Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ: Σας καλούμε σε επαγρύπνηση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.tk E Mail: aseote@yahoo.gr



Επείγουσα Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες - φοι: Αθήνα 23-12-2010

Η «συμμαχία των προθύμων» της ΟΜΕ, ΠΕΤ, ΠΑΣΕ -ΟΤΕ κ.λ.π ετοιμάζεται να υπογράψει χριστουγεννιάτικα ΣΣΕ και να παραχωρήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ κατακτημένα με αγώνες βασικά δικαιώματα μας.

Αντί να συντονιστεί με τους αγώνες των άλλων εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ συναλλάσσεται από το παρασκήνιο με τη Γερμανική Διοίκηση της D.T παραχωρώντας δικαιώματα ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τίποτα από τα υπόλοιπα.

Μάλιστα στα παζάρια της εμπλέκει και θυσιάζει βασικά δικαιώματα των τεχνικών βοηθώντας τη διοίκηση να εναρμονίσει μισθούς και επιδόματα σύμφωνα με τους μισθούς της ΟΤΕ-plus και της Transfer Company!



Γι’ αυτό βαρύτατες ευθύνες φέρνει η διακομματική και εργοδοτική ηγεσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ.


* Καρατομούν το μισάωρο οδήγησης, τις αμοιβές των υπερωριών, τις αυξήσεις των κλιμακίων κ.λ.π.
* Προσπαθούν να δημαγωγήσουν επάνω στο πρόβλημα των συμβασιούχων συναδέλφων μας, όσων έχουν «ενταχτεί» στον ΟΤΕ και των 124 που τους έχουν αφήσει τελείως ξεκρέμαστους.
* Μιλάνε για κάποιες «ρυθμίσεις» και αποκρύπτουν το συνταρακτικό στοιχείο που σας αποκαλύπτει σήμερα η ΑΣΕ:



Ο Άρειος πάγος και συγκεκριμένα το Β2 πολιτικό τμήμα με αριθμό 1290/210 που εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2010 αποφάσισε τελεσίδικα για 25 συναδέλφους που είχαν προσφύγει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από την πρώτη μέρα που έπιασαν δουλειά στον ΟΤΕ, πριν από 10, 15, 20 χρόνια μέσα από εργολάβους και συνέχισαν με οκτάμηνα του ΟΤΕ, Hellas-com κ.λ.π, από τους οποίους όμως οι 19 είχαν υποχρεωθεί να παραιτηθούν από την διεκδίκηση γιατί έτσι τους υποχρέωσαν η διοίκηση Βουρλούμη και τα Βουρλουμάκια της ΠΕΤ-ΟΤΕ να κάνουν!

Η απόφαση αυτή είναι καταπέλτης και οδηγός για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων παλιών και νέων από την πρώτη μέρα που προσλήφτηκαν!!!



Αναγνωρίζει δηλαδή ολόκληρη την προϋπηρεσία τους και τους εντάσσει σαν μόνιμους στον ΟΤΕ.

Αντί λοιπόν να υπογράψουν σύμβαση που θα μονιμοποιεί όλους τους συμβασιούχους παλιούς και νέους, θα τους χορηγεί όλα τα δικαιώματα, κλιμάκια, χρονοεπιδόματα, τεχνικό επίδομα, ανθυγιεινό κ.λ.π. από την πρώτη μέρα που προσλήφθηκαν, χαρίζουν τη μερίδα του λέοντος στη διοίκηση του ΟΤΕ ξεπουλώντας τους για άλλη μια φορά, προσπαθώντας να πάρουν μερικά ψίχουλα και να τα παρουσιάσουν μάλιστα σαν κατάκτηση για να δικαιολογήσουν την παραχώρηση βασικών μας δικαιωμάτων.

Συνάδελφισσες – φοι:

Δεν έχουμε κανένα σκοπό να κινδυνολογήσουμε Χριστουγεννιάτικα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για να σταματήσετε το χέρι των αδίστακτων εργατοπατέρων που ψηφίσατε, πριν χαλκιδεύσουν τα δικαιώματά μας.

Είναι μάλιστα τόσο αξιοθρήνητοι που ετοιμάζονται να βάλουν μια τέτοια υπογραφή ενώ ξέρουν ότι ο κατοχικός υπουργός οικονομικών Παπακωσταντίνου και η Δουλική Κυβέρνηση της Τρόικας έχουν στείλει επιστολή για να περικοπούν οι μισθοί μας κατά 25%!


Σας καλούμε σε επαγρύπνηση.


Καλά Χριστούγεννα σε όλους.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΑΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου