Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

H ANTAΡΣΥΑ συνεργάζεται με τους φασίστες στην ΕΘΕΛ;

Εδώ αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο απο το Athens indymedia.
 Η μόνη αλλαγή είναι το θαυμαστικό στο τέλος του τίτλου που το αντικαταστήσαμε με ερωτηματικό. Η αναδημοσίευση δεν σημαίνει και υιοθέτηση των θέσεων που εκφράζει το κείμενο.
Κινήματα από τα κάτω

το κείμενο:

πηγη: Athens Indymedia
Τι λέει ο Πέτρος Κωνσταντίνου άραγε για το θέμα;

Το άρθρο: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/synergasia-me-tin-akrodeksia-barytato-atopima-tis-para/
Συνεργασία με την ακροδεξιά!
Βαρύτατο ατόπημα της παράταξης ΕΑΣ (στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στην ΕΘΕΛ!

Πρωτοβουλία ενημέρωσης των εργαζομένων για τα νέα μέτρα, τις προθέσεις της διοίκησης του συνδικάτου καθώς και για τους τρόπους αντίδρασης πήρε η παράταξη «ΕΑΣ» στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία Αθήνας) σε συνεργασία με την παράταξη «Εργαζόμενοι ΟΣΥ» αλλά και με την παράταξη «Σύνδεσμος Οδηγών»!  (βλ. την ανακοίνωση που εξέδωσαν στο τέλος του άρθρου, η κάνοντας κλικ εδώ)

Η παράταξη ΕΑΣ στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον επικεφαλής της μάλιστα Σταύρο Μανίκα να έχει κατέβει υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές. Η παράταξη αυτή επέλεξε να «ενημερώσει τους συναδέλφους» στην ΕΘΕΛ , συνεργαζόμενη και συμπαρατασσόμενη με τον «Σύνδεσμο Οδηγών», μια ακροδεξιά, φασιστική παράταξη.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Οδηγών είναι η παράταξη που:
  • ŸΔιατηρεί ένα «εθνικοσοσιαλιστικό» –κοινώς νεοναζιστικό– ιστολόγιο, το «ΕΘΕΛ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ». Ένα ιστολόγιο που, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί αποφθέγματα του Ρούντολφ Ες και του Γιόζεφ Γκαίμπελς, άρθρα που χαρακτηρίζουν το Χίτλερ ως το μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών, μαζί βέβαια με άρθρα που προωθούν το φυλετικό μίσος και το ρατσισμό. Σημειώνουμε πως το blog αυτό χαρακτηρίζεται ως  «Το επίσημο Blog της εφημερίδας "Ο Συνάδελφος" του Συνδέσμου Οδηγών» (http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/).
  • ŸΕργαζόμενος από το ψηφοδέλτιό του στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές, βρίσκεται σήμερα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιούνη,αποσπασμένος στη Χρυσή Αυγή (για «γραμματειακή υποστήριξη»).
  • ŸΣτην εφημερίδα που εξέδιδε με την επωνυμία «Ο Συνάδελφος», ξανάγραφε την ιστορία της κατοχής και του εμφυλίου, «εξηγώντας» στους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ πως οι κτηνωδίες των ναζί στα Καλάβρυτα και αλλού ήταν αποτέλεσμα των προκλήσεων που δέχτηκε ο κατοχικός στρατός από τον ΕΑΜ.  
  • ŸΑκολουθώντας Γκαιμπελικές τακτικές, έριχνε κυριολεκτικά τόνους λάσπης ενάντια στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Παρέμβασης (Α. Κασιμέρη) κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για κακοδιαχείριση των χρημάτων του Συνδικάτου, χωρίς βέβαια ποτέ να προσκομίζει οποιαδήποτε απόδειξη (http://www.xekinima.org/arthra/view/article/aneksartiti-parembasi-ethel-oasa-peri-kakodiaxeirisis/). Η στοχοποίηση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης από το Σύνδεσμο Οδηγών δεν είναι τυχαία, καθώς η Ανεξάρτητη Παρέμβαση είναι η μόνη παράταξη που έχει βγάλει και κυκλοφορήσει στον κλάδο αντιφασιστικές ανακοινώσεις και η μόνη παράταξη που δημόσια τοποθετήθηκε για τα γεγονότα της 29/6/2011 με πρωταγωνιστή τον Α. Σουκαρά.

Είναι απαράδεκτο μια παράταξη, όπως η ΕΑΣ, που εντάσσεται στην Αριστερά και έχει στις γραμμές της ταξικούς αγωνιστές, αντί να καταγγέλλει το Σύνδεσμο Οδηγών και αντί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός αντιφασιστικού - αντιναζιστικού μετώπου στην ΕΘΕΛ, να συνεργάζεται μαζί του και να λειτουργεί κατ' επέκταση σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ γι' αυτόν.

Ο Σύνδεσμος Οδηγών δεν είναι «μια ακόμα παράταξη» με την οποία η Αριστερά μπορεί να συνεργαστεί κάτω από κάποιες συνθήκες. Η ηγεσία του είναι ανοιχτά φασιστική, νεοναζιστική και επικίνδυνη!

Το ατόπημα είναι εξαιρετικά σοβαρό!
 Καλούμε την ΕΑΣ να επανατοποθετηθεί και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που την στηρίζει να πάρει δημόσια θέση! 

[ H κοινή ανακοίνωση ΕΑΣ-φασιστών σε pdf

Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: 4.b.eas_kalesma_syndesmoy_01s6stjj.pdf (application/pdf)]

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΕΘΕΛ ΕΔΩ

1 σχόλιο: