Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

To Koινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω συνεχίζει το έργο του

Το Δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ

Οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες έχουν καταργήσει το 
δικαίωμα όλων των πολιτών στην ελεύθερη υγειονομική περίθαλψη. Αυτός ο κοινωνικός αποκλεισμός προσβάλλει κάθε αξία του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού. Γέννημα ενός βάρβαρου συστήματος που βλέπει τις ανθρώπινες ζωές σα μέσο πλουτισμού κάποιων. 

Η ΥΓΕΙΑ είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό συνυφασμένο με την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής, και πρέπει να παρέχεται ανεμπόδιστα σε όλους τους πολίτες. 


   


  


Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οργανώθηκε και συστήθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Εκεί, παρέχονται οι υγειονομικές υπηρεσίες κυρίως στον οφθαλμολογικό τομέα. Δεκάδες ἀποροι, ανασφάλιστοι και άνεργοι συμπολίτες μας δέχονται τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου. Απεργοί (π.χ. απολυμένοι χαλυβουργοί και οι οικογένειές τους) ή διάφορες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπεριλαμβάνονται στους εξετασθέντες απο το Κοινωνικό Ιατρείο (π.χ η ημέρα εξέτασης πασχόντων από κατά πλάκα σκλήρυνση). 

 
Μέσα  στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας προκειμένου να εμπλουτιστεί η Τράπεζα Αίματος του Κινήματος. 

 
Όπως είναι γνωστό, η Τράπεζα Αίματος του Κινήματος διέθεσε πολλές φιάλες αίματος προς όλους όσους είχαν ανάγκη, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φυλής, θρησκείας, κ.α.

Η συνέλευση των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου του Κινήματος Δεν Πληρώνω γίνεται ταυτόχρονα με την ανοιχτή συνέλευση του Κινήματος Δεν Πληρώνω κάθε Πέμπτη στις 9μμ.


Το Ιατρείο λειτουργεί στα γραφεία του Κινήματος που βρίσκονται στον 1ο όροφο της Καυτατζόγλου 8 στα Πατήσια. 

Για την εθελοντική αιμοδοσία επικοινωνήστε 
με τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Ιατρείου 
Βασίλη Παπαδόπουλο (χειρουργός οφθαλμίατρος) 
στο σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας 
του Κινήματος Δεν Πληρώνω 211 0192839 ή 
στο 694 67 38 344.
 


Καυτατζόγλου 8, 1ος όροφος, Πατήσια,


epitropes2010@gmail.com

τηλ. 211 0192839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου