Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Κινητοποιησεις ξεκινησαν οι εργαζομενοι στο Γενικο Νοσοσκομειο Πατησιων. Με την μειωση κατα 20% των κλινων του νοσοκομειου και την συνακολουθη αντιστοιχη μειωση του προσωπικου, σκοπευουν στην υποβαθμιση και απαξιωση του. Ετσι αποστερουν τον λαο των Πατησιων απο μια νοσηλευτικη μοναδα με στοχο του να δωθουν τα φιλετα της υγειας βορα στα ιδιωτικα συμφεροντα στους μεγαλοεργολαβους της υγειας. Το Κινημα Δεν Πληρωνω εδω και πολυ καιρο ειναι παρον σε καθε αγωνα των εργαζομενων του νοσοκομειου Πατησιων για δωρεαν και ιση υγεια για ολους τους πολιτες. Ετσι και τωρα θα σταθουμε σθεναρα στο πλάι των εργαζομενων στον δικαιο αγωνα που δινουν , τοσο για τους ιδιους και τις οικογενειες τους, οσο για ολο τον λαο της ευρυτερης περιοχης.
Η αλληλεγγυη ειναι το οπλο μας. Δωρεαν και ιση υγεια για ολο τον λαο!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

H Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 2/12/2011 αποφάσισε τα παρακάτω:

• Απορρίπτουμε την απαράδεκτη πρόσφατη υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 2674-9/11/11) όπου μειώνονται οι οργανικές κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80. Η απόφαση αυτή ανατρέπει την μόλις προ τριμήνου απόφαση του Υπουργείου όπου προέβλεπε 100 οργανικές κλίνες (ΦΕΚ 1681/28-7-2011) και η οποία ήδη μείωνε κατά 10 τις λειτουργούσες κλίνες μας. Αποτελεί επίσης άνευ προηγουμένου εμπαιγμό, καθότι προ μηνός ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ μας διαβεβαίωνε κατηγορηματικά ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του ΓΝ Πατησίων, ώστε να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των μεγάλων νοσοκομείων του κέντρου της Αθήνας.
• Η απόφαση αυτή με τη συνακόλουθη μείωση προσωπικού που θα προκαλέσει οδηγεί σε δραματική υποβάθμιση το ΓΝ Πατησίων, του οποίου μάλιστα το εφημεριακό έργο αυξάνεται σημαντικά με τις επίσης πρόσφατες αλλαγές στο σύστημα εφημερίας των νοσοκομείων (ΦΕΚ 2466/4-11-2011). Ετσι πλήττονται βάναυσα οι κάτοικοι που εξυπηρετεί το ΓΝ Πατησίων (πληθυσμός αναφοράς 1.000.000). Το υπουργείο τη μία μέρα αυξάνει τις υποχρεώσεις του νοσοκομείου μας και μετά 5 ημέρες μειώνει κατά 20% τα κρεβάτια του!

Κατόπιν αυτών

• Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2674-9/11/11) που μειώνει τις οργανικές κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 100 σε 80. Να μη μετακινηθεί καμία κλινική – τμήμα, να ενισχυθούν τα τμήματα που έχουν άμεσες ανάγκες (π.χ. αξονικός τομογράφος, αιμοδοσία), να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών.
• Απαιτούμε να μη στείλουν οι Υπηρεσίες του νοσοκομείου προτάσεις για το νέο πετσοκομένο οργανισμό.
• Απαιτούμε από την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Πατησίων να αρνηθεί την σύνταξη του νέου οργανισμού των 80 κλινών και να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να αποτρέψει τη διάλυση του ΓΝ Πατησίων.
• Απαιτούμε ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον κοινό Διοικητή των Νοσοκομείων ΓΝ Πατησίων και ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι», ο οποίος, στους 2 μήνες που υποτίθεται ότι μας διοικεί, δεν μας έχει «τιμήσει» ποτέ με την παρουσία του (λόγοι σκοπιμότητας;).
• Προχωρούμε την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάληψη της Διοίκησης και των Ταμείων του ΓΝ Πατησίων.
• Καλούμε τους κατοίκους και όλους τους φορείς της περιοχής καθώς και τα συνδικάτα της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, Σωματεία), να στηρίξουν τον αγώνα μας για τη διάσωση του ΓΝ Πατησίων.
• Κάνουμε παράσταση στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πατησίων για να ανακοινώσουμε τια αποφάσεις μας.
• Καλούμε σε νέα ανοιχτή Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/12/11 στις 1 το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου