Κυριακή 24 Απριλίου 2016

"Μαχαιρώματα" στον νεοναζιστικό - ακροδεξιό χώρο


Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Παγάνης στην Realnews έχουν προκύψει μεγάλες φουρτούνες στο εσωτερικό του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αφετηρία σ’ αυτή την εξέλιξη η δημιουργία από τον Χρήστο Ρήγα του νέου ακροδεξιού σχηματισμού «Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ενωση» (ΛΕΠΕΝ) που τα αρχικά του παραπέμπουν ευθέως...
στη Μαρίν Λεπέν, την επικεφαλής του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, για την οποία αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία του νέου ακροδεξιού κόμματος αφήνουν να εννοηθεί ότι όχι μόνο γνώριζε την «γέννηση» αυτής της πολιτικής κίνησης αλλά έδωσε και την «έγκρισή» της».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πέρα από τον πρώην βουλευτή της Χ.Α Βαλάντη Αλεξόπουλο μια σειρά στελέχη που μέχρι τώρα ήταν πιστά στον Μιχαλολιάκο όπως ο «ψυχίατρος της Χ.Α» και υποψήφιος βουλευτής της Κώστας Παρασχάκης, το ιδρυτικό στέλεχος της Χ.Α Γιώργος Δημητρούλιας κ.α «αποστατούν» από το ναζιστικό μόρφωμα ακολουθούμενοι από εκατοντάδες νεολαίους της Χ.Α.
Η απόφαση του ιδρυτή και προέδρου της ΛΕΠΕΝ, Χρήστου Ρήγα, να οργανώσει συγκέντρωση «ενάντια στην ισλαμοποίηση» στην περιοχή του Πειραιά, καταφέρνοντας να μαζέψει περισσότερους από 250 νεαρούς, πρώην υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής αλλά και μέλη του επονομαζόμενου «πατριωτικού χώρου» προκάλεσαν την αντίδραση της ομάδας Μιχαλολιάκου, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες  πολλοί από τους «νεολαίους» που βρέθηκαν  στη συγκέντρωση της ΛΕΠΕΝ ανέφεραν στα στελέχη της Ενωσης ότι δέχθηκαν έμμεσες ή ακόμα και άμεσες «απειλές» με τηλεφωνήματα με απόκρυψη, στα οποία κάποιος τους έλεγε ότι η «προδοσία απέναντι στη Χρυσή Αυγή δεν θα μείνει ατιμώρητη». Ειδικά στην Καβάλα, στους νομούς της δυτικής Ελλάδας, στη Μεσσηνία, στη Λάρισα, στη Λαμία, στην Κέρκυρα και στις Κυκλάδες, οι προσχωρήσεις στη ΛΕΠΕΝ είναι πολλές τους τελευταίους μήνες και, όπως αναφέρουν οι επιτελείς του Χρ. Ρήγα, ισάριθμες είναι και οι απόπειρες να τρομοκρατηθούν οι «φίλοι» που στην πλειονότητά τους είναι νέοι στην ηλικία.

Ο ιδρυτής της ΛΕΠΕΝ, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες που τον ενημέρωσαν για τις «καταγγελίες», φέρεται να τους έδωσε την εντολή να συγκεντρώσουν στοιχεία και ανάλογα με την έκβαση των απειλών ή την «επιμονή» των ανωνύμων θα αποφασίσει αν θα πάει τον φάκελο στον εισαγγελέα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τους καθησύχασε και τους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, εμείς ήρθαμε για να μείνουμε και να αγωνιστούμε σκληρά. Επομένως οι ανώνυμες απειλές μόνο μας διασκεδάζουν».

Ενα από τα πρόσωπα που εμφανίστηκε και παρακολούθησε, χειροκροτώντας τις εργασίες του προσυνεδρίου της ΛΕΠΕΝ στην Ηλεία ήταν ο τέταρτος υποψήφιος Επικράτειας στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής των εκλογών του Σεπτεμβρίου, ο αγρότης από τη Μεσσηνία, Σωτήρης Κωστόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια αποφάσισε να επιστρέφει στην ομάδα του Μιχαλολιάκου, με τους επιτελείς του Ρήγα να του χρεώνουν ότι υπέκυψε σε «πιέσεις».

Κι απ’ ότι φαίνεται ακόμα αυτός ο «εμφύλιος» στο νεοναζιστικό – ακροδεξιό χώρο βρίσκεται στην αρχή. Θα έχει ακόμα περισσότερα και με μεγαλύτερες διαστάσεις επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου