Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  ΤΟΥΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΕ & ΕΥΡΩΖΩΝΗ -  ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
 • Δεν πληρώνουμε την κρίση τους Δεν πληρώνουμε το χρέος τους - Ολοκληρωτική, μονομερής διαγραφή του δημόσιου εξωτερικού χρέους  Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων - Διαγραφή του δημόσιου εσωτερικού χρέους προς τους ντόπιους μεγαλοκαρχαρίες.
 • Κανένα περιουσιακό στοιχείο του λαού στα χέρια των τραπεζιτών και των πολυεθνικών – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Διαγραφή των χρεών των συμπολιτών μας στις τράπεζες Εμπρός για μια νέα Σεισάχθεια.
 • Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος Η έκδοση χρήματος και τα εργαλεία άσκησης νομισματικής πολιτικής στα χέρια του λαού - Εθνικοποίηση των μεγάλων εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών κάτω από τον έλεγχο του λαού χωρίς αποζημίωση.
 • Δίκαιη άμεση φορολόγηση με προοδευτικούς φορολογικούς συντελεστές και αφορολόγητο όριο με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και τελικό στόχο την δίκαιη τελική διανομή του εισοδήματος Τα εργαλεία άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής (φορολογία, δημόσιες δαπάνες, μεταβιβαστικές πληρωμές, εισαγωγές-εξαγωγές κ.α.) στα χέρια του λαού.
 • Κατάργηση όλων των χαρατσιών και των άμεσων ή έμμεσων φόρων που επιβάλλει η χούντα των τραπεζιτών στους πολίτες.
 • Έξοδος της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης των αγορών-Έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη - Υιοθέτηση εθνικού-λαϊκού νομίσματος και χάραξη ενιαιομετωπικής νομισματικής στρατηγικής με τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονται κάτω από τη μπότα του Ευρωσυστήματος. - Δημιουργία υπερεθνικού λαϊκού μετώπου για την αποτίναξη (σε διεθνές επίπεδο) κάθε ιμπεριαλιστικού-ταξικού μηχανισμού επιβολής.
 • Εθνικοποίηση των μεγάλων μονάδων παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών χωρίς αποζημίωση Πλήρης κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και όλων των επιχειρήσεων που παράγουν ή διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
 • Τόνωση της απασχόλησης Καταπολέμηση της ανεργίας Επαναπρόσληψη απολυθέντων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Στελέχωση νευραλγικών τομέων της οικονομίας που υπολειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι ανενεργό, με αποτέλεσμα την τόνωση της απασχόλησης και την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης.
 • Επανάκτηση των σμπαραλιασμένων εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων που αφορούν το ωράριο, τις συνθήκες εργασίας, τα επιδόματα, τις συλλογικές συμβάσεις, τον κατώτατο μισθό, την ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι, τις συντάξεις, τα όρια συνταξιοδότησης κ.α..
 • Ενεργοποίηση & ανασυγκρότηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής (πρωτογενούς τομέα) με βάση τις ανάγκες του λαού για υψηλής ποιότητας διατροφική κάλυψη Ο έλεγχος της τροφής στα χέρια του λαού.
 • Ανασυγκρότηση του δευτερογενούς (βιομηχανικού και μεταποιητικού) τομέα της χώρας κάτω από λαϊκό έλεγχο.
 • Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων - το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που γίνει δικαιούχος κρατικής χρηματοδότησης θα την επιστρέψει στο λαό μέχρι το τελευταίο ευρώ (μέσω λαϊκών συσσιτίων, ξενώνων για αστέγους, αλληλεγγύης σε απεργιακούς αγώνες εργαζομένων, αλληλεγγύης σε ανέργους, αναβάθμιση κοινωνικού ιατρείου κ.λ.π.) με απόλυτα διαφανή τρόπο όπως θα αποφασιστεί μέσα από τις ανοιχτές διαδικασίες του κινήματος - Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας - Απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους της εξαθλίωσης μας, μέσα από μια δικαιοσύνη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ  ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ - ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
 • Κατάργηση των επαίσχυντων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους - Κατάργηση όλων των διοδίων της χώρας - Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό - Κατασκευή ασφαλούς, ελεύθερου και σύγχρονου οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.
 • Ελεύθεροι χώροι για όλους Αναβάθμιση των υπαρχόντων ελεύθερων χώρων και δημιουργία νέων με άξονα τη βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης όλου του λαού.
 • Δωρεάν μετακινήσεις - Ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους. Δημιουργία χώρων στάθμευσης χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
 • Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα - Απαγόρευση κοψίματος ρεύματος από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες - 100% Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κάτω από λαϊκό έλεγχο.
 • Κανένα νοικοκυριό χωρίς καθαρό νερό - Απαγόρευση κοψίματος υδροδότησης από οποιοδήποτε νοικοκυριό - Δωρεάν νερό για τους ανέργους, τις φτωχές και τις πολύτεκνες οικογένειες - 100% Δημόσια Επιχείρηση Ύδατος και Αρδεύσεων κάτω από λαϊκό έλεγχο - Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απογραφή πηγαδιών, πηγών και κάθε άλλου φυσικού υδάτινου πόρου.
 • Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και της οποιασδήποτε οικονομικής συμμετοχής των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία Δημόσιο δωρεάν υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας για όλους - Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους - Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ που αφορά σε δαπάνες για τη δημόσια Υγεία Βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και δημιουργία νέων Στελέχωση όλων των υγειονομικών μονάδων.
 • Υψηλού επιπέδου δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους - Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας για όλο το λαό Όχι στο «Σχέδιο Αθηνά» - Ακύρωση του νόμου περί κατάργησης του ασύλου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Δωρεάν βιβλία σε κάθε βαθμίδα Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ που αφορά σε δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία - Βελτίωση υπαρχουσών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων υποδομών Στελέχωση όλων των παιδαγωγικών μονάδων.
 • Ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους πρόνοιας Ειδικά μέτρα ενίσχυσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχοι, κ.α.) μέσω ανακατανομής του εισοδήματος που θα προέλθει από την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου.
 • Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και τροφή - Δημιουργία ξενώνων και λαϊκών συσσιτίων για όλους τους αστέγους, φτωχούς συμπολίτες μας και όσους έχουν ανάγκη.
 • Όχι στον codex alimentarius Όχι στα μεταλλαγμένα - Όχι στα πειράματα ελέγχου του καιρού που στοχεύουν να οδηγήσουν χώρες σε ξηρασία και τους λαούς σε πείνα, με σκοπό την προώθηση των μεταλλαγμένων και τον πλήρη έλεγχο της τροφής.
 • Ο φυσικός και ορυκτός πλούτος στα χέρια του λαού Όχι στο ξεπούλημα και την υποθήκευση του ορυκτού πλούτου της χώρας (χρυσός, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, λιγνίτης κ.α.) στους ντόπιους και διεθνείς μεγαλοεργολάβους και τραπεζίτες.
 • Τα λιμάνια και τα ναυπηγεία στα χέρια του λαού.
 • Δωρεάν θέρμανση για τους ανέργους, τις φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες.
 • Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ, των πεζών και των ποδηλατιστών - Δημιουργία ασφαλούς οδικού δικτύου με ειδικές προβλέψεις για όλες τις ειδικές ομάδες.
 • Κατάργηση του εισιτηρίου στους δημόσιους χώρους πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά ανήκει σε όλους μας.
 • Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και τις ακτές για όλο το λαό - Κατάργηση οποιουδήποτε εισιτηρίου και ξερίζωμα των καγκέλων της ντροπής.
 • Προστασία του περιβάλλοντος Σχεδιασμός της παραγωγής με στόχο την επίτευξη πραγματικής βιώσιμης ανάπτυξης με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων των ΑΠΕ και της «Πράσινης Ανάπτυξης» - Προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.
 • Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος- Ναι στα δικαιώματα των μειονοτήτων κάθε είδους Ναι στο πολιτικό άσυλο  Όχι στον φασισμό κράτους και παρακράτους - Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών.
 • Όχι στην ACTA Ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του διαδικτύου Το διαδίκτυο ανήκει σε όλους μας Προστασία του απορρήτου των πολιτών μέσω τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου Όχι στον μεγάλο αδελφό Όχι στα μικροτσίπ Όχι στην ηλεκτρονική ταυτότητα και στην κάρτα του πολίτη.
 • Ελεύθερες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες για τον λαό και κατάργηση του ολιγοπωλίου των μεγαλοκαναλαρχών.
 • Κατάργηση των τρομοκρατικών νόμων που ουσιαστικά απαγορεύουν το δικαίωμα στην  ελεύθερη έκφραση και διαδήλωση.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
 • Εμβάθυνση της συνεργασίας μας με κινήματα που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο στη βάση του Κινήματος Δεν Πληρώνω (Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ν. Αφρική, Ολλανδία κ.α.), με στόχο τη χειραφέτηση των λαών και τη δημιουργία ενός διεθνούς ρεύματος ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
 • Δημιουργία διεθνούς δικτύου αλληλεγγύης των λαών και συντονισμού των κινημάτων, ως μέσο αντεπίθεσης και εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις υλικές και πνευματικές ανάγκες του.
 • Εμπρός για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης των λαών και όχι της Ενωμένης Ευρώπης των αγορών και των πάσης φύσης μεγαλοκαρχαριών.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου