Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ευτυχισμένο το 2014, μόνο με εμάς στο τιμόνι



Ευτυχισμένο το 2014, μόνο με εμάς στο τιμόνι

Το 2013 μας αποχαιρέτισε. Ένα έτος λεηλάτησης του ελληνικού λαού που χειμάχθηκε από την πιο ακραία αντιλαϊκή πολιτική στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Το 2013, ήταν μία χρονιά που έφερε ακόμη περισσότερο σκοτάδι, φτώχεια και δυστυχία στον πληγωμένο γίγαντα, τον ελληνικό λαό. Στο άλλο στρατόπεδο, η φαινομενικά ισχυρή μειοψηφία, συνέχισε ακάθεκτη το πάρτυ δισεκατομμυρίων που στήνει εδώ και χρόνια στις πλάτες μας, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες που επιφέρει με την απληστία της.

Πλέον η οικονομική ολιγαρχία, επιχειρώντας την πλήρη επιβολή της πάνω στο λαό, προσπαθεί να αρπάξει όχι μόνο ό,τι απέμεινε από την λαϊκή περιουσία, αλλά και ό,τι απέμεινε από την αξιοπρέπειά μας. Η τάξη των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των κερδοσκόπων και του διαπλεκόμενου πολιτικού προσωπικού τους, επιβίωσε ιστορικά από τις κρίσεις που ή ίδια κατά κύριο λόγο δημιούργησε, μέσω της λαεηλάτησης των λαών και της ισχυροποίησης των μηχανισμών καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Μόνο όταν οι λαοί αντιστέκονταν σθεναρά, κατάφερναν αφενός μεν να επιβιώσουν, αφετέρου δε να δημιουργήσουν παρακαταθήκες για μία καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.

Στη χώρα μας, τη χρονιά που μας πέρασε, την πυκνή σκοτεινιά ήρθαν να διαπεράσουν κάποιες αχτίδες αντίστασης, ελπίδας και αισιοδοξίας. Μία σειρά σημαντικών αγώνων που δόθηκαν από το λαό μας, με το Κίνημα Δεν Πληρώνω στην πρώτη γραμμή, έφεραν το σύστημα σε πρωτόγνωρα αδιέξοδα.



Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα


Οι χιλιάδες επανασυνδέσεις ρεύματος και η εν εξελίξει πολυμέτωπη δράση του Κινήματος Δεν Πληρώνω, στα πλαίσια της πανελλαδικής αγωνιστικής εκστρατείας μας «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», επανέφεραν το φως σε δεκάδες χιλιάδες φτωχούς συμπολίτες μας που ήταν βυθισμένοι στο σκοτάδι από τις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης και την απάνθρωπη συμπεριφορά της διοίκησης της ΔΕΗ.



Ελεύθεροι δρόμοι για όλους – Αγώνας ενάντια στα διόδια


Ο μαραθώνιος αγώνας του Κινήματος Δεν Πληρώνω ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων συνεχίζεται. Το 2013 ανοίξαμε δεκάδες φορές τα διόδια σε όλη την Ελλάδα και μέσα στο 2014 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις νέες σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης που οδηγούν σε δυσθεώρητες αυξήσεις στα διόδια και τοποθέτηση δεκάδων νέων σταθμών ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό.



Επιτροπές «Κατασχέσεις STOP» – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη


Μετά τις δεκάδες αποτροπές κατασχέσεων και πλειστηριασμών που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2013, κατέχουμε την τεχνογνωσία και την αποφασιστικότητα προκειμένου να χτίσουμε επιτροπές ενάντια στις κατασχέσεις σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, μέσα σε ελάχιστες μέρες από το κάλεσμα του Κινήματος Δεν Πληρώνω, εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν έρθει στις συνελεύσεις μας και έχουν εγγραφεί στις τοπικές επιτροπές «Κατασχέσεις STOP». Στις επιτροπές αυτές καλείστε να εγγραφείτε όλοι σας προκειμένου να υψώσουμε απροσπέλαστο τείχος αντίστασης ενάντια στα αρπακτικά που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια μας.



Αλληλεγγύη στον λαό της Χαλκιδικής


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δε θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, ενάντια στους χρυσοθήρες και τον στρατό τους. Από την αστυνομοκρατούμενη Ιερισσό μέχρι την πλατεία Συντάγματος, και από την Θεσσαλονίκη μέχρι τα γραφεία της Eldorado Gold, ήμασταν μαζί στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε χέρι-χέρι μέχρι να νικήσουμε.



Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Υγεία


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μάχη προάσπισης των δημόσιων νοσοκομείων και δομών υγείας γενικότερα. Πρωτοστατήσαμε σε όλους τους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας καθώς και ενάντια στο 5ευρω, το 25ευρω και την οποιαδήποτε οικονομική συμμετοχή των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.



Όχι στη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας – Όχι στις απολύσεις εργαζομένων


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βρέθηκε από την πρώτη μέρα στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών στα ΑΕΙ σε έναν αγώνα ενάντια στη διάλυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Συμμετείχαμε σε όλες τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου Αθηνά που αποτελεί την ταφόπλακα της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.



Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό – Επαναπρόσληψη απολυμένων


Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων. Παλεύουμε για μία ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση η οποία θα αποτελεί βήμα του λαού και μέσο προαγωγής πολιτισμού και όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζομένων εκτός φυσικά από τους παπαγάλους- μεγαλοδημοσιογράφους.



Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλο το λαό


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων του Μετρό για το δικαίωμα τους στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Επίσης, αγωνιστήκαμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα για το δικαίωμα του λαού μας στην ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ανάδειξη της απαράδεκτης συμπεριφοράς των κεφαλοκυνηγών-ελεγκτών που εκτός των άλλων κόστισε τη ζωή στο 19χρονο Θ. Καναούτη και οδήγησε στον τραυματισμό πολλών άλλων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων και του ΑΜΕΑ Π. Μιχελή.



2014: Έτος μεγάλων αγώνων και εκλογικών αναμετρήσεων


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα βρίσκεται και ο 2014 στους δρόμους, κλιμακώνοντας καθημερινά τον αγώνα του σε όλα τα μέτωπα. Το Κίνημά μας επίσης, θα συμμετάσχει και στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014, φιλοδοξώντας να αποτελέσει την μόνη εκλεγμένη δύναμη με τόσο σημαντικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια στο πλευρό του ελληνικού λαού.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
211 0192839
mail: epitropes2010@gmail.com
kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου