Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Apollinariya Yakubova: Η γυναίκα που σαγήνευσε τον Λένιν

Σε μία γυναίκα, την Apollinariya Yakubova, το πρόσωπο της οποίας για πολλά χρόνια είχε παραμείνει ένα μυστήριο και η οποία είχε κατορθώσει να σαγηνεύσει τον Λένιν, έχει ειδικό αφιέρωμα ο βρετανικός Independent.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η σύζυγος του Λένιν, Nadezhda Krupskaya, την είχε χαρακτηρίσει ως...
«αρχέγονη δύναμη της Μαύρης Γης», επαναστατική δάδα με αστραφτερά καστανά μάτια και μυρωδιά «φρέσκου λιβαδιού».

 Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η αναζήτηση μιας έστω φωτογραφίας της Apollinariya Yakubova, της γυναίκας που σύμφωνα με πολλούς είχε σαγηνεύσει όσο καμία τον Λένιν είχε γίνει εμμονή επιστημόνων, ιστορικών και ακαδημαϊκών για σχεδόν έναν αιώνα.

Ο βρετανικός Independent αναφέρει ότι η φωτογραφία της Apollinariya Yakubova έχει τραβηχτεί σε γκουλάνγκ στη Σιβηρία, όπου είχε διωχθεί, πριν καταφέρει να βρει καταφύγιο στην Αγγλία.

 Τη φωτογραφία δημοσίευσε το Camden New Journal την περασμένη Παρασκευή.

 Το ντοκουμέντο ανακάλυψε τυχαία σε αρχεία του Κρεμλίνου ένας καθηγητής ρωσικής ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βασίλισσας Μαρίας, ο Robert Henderson.

Ο ηγέτης των μπολσεβίκων φέρεται να είχε αγαπήσει παθιασμένα την φλογερή επαναστάτρια, τη Apollinariya Yakubova, δική του «Λιρότσκα» όπως την φώναζε.

Ο έρωτάς του ωστόσο φέρεται να είχε ναυαγήσει μετά από έντονες πολιτικές διαφωνίες.

 Μάλιστα, η Ρωσίδα επαναστάτρια φέρεται να είχε απορρίψει και πρόταση γάμου από τον Λένιν, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την αλληλογραφία τους.

 Πηγή:http://www.independent.co.uk/
μέσω http://www.hitandrun.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου