Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Είδες η ΔΕΗ; Μοιράζει σκοτάδια. Η ιστορία της Λιάνας - βίντεο από την παρέμβαση μας στη ΔΕΗ


Είδες η ΔΕΗ; Μοιράζει σκοτάδια. Η ιστορία της Λιάνας 

 
Η Λιάνα γύρισε σπίτι μετά από την χημειοθεραπεία και βρήκε το ηλεκτρικό κομμένο. Είχε κάνει αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο εδώ και καιρό, οπότε δεν πίστεψε ότι η «κοινωνική» ΔΕΗ μπορεί να είχε κόψει το ρεύμα στο σπίτι της.

Δεν συμβαίνουν αυτά με «αριστερή κυβέρνηση», οπότε έλεγξε τον γενικό. Το ρεύμα τελικά όντως είχε κοπεί από την «κοινωνική» ΔΕΗ λόγω ανεξόφλητων οφειλών που έφθαναν περίπου το ένα εκατοστό (ίσως και λιγότερο) των οφειλών καθενός από τα μεγάλα κόμματα, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να ηλεκτροδοτούνται παρά τις οφειλές.
 Έτσι συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια..

Το ρεύμα κόβεται στους καρκινοπαθείς, ο καρκίνος όμως ηλεκτροδοτείται κανονικά. 

Αλληλέγγυοι του Κινήματος Δεν Πληρώνω βρέθηκαν στο πλευρό της και με παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, 8-8-2016, στη ΔΕΗ της Γλυφάδας πέτυχαν τη "νόμιμη" επανασύνδεση του ρεύματος στο διαμέρισμά της.

Εκεί όμως παίχτηκε μία παράσταση που τη βλέπουμε συχνά πλέον στις δράσεις μας. Οι πολίτες που περίμεναν με τον αριθμό τους στη σειρά μοιράστηκαν.
Οι μισοί φώναζαν πως έχαναν τον αριθμό προτεραιότητάς τους, άλλοι υπερασπίζονταν το δικαίωμα της Λιάνας στη ζωή και υπήρχε βέβαια η τρίτη κατηγορία, η οποία αμφισβητούσε τον ίδιο τον καρκίνο της Λιάνας.
Χωρίστηκε λοιπόν η ΔΕΗ σε ανθρώπους, αριθμούς προτεραιότητας και στρουθοκαμήλους.

Έτσι είναι, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, ή θα υπερασπιστείς τον αριθμό σου και το δικαίωμά σου στην τυφλότητα ή την προτεραιότητα στη ζωή.
Με άλλα λόγια ή άνθρωπος ή νούμερο και τα δύο δεν γίνονται. Σήμερα ευτυχώς κέρδισε ο άνθρωπος. 

Το φως θα ανάβει πάλι στο σπίτι της Λιάνας. Δεν της το χάρισε κανείς φιλάνθρωπα, αλλά το διεκδίκησε με όπλο της την αλληλεγγύη.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου