Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΚΗΣΑΜΕ!! ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)

Η σημερινή αθώωση των συναγωνιστών του κινήματος Δεν Πληρώνω είναι ένα βήμα εμπρός για τους αγώνες του λαού 

 Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, η κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και οι συναγωνιστές που ήταν στο προαύλιο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Μόλις βγήκαν και οι 7 αθωωθέντες συναγωνιστές από την αίθουσα, ξεσπάσαμε όλοι σε δυνατά συνθήματα:

 «Παιδεία και Υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό» 

« Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών» 

Η δίκη, παρά τις προβλέψεις πολλών, για αναβολή , λόγω της αποχής των δικαστικών, ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά. 
Πλήθος συναγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω προσήλθε για συμπαράσταση καθώς και φίλοι και αλληλέγγυοι. 

Το παρόν έδωσαν συναγωνιστές από συνελεύσεις και συλλογικότητες από την Χαλκίδα, την Αθήνα, συναγωνιστές από την Κύμη, τον Μώλο, τον Πόρο και άλλες περιοχές. 
Παρευρέθησαν και συναγωνιστές από το ΕΠΑΜ Ιλίου καθώς και από το Πολιτικό Καφενείο. 

Κοντά μας βρέθηκαν και συνδικαλιστές από το σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας, ο πρόεδρος του οποίου Γιώργος Παρασκευόπουλος, ήταν ουσιώδης μάρτυρας υπεράσπισης μιας και ήταν ένας από αυτούς που έβγαλαν κυριολεκτικά από τον κλοιό των ΜΑΤ πολλούς συντρόφους μας. 
Η υπόθεση της παραπομπής μας σε δίκη είναι γνωστή: 
Το κράτος, η διοίκηση της ΔΕΗ και ο τοπικός δημοτικός άρχοντας της Καλλιθέας θέλησαν να κόψουν τη φόρα στο Κίνημα Δεν Πληρώνω που είχε ξεκινήσει τις δράσεις ενάντια στο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
 Είχαν προηγηθεί και άλλες δράσεις μας καθώς και η εκδίωξη απο τον λαό της Καλλιθέας και το Κίνημα μας των «επισήμων» από την εξέδρα τους κατά την τοπική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011. 

Στην παρέμβαση μας της 25ης Νοεμβρίου 2011 στήθηκε μια άτεχνη όπως αποδείχτηκε σκευωρία ενοχοποίησης του Κινήματος Δεν Πληρώνω σαν ένα κίνημα βίαιων τραμπούκων που ορμάει παντού και τα κάνει γυαλιά καρφιά χτυπώντας και τραυματίζοντας αθώους εργαζόμενους. 
Αυτό το σενάριο παίζει και στις επόμενες δίκες του κινήματος μας που προφανώς έχουν στηθεί από τους ίδιους νοσηρούς εγκεφάλους του κράτους των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών.

Η σημερινή αθωωτική απόφαση αποτελεί μια πρώτη ηχηρή απάντηση σε αυτούς που θέλουν να σταματήσουν οι κοινωνικοί αγώνες και μάλιστα όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα μας για μια ανθρώπινη ζωή με ελεύθερα κοινωνικά αγαθά, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η υγεία, η παιδεία, η ελεύθερη πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο, τις παραλίες κλπ 
Οι σκευωρίες καταρρέουν μόνο όταν μας βρίσκουν ενωμένους , δυνατούς , αλληλέγγυους και ανυποχώρητους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αλληλέγγυους συναγωνιστές, τους μάρτυρες υπεράσπισης και τους τρεις άξιους συνηγόρους που υπερασπίστηκαν αφιλοκερδώς τους κατηγορούμενους συναγωνιστές και το κίνημα μας.

 Η βιομηχανία των διώξεων δεν θα περάσει. Ο αγώνας συνεχίζεται! Η πρώτη μεγάλη νίκη ενάντια στα χαρατσια! Αθώοι όλοι οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω! Η σκευωρία κατέρρευσε! Μια μεγάλη νίκη για όλο το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και τους τροϊκανούς! Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συναγωνιστές που ήρθαν ακόμη και από πολύ μακριά γα να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Ευχαριστούμε την ομαδα νομικης βοηθειας του Κινηματος Δεν Πληρωνω που για μια ακομη φορα προσφεραν απλοχερα και αφιλοκερδως την αλληλεγγυη τους και την νομικη τους στηριξη. Το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους. Κανένας μόνος του στη κρίση! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!











Στο βίντεο απεικονίζονται οι στιγμές αμέσως μετά το τέλος της δίκης. Στην κάμερα εκτός από τους συναγωνιστές, μιλούν και οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης των αγωνιστών του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου