Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΟΚΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

ΕΠΑΜ Ηρακλείου: λαϊκισμός, ρατσισμός, συνωμοσιολογία


Ο  Δ. Καζάκης, ιδρυτής και γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, προήλθε από τη ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, από κοινού με τον γυρολόγο Κ. Ζουράρι (Πυρίκαυστος Ελλάδα, ΑΝΕΛ) και άλλους εθνικόφρονες που φαντασιώνονται ότι συμμετέχουν στην Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ή στο Συνέδριο του Λιβάνου. Ήταν λοιπόν εξ αρχής εύκολο να φανταστεί κανείς τον βίο και την πολιτεία των ανθρώπων που ....
θα προσέλκυε το ΕΠΑΜ και κατά συνέπεια, ήταν εύλογο να περιμένουμε ότι κάποια στιγμή, πίσω από το προσωπείο του λαϊκιστικού πατριωτικού ακτιβισμού, θα αποκαλυπτόταν το πραγματικό ρατσιστικό υπόστρωμα του πολιτικού δυναμικού του κόμματος.

Ο λόγος για τον Εμ.Ψ., στέλεχος του ΕΠΑΜ στη Μεσσαρά, ο οποίος με μια προβοκάτσια χρυσαυγίτικης αύρας, οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο Γόρτυνας να βγάλει στα μέσα Μάρτη, απόφαση με την οποία δεν θα δεχτεί την εγκατάσταση μεταναστών στη περιοχή του (αν και τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ).

Διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο ενός εγγράφου του ΑΤ Πύργου προς τον Δήμο Γόρτυνας, ο εν λόγω ‘’αγωνιστής’’, μοίρασε στις 8 Μάρτη, κείμενο με το οποίο παραπληροφορούσε τους κατοίκους  της περιοχής, μέσα από ένα παραλήρημα συνωμοσιολογιών και ψεμάτων. Συγκεκριμένα, το κείμενο έκανε αναφορά σε παράνομους αλλοδαπούς κακοποιούς και φανατικούς ισλαμιστές από 70 χώρες (!), που υποτίθεται ότι θα δεχόταν ο Δήμος Γόρτυνας, στα πλαίσια μάλιστα ‘’της προσπάθειας εξισλαμισμού’’ της Ελλάδας.

"Μας ετοιμάζουν (να φιλοξενήσουμε) όλα τα κακοποιά από 70 χώρες παράνομα εισελθόντα στη χώρα μας αλλοδαπά άτομα, στα πλαίσια της προσπάθειας εξισλαμισμού της χώρας μας μέσο του εποικισμού που συντελείτε παράνομα ανά την Ελλάδα. […] στα βόρια του νομού Ηρακλείου στην ΣΕΑΠ και στην πρώην αμερικανική βάση Γουβών θα πάνε τα γυναικόπαιδα και τους (καλούς) (πρόσφυγες) […] οι δήμοι λοιπόν, τα χωριά της ενδοχώρας της Μεσσαράς σύμφωνα με πληροφορίες μας διαλέχτηκαν για να σηκώσουν το βάρος των κακοποιών και φανατικών ισλαμιστών". (αυτούσιο απόσπασμα από το κείμενο)

Το παραπάνω κείμενο –το οποίο υπάρχει ενυπόγραφο στο διαδίκτυο- είχε σαν αποτέλεσμα, μια ομάδα κατοίκων της περιοχής να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου και να πιέσει για την εν λόγω απόφαση, ενώ το ΕΠΑΜ δεν μπήκε καν στον κόπο να καταδικάσει ή έστω να κρατήσει αποστάσεις από το συγκεκριμένο μέλος του, ακόμα και μεθεορτής. Ξέρουμε βέβαια ότι ο λαϊκισμός έχει εξ ορισμού πολύ εύπλαστα όρια, τα οποία προσαρμόζονται οπορτουνιστικά στην εκάστοτε περίπτωση. Η συνωμοσιολογία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία λοιπόν, είναι εργαλεία θεμιτά για ένα λαϊκιστικό, προσωποπαγές κόμμα όπως το ΕΠΑΜ, αρκεί να φέρνουν ψηφαλάκια στην εκλογική έπαυλη και να θρέφουν τον βοναπαρτισμό του Καζάκη.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι πίσω από κάθε κινητοποίηση ‘’αγανακτισμένων κατοίκων’’ που αντιδρούν στην εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή τους, κρύβονται φασίστες, χουντικοί και κάθε λογής εθνικόφρονες. Απ’ ότι φαίνεται, το ΕΠΑΜ κουβαλάει αρκετούς από δαύτους.

Δεδομένων των παραπάνω, είναι σημαντικό το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη αρκετών τέτοιων ρατσιστών και συνωμοσιολόγων, δεν είχαμε παρά μετρημένες στα δάχτυλα, επιθετικές ενέργειες μικρής έκτασης και μαζικότητας (Κως, Βέροια, Μυτιλήνη, Πειραιάς). Αντίθετα, η τοπική κοινωνία στις επίμαχες περιοχές, έδειξε την αλληλεγγύη της, είτε με ανθρωπιστικό είτε -όπως θα έπρεπε- με ταξικό πρόσημο.

Γιατί πάνω απ’ όλα, πέρα από τις σημαίες, το χρώμα του δέρματος, τη γλώσσα, τη θρησκεία και τη καταγωγή, αυτό που μας ενώνει πραγματικά είναι η κοινή μας θέση στη πλευρά των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Η αλληλεγγύη λοιπόν, δεν οφείλει να είναι ‘’εθνική’’ μεταξύ των Ελλήνων, όπως λένε οι φαντασμένοι του ΕΠΑΜ, αλλά ταξική, στη βάση της κοινής, δεινής μας θέσης απέναντι στο κεφάλαιο και τον κρατικό μηχανισμό.

Ως ‘’Έλληνες’’ και μάλιστα περήφανοι, αυτοχαρακτηρίζονται και οι εφοπλιστές, οι πετρελαιάδες, οι βιομήχανοι, το σάπιο πολιτικό δυναμικό των αστικών κομμάτων, το αφεντικό που μας έχει απλήρωτους και μας συμπεριφέρεται σαν σκουπίδια. Με όλο αυτό το κοινωνικό κατακάθι δεν μας συνδέει τίποτα, πόσο μάλλον η περιβόητη, διαταξική ‘’εθνική ενότητα’’ που προτάσσουν. Τα συμφέροντα μας συγκρούονται μετωπικά καθώς, εκμεταλλεύονται τη δική μας εργασία και ζουν από τον πλούτο που εμείς παράγουμε, αγοράζουν φτηνά την εργασιακή μας δύναμη και πουλάνε ακριβά τα προϊόντα που αυτή προσφέρει, βγάζοντας το πολυπόθητο κέρδος.

Ακόμα, "Έλληνες" είναι και οι νεοναζί της ΧΑ, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι επιχειρηματίες ιερείς του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας ΑΕ, οι ναρκέμποροι και οι μαφιόζοι της ΕΛ.ΑΣ, όλοι αυτοί που προστατεύουν το κεφάλαιο, με όπλο την παραπληροφόρηση, τη συγκάλυψη, τη νάρκωση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Σε κάθε γωνιά αυτού του κόσμου, η συμμαχία των παραπάνω δυνάμεων είναι ίδια και απαράλλακτη, όπως ίδια είναι και η μοίρα των εργατών, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των μικρών αγροτών-εργατών γης, των χαμηλοεισοδηματιών-αυτοαπασχολούμενων κλπ.

Δεν πέφτουμε στη παγίδα της εθνικής ενότητας.  Με τους μετανάστες όπως και με τους ντόπιους εργαζόμενους, μας ενώνει η κοινή ταξική μας θέση.

Μια κοινωνία που ξεχνάει το ζοφερό παρελθόν της, οδεύει μαθηματικά σε ένα ζοφερότερο μέλλον.

Ο λαός αυτού του τόπου, ξέρει τι θα πει πόλεμος, πείνα και ξεριζωμός. Οφείλει λοιπόν να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, που ζητάνε απλά το άνοιγμα των συνόρων, που τους έκλεισε η "Ευρώπη των λαών" σε ανθρώπους που το μόνο που θέλουν είναι μια ζωή μακριά από τον εφιάλτη του πολέμου που προκάλεσαν τα αντίπαλα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατικών δυνάμεων της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, το μόνο που έχουμε να πούμε στους φοβισμένους ελληναράδες του ΕΠΑΜ, είναι ότι απο’ δω και πέρα, κάθε κίνηση αντίστοιχης εγκληματικής βλακείας θα έχει την απάντηση που της αρμόζει.

Όχι στην απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Ανοιχτά σύνορα για όλους  – Χαρτιά σε όλους τους μετανάστες

Ταξικό μέτωπο ενάντια σε ΕΕ, κράτος και κεφάλαιο


αναρχική συλλογικότητα

Οκτάνα


Το ΕΠΑΜ απαντάει στην αναρχική συλλογικότητα ΟΚΤΑΝΑ

Ως απάντηση στο κατάπτυστο κείμενο των δήθεν αναρχικών της συλλογικότητας Οκτάνα, που αναρτήθηκε σε βάρος του ΕΠΑΜ, παραθέτουμε το ομόφωνο ψήφισμα για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ πέρσι τον Ιούνιο, που παραμένει πάντα επίκαιρο, αφού τα πράγματα έχουν χειροτερέψει πολύ από τότε. Ελπίζουμε στη δημοσίευσή του από το «Βαθύ Κόκκινο»:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τη στιγμή που συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με την σκληρή -υποτίθεται- διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών απορροφώντας το σύνολο της δημοσιότητας, έχοντας ταυτόχρονα φέρει σε πλήρη σύγχυση την ελληνική κοινωνία, ένα άλλο -βουβό αυτή τη φορά- δράμα εξελίσσεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που έχει προσλάβει διαστάσεις μάστιγας και μαζικής «εισβολής» και ουδείς ασχολείται, τουλάχιστον σοβαρά!

Πρόκειται για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους φυγάδες από τα πεδία των σφαγών στη Συρία, στο Ιράκ και σχεδόν παντού αλλού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που μην έχοντας άλλο τρόπο -θύματα της απίστευτης εκμεταλλευτικής μηχανής του σύγχρονου δουλεμπορίου- ξεβράζονται κυριολεκτικά στις ακτές των νησιών μας. Ένα φαινόμενο που εξυπηρετεί και εγχώρια συμφέροντα.

Έτσι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, νέοι, γυναίκες, μικρά παιδιά ξεριζωμένοι από τις εστίες τους και τη φωτιά του ανελέητου πολέμου που έσπειραν οι φίλοι, οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας διαλύοντας χώρες και λαούς, τρέχουν να ξεφύγουν το θάνατο για να πέσουν στα δίκτυα των αδίστακτων δουλεμπόρων, που τους «αδειάζουν» με τη «σέσουλα» στην Ελλάδα. Για να προστεθούν και αυτοί στους εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που προηγήθηκαν και έχουν εγκλωβιστεί σε μια ταλαίπωρη χώρα. Μια χώρα που καταδικάστηκε με τον οικονομικό στραγγαλισμό να μην μπορεί να θρέψει τους ίδιους τους κατοίκους της και που δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής και διαβίωσης αυτών των «κολασμένων» της γης, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν για να πάνε εκεί που οι ίδιοι θα ήθελαν, επειδή το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνθήκες της.

Προκειμένου να μείνει καθαρή και «αμόλυντη» η «άρια» ευρωπαϊκή «εστία» και η Ελλάδα ως παράπλευρη απώλεια της «σωτηρίας» της Ευρώπης -όπως ομολόγησε πρόσφατα ο Βαρουφάκης-, δεν θυσιάζεται μόνο στο βωμό των συμφερόντων των τοκογλύφων, αλλά, επιπρόσθετα, η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμη για να πάρει χαρακτηριστικά ενός ηφαιστείου έτοιμου να εκραγεί με ό,τι εξαιρετικά απειλητικό σημαίνει αυτό για την πατρίδα και το λαό μας.

Η κυβέρνηση -απορροφημένη στις δικές της πολυπολιτισμικές και κοσμοπολίτικες ιδεοληψίες- αδιαφορεί για τον ελληνικό πληθυσμό και περί άλλα τυρβάζει για τους… «λιαζόμενους» στις πλατείες και τους δρόμους, στο πλαίσιο των πολιτικών άλωσης των τελευταίων κοινωνικών δικαιωμάτων από φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Έχει αφήσει έτσι σε πλήρη ασυδοσία τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, ενώ αρνείται και τη σκέψη ακόμα να προσβάλλει τις συνθήκη της Σένγκεν και τις συμφωνίες του Δουβλίνου, προκειμένου να απελευθερωθούν οι άνθρωποι και να φύγουν προς τον επιθυμητό γι’ αυτούς τελικό προορισμό.

Το σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εγκληματική αδιαφορία και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τόσο των δύστυχων μεταναστών, όσο και των Ελλήνων πολιτών, με αντίκρισμα την επιδότηση της Ε.Ε.. Κι αυτό καταδεικνύεται με το συνεχιζόμενο δράμα που εκτυλίσσεται σε βάρος των ανθρώπων αυτών και με το γεγονός της πλήρους ασυδοσίας των δουλεμπορικών εγκληματικών κυκλωμάτων, χωρίς να λαμβάνεται κανένα πρακτικό μέτρο έστω περιορισμού τους.

Προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με αυτή την υπερσυσσώρευση στρατιών εξαθλιωμένων για την ίδια την ασφάλεια της χώρας μας και απαιτεί:

Εδώ και Τώρα καταγγελία της συνθήκης της Σένγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου, με παράλληλο χτύπημα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων μέσα και παρά το κράτος και ταυτόχρονα εφοδιασμό των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποχώρησή τους από τη χώρα μας προς τις χώρες που δημιούργησαν τις πολεμικές καταστάσεις, ή όπου αλλού επιθυμούν.

Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 13 Ιουνίου 2015
ΠΗΓΗ:
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου