Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Χρυσή Αυγή «Νο2» ιδρύει ο Μπαλτάκος

«Δεξιά»... της ΝΔ
πηγή: tvxs 

Την ίδρυση ενός νέου «αντιμνημονιακού» πολιτικού σχηματισμού «δεξιά της ΝΔ», ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, σημειώνοντας πως...
οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Σημειώνεται πως ο Τάκης Μπαλτάκος πρωταγωνιστούσε στην υπόθεση με τις παρασκηνιακές επαφές με τη Χρυσή Αυγή. Οι συνομιλίες του με τον εκπρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη είχαν καταγραφεί και σε σχετικό βίντεο.
Μιλώντας στον Σκάι, ο Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε πως «υπάρχουν συζητήσεις, ανιχνεύσεις και ζυμώσεις πολλών ανθρώπων, που έχουν την ίδια άποψη. Πως πρέπει, δηλαδή, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, επειδή η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται αποφασιστικά πλέον προς το Κέντρο και μετατρέπεται σε ένα αμιγώς Κεντρώο κόμμα, απαραίτητο είναι η χώρα να έχει και δεξιό κόμμα, όπως έχουν όλες ανεξαιρέτως οι ευρωπαϊκές χώρες».
«Ο αρχηγός του κόμματος δεν πρέπει να είναι πολιτικός κατά την άποψή μου, τουλάχιστον όχι εν ενεργεία, έχει πέσει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τόσα χρόνια μνημόνιο» είπε και πρότεινε ως επικεφαλής τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φράγκο Φραγκούλη.
Μάλιστα ο Τάκης Μπαλτάκος εκτίμησε πως ένας τέτοιος πολιτικός σχηματισμός θα μπορούσε να λάβει ποσοστό 10% με 12%. Όπως είπε οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και σε 2 με 3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και επίσημα η ίδρυσή του, καθώς θα είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε εκλογές.
Απάντηση της ΝΔ
Σχολιάζοντας τις προθέσεις του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά και στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, η ΝΔ σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου