Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δίκη των Διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ - βίντεο και φωτογραφίες από τα δικαστήρια Ευελπίδων

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Φωτογραφίες έξω από τη δικαστική αίθουσα, στα δικαστήρια Ευελπίδων


Πολλοί εργαζόμενοι, συνάδελφοι των κατηγορουμένων συνδικαλιστών, καθώς και αλληλέγγυοι από άλλους συνδικαλιστικούς χώρους, αλλά και οργανωμένους πολιτικούς φορείς έδωσαν το παρόν στη σημερινή (12-10-15) δίκη των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
Ανάμεσα στους αλληλέγγυους και μια πολυμελής αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που οι  κατηγορούμενοι ευχαρίστησαν θερμά για την παρουσία τους.
  Στην φωτογραφία, ο Σάββας Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, την Αργυρώ Μπρατσιώτη, την Δήμητρα Αγγελοπούλου, τη Μαργαρίτα Αργυριάδου και ...
άλλα μέλη του Κινήματος,  μπροστά από την αίθουσα του δικαστηρίου.
 

Η δίκη ανεβλήθη λόγω παρελεύσεως ωραρίου.


Παραθέτουμε το κείμενο μιας κατηγορουμένης:Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 οκτώ διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ δικαζόμαστε για παραβίαση δικαστικής απόφασης που αφορούσε συμμετοχή σε παράνομη απεργία και αποχή από τα καθήκοντά μας συμπαρασύροντας στην αποχή και την πλειονότητα των συναδέλφων μας!
 Και μάλιστα κατηγορούμαστε ως μέλη Προεδρείων Γενικών Συνελεύσεων!
Το για ποια απεργία μιλάμε είναι περιττό να αναφέρω, καθώς οι μνήμες όλων μας είναι ακόμα νωπές... 


Το κατηγορητήριο είναι παντελώς έωλο και καμία απολύτως κατηγορία δεν στοιχειοθετείται νομικά. Όπως έωλες ήταν και όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίσαμε κάποιοι από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα που συρόμαστε συστηματικά στην Ασφάλεια, στην Εισαγγελία και τώρα στο Δικαστήριο.


Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται περί μιας καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ που στόχο έχει για άλλη μια φορά ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ.
 

Η απεργία του 2013 νίκησε συνάδελφοι!
Και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι'αυτό.
 

Νίκησε σε καιρό μνημονίων και εμείς -μαζί με άλλους κλάδους που μάχονταν την περίοδο εκείνη και συντονίστηκαν μαζί μας- καταφέραμε να ανατρέψουμε στην πράξη το μνημονιακό μέτρο της διαθεσιμότητας.
 

Η απεργία αυτή φαίνεται ότι ακόμα ενοχλεί κάποιους, διότι -είτε τους αρέσει, είτε όχι-αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για τους αγώνες το επόμενο διάστημα απέναντι στα δύσκολα που έρχονται.
 

Εμείς, λοιπόν, απαντάμε ότι ΔΕΝ τρομακρατούμαστε, ΔΕΝ λυγίζουμε και ΔΕΝ σκύβουμε σε κανέναν το κεφάλι!
 

Θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ μέχρι τέλους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ!
 

Σας καλούμε λοιπόν να σταθείτε στο πλάι μας την στιγμή αυτή-όπως ακριβώς αγωνιστήκαμε και τότε-και να είστε μαζί μας την Δευτέρα στα δικαστήριο, γιατί "κατηγορούμενοι" είμαστε όλοι μας συνάδελφοι...

Γιατί ΜΑΖΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ!
Και τους απαντάμε: ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ!!

 

Ντίνα Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου