Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Η Άννα Δαμιανίδη έχει μια ...πολύ πολύ "γενναία" φίλη


Η Άννα Δαμιανίδη μας εισάγει σε μια νέα έννοια της λέξης "γενναιότητα". Τη θαύμαζε, βλέπεις, τη φίλη της από παιδί.

Για να καταλάβουμε κι εμείς λοιπόν γιατί τη θεωρεί.... γενναία.

Σε ένα άνοιγμα διοδίων κάποια στιγμή το 2011 ως διερχόμενη με το ΙΧ της, απαίτησε να πληρώσει. 
Σα να λέμε, απαίτησε να εργασθεί σε μια επιχείρηση (πχ εφημερίδα ή την ΕΡΤ), όταν οι εργαζόμενοι απεργούσαν για να διεκδικήσουν κάποια δικαιώματα τους (πχ να μην κλείσει η ΕΡΤ).

Σα να λέμε, δε πειράζει που είστε εδώ και υπερασπίζεστε το δικαίωμα αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν τους χιλιοπληρωμένους, γενιές και γενιές πίσω, δρόμους μας.

Σα να λέμε ότι "δε ξέρω τι κάνετε εσείς εδώ, εγώ εχω χρήματα και θεωρώ δίκαιο να πληρώνω αυτό που χαρίστηκε, σε ιδιώτες για προσωπικά οφέλη, γιατί έχω και γιατί μπορώ".

Και το τραγικότερο είναι οτι το άρθρο της Άννας Δαμιανίδη σχετικά με τη super ηρωίδα “υπέροχη” φίλη της που ήθελε να πληρώσει τα διόδια όταν κάποιοι αγωνίζονταν να ενημερώσουν για το παράνομο και παράλογο αυτό καθεστώς, γράφτηκε στην επέτειο των 4 χρόνων από το θάνατο του 18χρονου Κίμωνα που σκοτώθηκε στον παράδρομο του Μώλου, γιατί δεν είχε χρήματα!

Δεν είχε το γαμημένο αντίτιμο για το οποίο η φίλη της Άννας Δαμιανίδη εξάντλησε τη γενναιότητα της να πληρώσει.

Αυτοί λοιπόν κυρία μου, που εκείνη την ημέρα ήταν εκεί, ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!
  ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ, ΕΙΧΑΝ ΤΟΤΕ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ για τα διόδια σας, είχαν όμως και το δίκαιο στη καρδιά και στο μυαλό τους.

Για εξηγήστε μας λοιπόν κ. Άννα Δαμιανίδη και αν δε μπορείτε εσείς τότε ρωτήστε τη super ηρωίδα φίλη σας, αν τελικά η "εθνική" οδός χρειάζεται... γενναιότητα να τη διαβείς, τότε τι χρειάζεται ο παράδρομος;

Πόσο αίμα θα χυθεί ακόμη επειδή υπάρχουν αντιδραστικά θρασύδειλα ανθρωπάκια που οι ιδέες τους, εξασφαλίζουν τον εαυτό τους, τη γλυκιά τους ηρεμία και τον κυρ-Παντελισμό τους;

Σε λίγο θα μας πεις οτι κάποιοι μαλάκες πέθαναν για τα δικαιώματα των γυναικών, κάποιοι άλλοι μαλάκες πέθαναν για τα εργασιακά δικαιώματα και γενικώς κάποιοι μαλάκες πάντα "έμπαιναν μπροστά" για να εξασφαλίσουν το νόμιμο καθωσπρεπισμό σας.

Εντάξει, ας το καταπιούμε εμείς αυτό.

Τι θα πεις όμως για τα σακατεμένα και άψυχα κορμιά των παραδρόμων της ντροπής;

Τι θα πεις για τα σακατεμένα και καμμενα κορμιά όλων όσων τους είχαν κόψει το ηλεκτρικό;

Τι θα πεις σε όλα αυτά τα θύματα που δεν είχαν τόσο ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΣΕΠΗ όπως η δική σου;

Εκεί είσαι τόσο γενναία να απαντήσεις στις οικογένειες τους;

Ή η γενναιότητα σου εξαντλείται στο να περιδιαβαίνεις τη χώρα σου με κλειστά τα μάτια, τα αυτιά και τη καρδιά σου σε όλα όσα συμβαίνουν στους συνανθρώπους σου;

Τι λέει εκεί η Αυτού γενναιότητα σου;


Μαργαρίτα Αργυριάδου, Οικονομολόγος, μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω



1.Το άρθρο απαντά στο κείμενο της Α. Δαμιανίδη στην εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο Η υπέροχη φίλη μου.

2.Η απάντηση αυτή δεν θα πληρωθεί από κανένα εργοδότη,  όπως το κείμενο της εν λόγω δημοσιογράφου.

3.Η Εφημερίδα των Συντακτών όσο πάει μας θυμίζει τις γνωστές φυλλάδες των μεγαλοεργολάβων


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Και νέα δήλωση αποχώρησης από την Λαϊκή Ενότητα

Του Δημήτρη Μπελαντή

Εδώ και πολλούς μήνες μού έχει γίνει σαφές ότι η Λαϊκή Ενότητα κινείται σε απολύτως λάθος πολιτική, στρατηγική  και φυσιογνωμική  κατεύθυνση σε σχέση με τις ανάγκες του μαζικού κινήματος και της συγκρότησης ενός μαρξιστικού, αντικαπιταλιστικού και αντιιμπεριαλιστικού πολιτικού ρεύματος στην Ελλάδα. Ήδη κατά το  τραγικό καλοκαίρι του 2015, η ηγεσία του Αριστερού Ρεύματος ιδίως, η οποία και πρωτοστάτησε στην διαμόρφωση της ΛΑΕ, απέτυχε ή ενδεχομένως δεν ....

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν η δικαιοσύνη δείχνει τα αιχμηρά της δόντια σε ανθρώπους φτωχούς, αλλά περήφανους

Στην αίθουσα του δικαστηρίου που έλαβε χώρα η δίκη των ιδρυτικών μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλου, Σούλας Γαλάνη και Απόστολου Αυλακιώτη, την 22α Σεπτεμβρίου 2016, προηγήθηκε μια υπόθεση που μας άφησε άφωνους.
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου μια μεγάλης ηλικίας γυναίκα και μάνα, μια γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, το μοναδικό μέλος πενταμελούς οικογένειας που έφερνε το ψωμί στο τραπέζι, ένας άνθρωπος που έφερνε στους ώμους του όλη την εξαθλίωση της κρίσης, μα και την αξιοπρέπεια ενός περηφανου ανθρώπου.
Ένας άνθρωπος που πριν τα μνημόνια θα είχε πάρει προ πολλού σύνταξη.
Από την άλλη μεριά, κατήγορος ήταν μια γιατρός, πρόεδρος της επιτροπής υγείας για τις αναπηρικές συντάξεις.
Στο πρόσωπο της συγκεντρώνονταν η εξουσία της υπογραφής για την επιβίωση συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες υγείας.
Στις κατηγορίες της διαφαίνονταν η απέχθεια σε όσους δεν προσκύνησαν αρκετά ή δεν χρησιμοποίησαν πλάγιους τρόπους για να πάρουν την πολυπόθητη υπογραφή που πιστοποιεί την αδυναμία τους να εργασθούν .
Η υπεροψία της μηνύτριας με αυτο το προφίλ έβαλε στις εδώλιο του κατηγορούμενου την άτυχη γυναίκα, όταν η κατηγορούμενη σε συναισθηματικη απόγνωση ζήτησε να της δωθούν εξηγήσεις σχετικα με το φάκελο της και την απόφαση απόρριψης της αναπηρικής της σύνταξης.
Αλλά η αλαζονεία της εξουσίας δε σταμάτησε ούτε μετά την απολογία της κατηγορούμενης η οποία εξήγησε ότι ήδη ζήτησε να την συγχωρέσουν γι αυτή της την συναισθηματική της έξαρση, λίγο πριν την πάρει το ΕΚΑΒ λιπόθυμη από την υπηρεσία που έλαβε χώρα το συμβάν.
Όχι, έτσι, θα ήταν πολύ ανθρώπινο, πολύ εύκολο. Να αφουγκραστείς δηλαδή τις εικόνες πίσω από τα λόγια και πίσω από τις ενέργειες της κατηγορούμενης και της μηνύτριας.
Πως θα ήταν αυτο δυνατό- να δουν μέσα από τον άνθρωπο;
Πως ήταν δυνατό να φανταστούν εστω και για μια ώρα τον εαυτό τους στη θέση της τραγικής μάνας που κατηγορούνταν για "ανάρμοστη συμπεριφορά";
Ήταν απίθανο βέβαια, να φανταστούν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους να είναι 3 μέρες νηστικοί όπως αυτή η γυναίκα και τα άνεργα παιδιά της.
Έτσι λοιπόν, η έντρομη τραγική φιγούρα της κατηγορουμένης που είχε σοκάρει όλο το ακροατήριο, κατάφερε να συνταράξει ακόμη και το ξύλο του εδωλίου που την στήριζε όρθια και εμπόδιζε την ολοκληρωτική της κατάρρευση...
 Η κατηγορουμένη άκουσε τρέμοντας κυριολεκτικά τις “νουθεσίες” της έδρας που εξάντλησε όλα τα ντεσιμπέλ της φωνής της πάνω στην τρομοκρατημένη γυναίκα.
Παρ όλα αυτά, όλη αυτή η ατμόσφαιρα και η συγκίνηση που πλανιόταν σε όλη την αίθουσα, ακόμα και στους παριστάμενους δικηγόρους άλλων υποθέσεων, άφησε αδιάφορη τη μαρμάρινη καρδιά της δικαστικής έδρας.
Δεν είναι τυχαίο που την ιδια ώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι εγκληματίες που έχουν στερήσει τη ζωή σε ανθρώπους, μεγαλέμποροι ηρωΐνης, εγκληματίες “ημέτεροι” μεγαλοεργολάβοι και πολιτικοί που άνετα υπογράφουν τη θανατική καταδίκη της πλειοψηφιας των πολιτών του τόπου μας.
Βλέπεις, τα σκληρά χαρακτηριστικά της, η δικαιοσύνη δε τα βγάζει εκεί που τα συμφέροντα είναι πολλών τόνων.
Τα αιμοδιψή της δόντια δαγκώνουν, σαν τα φίδια, μόνο τους ξυπόλητους.
Εκεί εξαντλείται η εξουσία και η “δικαιοσύνη” τους.
Τα δικά μας όνειρα όμως, που εξαντλούνται;
Μας βολεύει άραγε να είμαστε θεατές στο θέατρο αυτό του παραλόγου;
Πόσο αναγκαίο είναι να χαράξουμε εμείς οι "από κάτω" τη ροή της ιστορίας;
Της ιστορίας αυτής όπου ο νόμος δεν είναι το συμφέρον των λίγων, αλλά το δίκαιο.

IRISH: THE FORGOTTEN WHITE SLAVES

They came as slaves: human cargo transported on British ships bound for the Americas. They were shipped by the
hundreds of thousands and included men, women, and even the youngest of children.
Whenever they rebelled or even disobeyed an order, they were punished in the harshest ways. Slave owners would hang their human property by ...

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: Το δικαστήριο ήταν προαποφασισμένο να καταδικάσει τους συναγωνιστές


ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ 3 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ....και ΟΧΙ για τις διαδηλώσεις στα ΔΙΟΔΙΑ και γιατί δεν πληρώνουμε διόδια ...

Οι 3  συναγωνιστές όλως τυχαίως, είναι μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ....

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και αλλοι δυο ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΜΕ διότι δεν είχαμε τις ίδιες κατηγορίες και έτσι, έγινε παραγραφή του αδικήματος.

Ήμουν όμως μάρτυρας υπεράσπισης των συναγωνιστών ενάντια στα διόδια γιατι ο αγώνας μας είναι δίκαιος ...η δε ποινή ζητήθηκε να είναι πάνω από 4 μήνες για να είναι εφέσιμη...

Το δικαστήριο ήταν προαποφασισμένο να καταδικάσει για οποιονδήποτε λόγο τους συναγωνιστές ....
Κρίμα ο αυταρχισμός του κράτους να εξαντλείται σε καταδίκη 3 συναγωνιστών για άλλο λόγο και όχι γι αυτόν που αγωνίζονται, ενώ συμμετείχαν χιλιάδες λαου στις διαδηλώσεις ενάντια στα διόδια...

Που ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι δήμαρχοι της περιοχής που ανέβαιναν στις εξέδρες στην κεντρική πλατεία της ΛΑΜΙΑΣ διαδηλώνοντας ενάντια στα διόδια? Ειναι ντροπή οι συναγωνιστές να είναι παρατημένοι στην τύχη του μεγαλύτερου γραναζιού του συστήματος: τα διαστήρια και αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα...

Ευτυχώς υπήρχαν συναγωνιστές όπως ο Β.ΖΟΥΜΠΟΣ και ο παπα Ζαρκαδούλας που ήταν εκεί να υπερασπιστούν το κίνημα...ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΛΠ , καθώς και πολλοί απλοί πολίτες συναγωνιστές!

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ.
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ,  
Μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Λαμίας και 
ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού συντονιστικού ενάντια στα διόδια 

"Είστε ο ανθός, το άλας της κοινωνίας μας. ΤΙΜΗ τους πρέπει και όχι ΠΟΙΝΗ" : Σχόλιο Λαμιώτη

ΤΙΜΗ τους πρέπει και όχι  ΠΟΙΝΗ.

Είναι αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με τον εξαίρετο ΙΕΡΕΑ ο ΑΝΘΟΣ, το άλας της κοινωνίας μας!
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

 Η αλήθεια είναι ότι ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ, ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ και …δυστυχώς κάποιοι πονηροί, εξουσιαστές και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ του λαού, επιδιώκουν να τους ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ!!!

Υπάρχει διάκριση ΕΞΟΥΣΙΩΝ σε αυτή τη χώρα επιτέλους;
Δεν μπορώ, δεν δικαιούμαι να αμφισβητώ αποφάσεις Ελληνικών Δικαστηρίων… και δεν το κάνω.

Η αλήθεια η πικρή,  είναι πως κάποιοι Δικαστές στην Ευρώπη  δεν παραδίδουν κατηγορουμένους που έχουν ζητήσει ΑΣΥΛΙΑ από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για να δικαστούν στην Ελλάδα. Το αίτημά τους έχει γίνει αποδεκτό. Τέτοια και τόση ΕΚΤΙΜΗΣΗ απολαμβάνει το Δικαστικό μας Σύστημα στο εξωτερικό.
Ας είναι. Γνωρίζουν οι δικάζοντες.

Επίσης, να μην το ξεχνάμε, πλησιάζουν και οι μέρες μιάς μαύρης επετείου. ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ και ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

Το 2012 κάποιο παιδί, δικό μας παιδί, φοιτητής και όλο όνειρα, 19 χρονών, άφησε την τελευταία του πνοή στον ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ αυτού του δρόμου που σφετερίστηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ κάποιοι εργολάβοι. Νύχτα, σε έναν τότε παράδρομο: ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ.

Αυτοί οι ΚΛΕΦΤΕΣ, από τον δρόμο που πλήρωσαν οι …παππούδες του παιδιού μας, τσέπωναν τα διόδια…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Στις 22-9-16, στη Λαμία, διεξήχθη μια από τις πολλές δίκες ενάντια σε μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω. 

Από νωρίς διαφάνηκε η προειλημμένη απόφαση της δικαστικής έδρας για καταδίκη των 4 κατηγορουμένων.

Αποκλεισμός μαρτύρων υπεράσπισης, συνεχείς διακοπές των συνηγόρων και των μαρτύρων, μη σεβασμός του ιερού δικαιώματος των κατηγορουμένων να υπερασπιστούν τον εαυτόν τους με συνεχείς διακοπές και ειρωνικές παρατηρήσεις κατά την απολογία τους, ήταν μερικές μόνο από τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για να οδηγηθούν στην απόφαση καταδίκης των συναγωνιστών σε 5μηνη φυλάκιση  με τριετή αναστολή, για ένα ανύπαρκτο αδίκημα  "διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών", που  δήθεν συνέβη κατά το άνοιγμα και την διανομή φυλλαδίων στα διόδια της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας στις 25-1--2011.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι δικαστικές αρχές "σπάνε" τις δίκες μοιράζοντας σε διαφορετικές δικάσιμες κατηγορούμενους ...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμία:Τι έγινε στη δίκη του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Τι λένε για τον πρωθυπουργό. (video)

DIKASTIRIODENPLIRONO1
5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο της Λαμίας σε μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω για κινητοποίηση που είχαν κάνει στα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες δίκες και τα μέλη του κινήματος τονίζουν πως οι διώξεις έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα, ωστόσο εκείνοι θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δεν Πληρώνω Βασίλης Παπαδόπουλος δηλώνει πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση, έβγαινε στον δρόμο μαζί τους και στήριζε τις κινητοποιήσεις. (Video)






Γράφτηκε από τον  Αργύρη Μπλόντζο, του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας







 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 22/9/16, 9 πμ- ΔΥΟ ΔΙΚΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

 Με 2 δίκες την ίδια μέρα και ώρα, η δικαιοσύνη δείχνει την σπουδή της να τρομοκρατήσει το Κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια. Και οι δύο δίκες γίνονται την Πέμπτη 22/9/16 στα δικαστήρια της Λαμίας. 

Η μία με αριθμό πινακίου 21 και η δεύτερη, λίγη ώρα μετά, με αριθμό πινακίου 24, με σχεδόν ταυτόσημους κατηγορούμενους!

Για πολλοστή φορά κατηγορούμενοι, στο ίδιο έργο θεατές, οι συναγωνιστές Σούλα Γαλάνη Αυλακιώτη, Απόστολος Αυλακιώτης (του Κινήματος Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας) και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
Στη δεύτερη δίκη κατηγορούμενοι είναι η Σούλα Γαλάνη, ο Αποστόλης Αυλακιώτης και ο Αργύρης Αλεξίου.

Κατηγορούνται, στη πρώτη δίκη, για παρακώλυση και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών  όταν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναγωνιστές (30 άτομα κατά την αστυνομία) άνοιξαν τα διόδια της Αγίας Τριάδας του Μώλου Φθιώτιδας, την Τετάρτη 5/10/2011.

Μάρτυρες κατηγορίας ένας αστυνόμος της τοπικής τροχαίας (συστεγαζόμενης με τα γραφεία της εταιρίας των μεγαλοεργολάβων) και ο προϊστάμενος των τοπικών διοδίων.

Το απερίγραπτο κατηγορητήριο παραπέμπει μόνο 4 άτομα από όλους τους
παρευρεθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν  και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Σχεδόν ταυτόσημη είναι και η δεύτερη δίκη με την κατηγορία της παράνομης βίας...

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να καταρρεύσει μια ακόμη στημένη υπόθεση τρομοκράτησης του   κινήματος για την υπεράσπιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της μετακίνησης μας στους δρόμους της χώρας μας.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Ποινικοποιούν το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται πλέον ευθέως στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μετά από αυτεπάγγελτη(!) προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Μετά από αναφορά - καταγγελία του συνδίκου της πτώχευσης της ΒΙΟΜΕ ότι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο εργοστάσιο, έχουν κληθεί για κατάθεση όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ. Πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα κλιμάκωσης των πολύχρονων και πολύμορφων προσπαθειών για καταστολή και ακύρωση του αγώνα μας.
Ό,τι δεν κατάφεραν με την οικονομική εξόντωση, με τους πλειστηριασμούς των οικοπέδων, με την ανοιχτή καταστολή των ΜΑΤ που ζήσαμε τον Ιούλη έξω από το υπουργείο Εργασίας, επιχειρούν τώρα να το καταφέρουν δρομολογώντας μια δίωξη που στρέφεται ενάντια ....

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΝΙ ΝΕΓΚΡΙ: «Τα έθνη υπήρξαν η χειρότερη επινόηση της ανθρώπινης ιστορίας»

Ο Αντόνιο Νέγκρι Ο καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας, Τόνι Νέγκρι 
 
Προσηνής, χαμογελαστός και ευγενής ο Τόνι Νέγκρι, στα 83 του, μας περίμενε στο Πάρκο Ελευθερίας, στις εγκαταστάσεις της έκθεσης Documenta 14, η οποία τον έφερε στην Αθήνα.
Στη συζήτησή μας ο Ιταλός θεωρητικός υπερασπίστηκε την Ευρώπη ως ενιαίο χώρο αγώνων, μας μίλησε για την εμπειρία της....

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΙΣΤΗ

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω αποχαιρετά τον  σ. Χρίστο Μπίστη, που μας άφησε σήμερα στα 77 του χρόνια. 

Ο Χρίστος Μπίστης, υπήρξε ένας σημαντικός αγωνιστής  της   Αριστεράς και έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από μακροχρόνια πάλη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια.

 Ιστορικός ηγέτης του ΕΚΚΕ, στέλεχος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρωτοπόρος  στον   αγώνα ενάντια στη χούντα, ο Χρήστος Μπίστης υπηρέτησε την επαναστατική Αριστερά για πολλές δεκαετίες.

Γεννημένος στη Αθήνα το 1939, ο Χρήστος Μπίστης έζησε από το 1963 ως το 1968 στο Ανατολικό Βερολίνο, ενώ το 1970 εγκαταστάθηκε στο Δυτικό Βερολίνο, όπου πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ).

Το 1973 ήρθε παράνομα στην Ελλάδα και το 1974 συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε από τη Χούντα.

Ο Χρήστος Μπίστης παρέμεινε στην ηγεσία του ΕΚΚΕ και συνέχισε τον αγώνα στο πλαίσιο της επαναστατικής αριστεράς, ενώ συμμετείχε με την οργάνωση στα εγχειρήματα της Μαχόμενης Αριστεράς, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Υπήρξε από τους κύριους συνομιλητές με το Κίνημα Δεν Πληρώνω, εκπροσωπώντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις μεταξύ τους συναντήσεις για κοινούς αγώνες. 

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και τους συντρόφους του σ. Χρίστου.

Ο σ. Χρίστος Μπίστης μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά οι ιδέες του και η προσωπικότητα του σαν ανιδιοτελή αγωνιστή για το δίκιο των εργαζόμενων παραμένουν ζωντανές.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu
Καυτατζόγλου 8 - Αθήνα

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 22/9/16, 9 πμ

Για πολλοστή φορά κατηγορούμενοι, στο ίδιο έργο θεατές, οι συναγωνιστές Σούλα Γαλάνη Αυλακιώτη, Απόστολος Αυλακιώτης (του Κινήματος Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας) και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Κατηγορούνται για παρακώλυση και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών  όταν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναγωνιστές (30 άτομα κατά την αστυνομία) άνοιξαν τα διόδια της Αγίας Τριάδας του Μώλου Φθιώτιδας, την Τετάρτη 5/10/2011.

Μάρτυρες κατηγορίας ένας αστυνόμος της τοπικής τροχαίας (συστεγαζόμενης με τα γραφεία της εταιρίας των μεγαλοεργολάβων) και ο προϊστάμενος των τοπικών διοδίων.

Το απερίγραπτο κατηγορητήριο παραπέμπει μόνο 4 άτομα από όλους τους παρευρεθέντες, μεταξύ των οποίων και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να κατερρεύσει μια ακόμη στημένη υπόθεση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ;

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός, με στελέχη του κόμματος του μοιράζει φυλλάδια στα διόδια. Οι συναγωνιστές μας παραπέμπονται σε δίκη γιατί έκαναν το ίδιο. Ο πρωθυπουργός πότε;


4 άνθρωποι παραπέμπονται σε δίκη την Πέμπτη 22/9/16 στα δικαστήρια Λαμίας. Ανάμεσα σε αυτούς για πολλοστή φορά κατηγορούμενοι,   οι συναγωνιστές Σούλα Γαλάνη Αυλακιώτη, Απόστολος Αυλακιώτης (του Κινήματος Δεν Πληρώνω Φθιώτιδας και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας) και ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Κατηγορούνται για παρακώλυση και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών  όταν μαζί με εκατοντάδες άλλους συναγωνιστές (30 άτομα κατά την αστυνομία) άνοιξαν τα διόδια της Αγίας Τριάδας του Μώλου Φθιώτιδας, την Τετάρτη 5/10/2011.
Μοίραζαν φυλλάδια στα διόδια και επέτρεπαν στους διερχόμενους οδηγούς να μην πληρώνουν διόδια.

Μάρτυρες κατηγορίας ένας αστυνόμος της τοπικής τροχαίας (συστεγαζόμενης με τα γραφεία της εταιρίας των μεγαλοεργολάβων) και ο προϊστάμενος των τοπικών διοδίων. Οι εν λόγω μάρτυρες  πρώτη φορά έβλεπαν στη ζωή τους να μοιράζονται φυλλάδια στα διόδια!!

Αλήθεια ο πρόεδρος της κυβέρνησης κ. Τσίπρας και τα στελέχη του Σύριζα πότε θα κληθούν να δικαστούν για το ίδιο αδίκημα, που κατηγορούνται τα στελέχη του Κινήματος Δεν Πληρώνω;

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε από ΕΠΟΝίτες

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε από νεαρούς Έλληνες την περίοδο του εμφυλίου για αν πολεμήσουν στο αντάρτικο. Ήταν από 17 ως 23 ετών και από τότε άλλαξαν τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια... 

 Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα έγραφε με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ». 

Ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη αεροπειρατεία σε....

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι τρομοκρατικές δίκες ενάντια σε μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω και αγωνιστές κατοίκους συνεχίζονται.

Στόχος του κράτους της διαπλοκής είναι να κάτσουμε στα αβγά μας και να δεχόμαστε όλες τις αυξήσεις και τα νέα διόδια που ετοιμάζουν, ιδιάιτερα στα βόρεια της Αθήνας.
Δείτε μια νέα  κλήτευση, από τις πολλές, που μας στέλνει η δικαιοσύνη...
Η κλήτευση αυτή είναι σημερινή.
Παρόμοιες κλητεύσεις έρχονται σαν το χαλάζι...
Νέα δίκη στις 9/12/16 στην Αθήνα.

Τι λένε για αυτά οι σ.  Συριζαίοι που παραμένουν στον Σύριζα και που ερχόνταν μαζί μας στα διόδια συνοδεύοντας ενίοτε και τον πρόεδρο της κυβέρνησης  κ. Τσίπρα;






Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ - ΒΙΝΤΕΟ

"Φουρτούνες" στο εσωτερικό της ΛΑΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα βδομαδιάτικης εφημερίδας –του «Δρόμου της Αριστεράς»- το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προκύψει «σοβαρές διαφωνίες εντός της ΛΑΕ για την ακολουθούμενη πολιτική κατεύθυνση της».
Το συγκεκριμένο κείμενο εκτιμάει ότι η κυρίαρχη ομάδα με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη,  αυτού του μορφώματος, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι....

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η ηθοποιός Νίτσα Τσαγανέα έκρυψε το αρχείο του Τρότσκι μετά τη δολοφονία του από τον Στάλιν

 Και οι δύο άντρες της ζωής της παράτησαν την ιατρική και έγιναν ηθοποιοί για να βρεθούν στο πλευρό της...

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Το κοινό τη γνώρισε μέσα από δεύτερους ρόλους που ερμήνευσε σε πολλές γνωστές ταινίες όπως «Η κυρά μας η μαμή», «Ένας ήρως με παντούφλες», «Λαός και Κολωνάκι», «Ο Θόδωρος και το δίκαννο», «Το πιο λαμπρό αστέρι» και άλλες.
Εκτός από την επιτυχημένη καριέρα της, είχε και μια ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή που θυμίζει ....

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Έκοψαν το ρεύμα σε ηλικωμένη με μηχανική υποστήριξη - Ξεσηκώθηκε η γειτονιά - Συνέλαβαν το γιο της επειδή διαμαρτυρήθηκε!

Η κληρωτίδα του θανάτου που χειρίζονται οι βολεμμένοι καρεκλοκένταυροι της ΔΕΗ αυτή τη φορά έβγαλε το λαχνό για μια υπερήλικη από την Πάτρα που την κρατά στη ζωή μία ιατρική συσκευή που της παρέχει οξυγόνο και που χρειάζεται ρεύμα για να δουλέψει.

Αυτό που δεν είχαν τολμήσει να κάνουν οι δεξιές κυβερνήσεις, ήρθε μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση να το κάνει: Κόβουν πλέον το ρεύμα οι γερμανοτσολιάδες με την βοήθεια και της αστυνομίας. Όταν μάλιστα διαμαρτύρεσαι σε σέρνουν στην κομαντατούρ, έτσι για παραδειγματισμό. Μην μας κάνει εντύπωση αν σε λιγό κουρεύουν γουλί και τους μή δυνάμενους να πληρώσουν και τους γυρίζουν για διαπόμπευση σε όλη τη πόλη!

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ από  τις πρώτες δράσεις του, στα τέλη του 2009, είχε καυτηριάσει τον βρώμικο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα κινήματα. 
Αργότερα, δε, είχε προειδοποιήσει για την πολιτική εξυπηρέτησης των αφεντικών της που θα έφαρμοζε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ρεύμα, λοιπόν,  στο σπίτι ηλικιωμένης στην Πάτρα έκοψε σήμερα συνεργείο της ΔΕΗ συνοδευόμενο απο άνδρες της αστυνομίας. 
Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς η ηλικιωμένη, η οποία ζει σε μια από τις φτωχικές συνοικίες της πόλης, στην Αγία Αικατερίνη, χρειάζεται μηχανική υποστήριξη με οξυγόνο που δεν ....