Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ 902 - Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η ηγεσία του ΚΚΕ

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η ηγεσία του ΚΚΕ
 Το ΚΚΕ , με την τελευταία ανακοίνωση του, σχετικά με το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, της φωνής του κόμματος (του 902) δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα.
Ούτε για τις απολύσεις των 48 εργαζόμενων, ούτε για αυτές που προηγήθηκαν. Ούτε για τις απαράδεκτες  απολύσεις των εργαζόμενων στην Τυποεκδοτική.
Τι έγιναν άραγε τα εκατοντάδες εκατομμύρια των επιχορηγήσεων, από το αστικό κράτος, που λαμβάνει τόσα χρόνια, ανερυθρίαστα, το ΚΚΕ;
Τι παράδειγμα θα δώσει στην εργατική τάξη που υποτίθεται ότι...
εκπροσωπεί;
Γιατί αυτό το αυτογκόλ- χαρακίρι;
Ομολογουμένως ήρθε και έδεσε το γλυκό με αυτό το ξεπούλημα του 902.
Ενός σταθμού που θα μπορούσε κάτω από άλλες συνθήκες να γίνει ο εκφραστής των αγώνων, των αγωνιών και των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
Βέβαια  ουδέποτε, ο 902, έπαιξε αυτό τον ρόλο μιας και όποτε προσπαθούσε κάποιος να τον παρακολουθήσει έπεφτε πάνω σε προγράμματα τηλεπωλήσεων ετερόκλητων αντικειμένων...
Στις κρίσιμες στιγμές,  για την εργατική τάξη και όλο το λαό, που ζούμε, και όπου κυριαρχούν τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων καπιταλιστών, το να χαθεί μια φωνή που έστω και υποθετικά θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, σαν αγωνιστικό μετερίζι, είναι μεγάλο έγκλημα.
Ποιόν θα πείσει το ΚΚΕ ότι αποτελεί ένα εργατικό κόμμα των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού, με τέτοιες πράξεις;
Εγκαταλείπει το γήπεδο την πιό κρίσιμη στιγμή, στον αντίπαλο, να παίξει μόνος του μπάλα, αφού έχει πρώτα ξεπουλήσει τη φανέλα του.
Ποιά είναι τώρα η ψυχολογία των απολυμένων του 902 που πετάγονται στα αζήτητα από το κόμμα;
Τι θα νοιώσουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του;
Ο Δ. Κουτσούμπας ήρθε να γίνει ο αντίστοιχος Στουρνάρας. Ξεπουλάμε τα ασημικά όσο-όσο.
Και μάλιστα στην περίπτωση του ΚΚΕ στον ταξικό εχθρό... Απλούστατα το ΚΚΕ δεν θέλει, ούτε κατά διάνοια,  να ανατρέψει το σύστημα και λειτουργεί σαν μια κακοδιαχειριζόμενη αστική επιχείρηση...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ:

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους φίλους του σταθμού ράδιο – τηλεόραση "902 αριστερά στα FM" σχετικά με το σταθμό. Όπως γνωρίζετε, για δυο και πλέον δεκαετίες με το σταθμό "902" δώσαμε ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στον κυκεώνα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης.

Ο σταθμός στήριξε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και συνέβαλε στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό. Στήριξε την πολιτική του ΚΚΕ για να απαλλαγεί ο λαός από την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, το καπιταλιστικό σύστημα που τη γεννά.

Ο "902" ραδιόφωνο – τηλεόραση χτίστηκε και αναπτύχθηκε με την ολόπλευρη βοήθεια του ΚΚΕ και τη στήριξη φίλων του κόμματος και του σταθμού, με τη δουλειά και το μεράκι των εργαζομένων σ’ αυτόν, δημοσιογράφων, τεχνικών, καλλιτεχνών.

Ο σταθμός στηρίχτηκε ως εκφραστής του δίκιου του λαού και από ευρύτερο λαϊκό κόσμο.

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της οικονομικής κρίσης η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, καθώς και οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους στο σταθμό, κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για να αντέξει ο σταθμός στις οικονομικές δυσκολίες. Παρ’ όλες τις προσπάθειες και τη στήριξη του ΚΚΕ, δεν έγινε δυνατό να αποφευχθεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του σταθμού.

Για τα προβλήματα αυτά και τις δυσκολίες είχαμε ενημερώσει επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο, μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Αυτό που κυριαρχούσε στην προσπάθειά μας ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους, καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Στις προσπάθειες που κάναμε ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη και οι δυσκολίες πληρωμής στους εργαζόμενους, εξετάσαμε και την περίπτωση να πωληθεί η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού. Η πώληση αφορά υποδομές, μηχανήματα και αυτοκίνητα της εταιρείας. Ο διακριτικός τίτλος και τα σήματα λεκτικά και ηχητικά παραμένουν στο Κόμμα.

Έγινε αυτή η επιλογή σε σχέση με το κλείσιμο, γιατί δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.

Γνωρίζουμε ότι η επιλογή αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη αφορμή για κακόβουλες επιθέσεις στον "902" και το ΚΚΕ. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι φίλοι του Κόμματος και του σταθμού θα υπερασπιστούν το Κόμμα και την πολιτική του και θα βρουν τον τρόπο να αναπληρωθεί το κενό στην ενημέρωση που αφήνει η έλλειψη του 902. Αυτή η έλλειψη της άλλης φωνής μπορεί να καλυφθεί με συζητήσεις μέσα στο λαό που οργανώνει το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη, το portal 902.gr στο διαδίκτυο. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο δεν πνίγεται και ο λαός θα βάλει τέλος στο άδικο σύστημα που ζούμε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου