μεσημέρι στην Καλλιρόης όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος, ο ηγέτης του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης. Με μοναδικό θέμα τη στοχοποίηση του Β.Μεϊμαράκη. Και τι δεν ακούστηκε κατά του πρώην υπουργού Άμυνας στο ΣΑΜ του ΛΑΟΣ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων:

."Παιδί του κομματικού σωλήνα", "βαλτωμένο στην αρένα των άγονων φοιτητικών αντιπαραθέσεων της μεταπολιτευτικής περιόδου που οδήγησε τα πανεπιστήμια στα σημερινά χάλια".
.Μαθημένο στη πολιτική της "τάβλας" και της "ίντριγκας" που άφησε "μηδενικό" έργο απ΄ όποιο υπουργείο κι αν πέρασε.
.Ο υπουργός της νεραντζιάς με το σύνδρομο "λαγού" που στην προσπάθειά του να γίνει απαραίτητος στον Κώστα Καραμανλή κάθε φορά που έβγαινε από το μέγαρο Μαξίμου έστεκε κάτω από τη νεραντζιά και αυτοβούλως επιχειρούσε ρόλο λαγού εκτοξεύοντας άσφαιρα πυροτεχνήματα.
Και καθώς το Μέγαρο Μάξιμου του τραβούσε το αυτί εκείνος ακολουθούσε τη τακτική του είπα-ξείπα.
"Τέσσερα χρόνια στο ΥΕΘΑ δεν έκανε ούτε ένα έλεγχο στις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ, δεν προχώρησε σε καμμία ουσιαστική νομοθετική παρέμβαση. Δεν έλαβε ούτε μία απόφαση που να τη θυμούνται τα μόνιμα στελέχη. Γι΄ αυτό και τον αποκαλούν ως τον υπουργό του απόλυτου τίποτα".

Είναι σαφές ότι η ένταση μεταξύ Καρατζαφέρη-Μεϊμαράκη έχει ξεπεράσει τα όρια της απλής πολιτικής αντιπαράθεσης κι έχει πια και στοιχεία προσωπικής σύγκρουσης. Στο "Συμβούλιο Άμυνας" της Καλλιρόης για την "επιχείρηση" εναντίον του Β.Μεϊμαράκη επισημάνθηκαν τα σημεία στα οποία θα επιμείνει ο Γ.Καρατζαφέρης για να "τους λιώσει¨ όπως είπε το μεσημέρι σε συνέντευξή του στο Real Fm. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τους επιτελείς του:
Οι ευθύνες του Β.Μεϊμαράκη είναι τεράστιες για όσα δεν ήλεγξε και δεν διόρθωσε αλλά και για όσα δεν έπραξε στο ΥΕΘΑ. Ειδικότερα στην υπόθεση των υποβρυχίων:
.Δεν έψαξε και δεν έστειλε στον εισαγγελέα τις αμαρτωλές συμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.
.Δεν ερεύνησε γιατί το 2002 σταμάτησε το πρόγραμμα ΝΕΥΤΩΝ, για τον εκσυγχρονισμό των παλαιών υποβρυχίων του ΠΝ εντός του ναυστάθμου Σαλαμίνας και με τεχνογνωσία που είχαν πια οι Έλληνες εργαζόμενοι .Τη διακοπή του προγράμματος το οποίο ανέλαβαν να συνεχίσουν οι Γερμανοί είχαν καταγγείλει συνδικαλιστές της ΝΔ αλλά και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Κάψης.
.Δεν ξεσκέπασε τη "καρδιά" του σκανδάλου που κατά πολλούς ήταν ο εκσυγχρονισμό των άλλων τεσσάρων υποβρυχίων από τους Γερμανούς που κόστισαν περίπου όσο τα καινούργια.
.Δεν επαναδιαπραγματεύθηκε τα Αντισταθμιστικά Οφέλη όπου φαίνεται να έγινε το μεγάλο πάρτι της μίζας.
.Δεν αξιοποίησε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που έκανε ο Β.Βασιλάκος, Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών επί των ημερών του.
.Ως ΥΕΘΑ δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση των Γερμανών να δώσουν δύο υποβρύχια δωρεάν, να διακοπεί το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού ,να παραληφθεί ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και να κλείσει το ζήτημα. Ο Β.Μεϊμαράκης πάντως υποστηρίζει μέσω συνεργατών του ότι "αυτή η πρόταση ποτέ δεν μπήκε σε χαρτί".
.Τέλος το ΛΑΟΣ θα επιμείνει ότι ενώ ο Β.Μεϊμαράκης δεν έκανε τίποτα απ΄ αυτά πλήρωσε 700 εκ ευρώ για τα υποβρύχια που όπως υποστήριζε έγερναν.
.Στελέχη του Καρατζαφέρη επεσήμαιναν ότι από ένα σημείο και μετά ο Β.Μεϊμαράκης δεν έπειθε για την εμμονή του να μην παραλαμβάνει το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Μιλούσε στη Βουλή για "πλωτό φέρετρο" που του έβαλαν "φτερά", προκαλώντας αρνητικά σχόλια αξιωματικών αλλά και την οργή των ιδίων των βουλευτών της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο, λένε ότι επισήμως η ΝΔ δεν έχει συμμεριστεί τις απόψεις Β.Μεϊμαράκη ότι το υποβρύχιο εξακολουθεί να γέρνει.
Τέλος στο μήνα του μέλιτος με το Βενιζέλο
Επίθεση όμως αναμένεται και προς τη σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ. Οι θερμές σχέσεις Καρατζαφέρη-Βενιζέλου φαίνεται ότι έχουν "ψυχρανθεί" και αν αυτό είναι πρόσκαιρο ή όχι θα φανεί.
Η κριτική προς τον Βενιζέλο θα εστιαστεί στα εξής:
.Δεν κοστολόγησε τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη να καταργήσει το 2002 το πρόγραμμα ΝΕΥΤΩΝ και να αναθέσει τον εκσυγχρονισμό των υπολοίπων στους Γερμανούς. Απόφαση που αναγκάστηκε να διακόψει οκτώ χρόνια μετά η παρούσα ηγεσία.
.Δεν κοστολόγησε την απραξία των κυβερνήσεων της ΝΔ να αναθεωρήσουν τις συμβάσεις των κυβερνήσεων Σημίτη και να διεκδικήσει ρήτρες.
.Δεν ζήτησε η παρούσα κυβέρνηση ρήτρες καθυστέρησης για τη παράδοση των τεσσάρων υποβρυχίων.
.Δεν διεκδίκησε καν τη προσφορά των δύο υποβρυχίων 209 που ήταν πρόθυμοι να τα δώσουν δωρεάν το 2008.
Καυτά ερωτήματα που σίγουρα θα απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες την επιτροπή εξωτερικών και άμυνας όσο και την προανακριτική επιτροπή.
Το υποβρύχιο πάρτι μόλις αρχίζει.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: "Ο Καρατζαφέρης είναι...περιθωριακός...Εκτελεί συμβόλαια"!
Ο πρώην ΥΕΘΑ βγήκε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και κατακεραύνωσε και πάλι το Γ.Καρατζαφέρη:
"Το παραλήρημα του νονού εγώ δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Ο κ.Καρατζαφέρης ούτε ηθική έχει, ούτε πολιτική... Είναι περιθωριακός".
"Είμαι αποφασισμένος να παίξω με τους όρους του και να απαντώ σ΄ ότι ακούγεται. Δεν αισθάνομαι και δεν είμαι αδύναμος.
Αντέδρασα γιατί:
Ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι ο Μεϊμαράκης συμπεριφέρθηκε μ΄ αυτό το τρόπο γιατί τα πήρε . Η προανακριτική προϋποθέτει ότι υπάρχουν ισχυρές ποινικές ρήτρες για συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είπε. Ότι δωροδοκήθηκα.
Αν στήνονταν κάλπες χθες με τα ελλειπή στοιχεία που υπήρχαν δεν θα μας παρέπεμπε η Βουλή. Και ο Καρατζαφέρης τι θα έλεγε; Ότι τα βρήκαν τα δύο μεγάλα κόμματα!
Στο μυαλό του ο κ.Καρατζαφέρης πιστεύει ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός".
Όταν ρωτήθηκε αν ο κ.Καρατζαφέρης τον πίεσε για να παραλάβει τα υποβρύχια ο κ.Μεϊμαράκης μεταξύ άλλων είπε:
"Όσο ήμουν ΥΕΘΑ μου ζήτησαν ραντεβού απ΄ όλα τα κόμματα . Όλοι ήρθαν με πολυμελείς αντιπροσωπείες. Ο κ.Καρατζαφέρης ήρθε μόνος του. Είναι τυχαίο;
Λένε ότι μπορούσα να καταγγείλω τη σύμβαση για τα υποβρύχια. Οι γνωμοδοτήσεις ήταν αρνητικές. Θα χάναμε όσα χρήματα είχαμε δώσει. Το λέει και η σύμβαση».

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την συνέχεια του σήριαλ:

«ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ», των εξοπλισμών!

Υστερόγραφο: και να θυμηθεί κανείς ότι πριν από έναν χρόνο, βουλευτές του ΛΑΟΣ σε επερώτησή τους στη Βουλή, απαιτούσαν την ¨κεφαλή του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος επί πίκακι» γιατί αγωνιστές-μέλη του μοίραζαν φυλλάδια έξω από στρατόπεδα, ενημερώνοντας τους φαντάρους για τα δικαιώματά τους!

Να λέμε και ευτυχώς, που οι Άμεμπτοι, Άδολοι και Εθνικόφρονες βουλευτές του ΛΑΟΣ,

δεν ζήτησαν να μας εκτελέσουν στο Γουδή, δηλαδή.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Σε νέα Σύσκεψη καλεί η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση για τον προγραμματισμό των επόμενων της πρωτοβουλιών, την Τρίτη 3-5, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

Τηλ. επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου