Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μετά από 3,5 χρόνια στο σκοτάδι...ξανά φως. Μεγάλη νίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω


Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε νικηφόρα μία μεγάλη μάχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω ενάντια στην κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης και των ανώτερων κλιμακίων της ΔΕΗ. Η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της κ. Ευγενίας από τα Μελίσσια, αποτέλεσε μία πρόκληση για το κίνημά μας στην οποία και αντεπεξήλθαμε.

Η κ. Ευγενία είναι 6 χρόνια άνεργη και μένει με τα δύο από τα πέντε παιδιά της σε ένα διαμέρισμα στα Μελίσσια. Μέχρι χθες ο εφιάλτης της έμοιαζε δίχως τέλος. Αναγκάστηκε να μείνει στο σκοτάδι για 3,5 χρόνια, ανήμπορη να αντεπεξέλθει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ένα της παιδί έπαιζε καθημερινά τη ζωή του κορόνα γράμματα, καθώς παρότι διαβητικό και εξαρτώμενο από τη λήψη ινσουλίνης, αποστερείτο την άμεση πρόσβαση σε ψυγείο. Πριν από δύο χρόνια, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, καθώς έπαθε σηψαιμία λόγω της ελλιπούς συντήρησης των φαρμάκων του σε παγοκύστες. Αργότερα, λόγω έλλειψης ρεύματος στο σπίτι, αναγκαζόταν να μετακινείται τέσσερις με έξι φορές τη μέρα εκτός του σπιτιού του προκειμένου να κάνει τις ενέσεις του σε συγγενικό σπίτι με ψυγείο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία του.

Το δράμα της οικογένειας αυτής αναδείχθηκε μέσα από τον ασυμβίβαστο αγώνα του Κινήματος Δεν Πληρώνω και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η επανασύνδεση του ρεύματος στην οικογένεια αυτή αποτελεί νίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω καθώς και όλων όσων αγωνίζονται με σθένος και αυταπάρνηση για να επαναφέρουν στις ζωές μας την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, και αφού είχε προηγηθεί μία περίοδος καθημερινής επαφής με την οικογένεια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω πραγματοποίησε μία δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ Κηφισιάς. Εκατό και πλέον αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, παρόντος και του προέδρου Βασίλη Παπαδόπουλου, έδωσαν βροντερό «παρών», καταδεικνύοντας με τον πλέον σαφή τρόπο την έννοια της αλληλεγγύης. Στη ΔΕΗ Κηφισιάς παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά από πρόσκληση του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Ο πρόεδρος Νίκος Φωτόπουλος, συνεισέφερε σημαντικά στην επιτυχημένη έκβαση της παρέμβασής μας. 
Ενδεικτική του κλίματος αλληλεγγύης ήταν και η παρουσία εκπροσώπων από την ομάδα αλληλεγγύης πασχόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς αλληλεγγύης με το Κίνημα Δεν Πληρώνω και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Η ανυποχώρητη και αποφασιστική στάση που επέδειξαν όλοι οι αγωνιστές που συμμετείχαν στη δράση, ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να επιτευχθεί η πολυπόθητη επανασύνδεση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι όλον τον προηγούμενο καιρό, οι μαραθώνιες προσπάθειες της οικογένειας να βρει λίγη ανθρωπιά, έπεφταν στο κενό. Τι και εάν επισκέφτηκε επανειλημμένα τη ΔΕΗ, τον δήμο, την εκκλησία και πολλούς άλλους θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Έτσι λοιπόν, πριν από μερικές εβδομάδες, η κ. Ευγενία αποφάσισε μαζί με την κόρη της να απευθυνθεί στο Κίνημα Δεν Πληρώνω. 

Οι αγωνιστές του κινήματος μας ευαισθητοποιήθηκαν άμεσα. Δώσαμε κουράγιο στην οικογένεια, την οποία και επισκεφτήκαμε πολλές φορές το σπίτι της στα Μελίσσια, δημοσιοποιήσαμε το θέμα στα κανάλια και αναπτύξαμε μία στρατηγική πολυμέτωπου αγώνα. Αποκορύφωμα αυτής της πάλης μας βέβαια, ήταν η συγκέντρωση στη ΔΕΗ Κηφισιάς. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η νίκη του Κινήματος σε αυτή την υπόθεση θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τους κρίσιμους αγώνες που έρχονται.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τις τελευταίες ημέρες, παρά τις υποκριτικές εξαγγελίες της κυβέρνησης περί επανασυνδέσεων ρευμάτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η πραγματικότητα μαρτυρά το αντίθετο. 
Ολοένα και περισσότερες φτωχές οικογένειες βυθίζονται στο σκοτάδι και καταδικάζονται στη δυστυχία. 
Τα τηλέφωνα των γραφείων του Κινήματος Δεν Πληρώνω χτυπούν συνεχώς, από απελπισμένους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν πέσει θύματα της κυβερνητικής αναλγησίας. Με 370.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που εκτυλίσσεται γύρω μας είναι μία παρανοϊκή πραγματικότητα στην οποία οφείλουμε να βάλουμε τέλος με τον διαρκή και ασυμβίβαστο αγώνα μας.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα



Κίνημα Δεν Πληρώνω
Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144
τηλέφωνο: 211 0192839
e-mailepitropes2010@gmail.com
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου