Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το Κινημα Δεν Πληρωνω για το "κινημα της πατατας"


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, χαιρετίζει όλους εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι εμπνεύστηκαν μια μορφή αυτοοργάνωσης προκειμένου να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και να πουλάνε φτηνές πατάτες στο λαό.
Είναι γεγονός ότι το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας" ως μορφή αυτοοργάνωσης ΔΕΝ έκανε την επανάσταση στη χώρα. Όπως επίσης ότι πατάτες από το συγκεκριμένο κίνημα μπορούν να προμηθεύονται ΚΑΙ οι έχοντες και οι κατέχοντες. Όπως επίσης ότι κάποιοι από τους παραγωγούς που πουλάνε πατάτες μπορεί να έχουν μεγάλο κλήρο για τα δεδομένα της ελληνικής αγροτιάς. Είναι δεδομένο ότι τα κοινωνικά κινήματα τα οποία ξεπηδούν μέσα από την αυτοοργάνωση και τις κοινωνικές ανάγκες και δεν είναι δομημένα μέσα σε κομματικά γραφεία-δοκιμαστικούς σωλήνες, και φορεμένα με το ζόρι στο λαό, μπορεί να πάσχουν από έλλειψη επαναστατικής καθαρότητας και ξεκάθαρη ταξική κατεύθυνση. Κατά συνέπεια σε κάποιους ντούρους επαναστάτες των γραφείων οι οποίοι, μέσα στη μονολιθικότητά τους και τις παρωπίδες, δεν αντιλαμβάνονται το ζωντανό και την ατζέντα που η ίδια η κοινωνία βάζει, και φυσικά ιστορικά έχουν κάνει ελάχιστα πράγματα ΓΙΑ το λαό και ΜΑΖΙ με το λαό, μπορεί να ξενίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία η οποία κάνει γκελ στον λαό και δεν είναι καπελωμένη από δαύτους. Τα ερωτήματα που μπαίνουν, σύμφωνα με τους κοινωνικούς όρους που έχουν διαμορφωθεί, είναι σαφή και προφανή και σε αυτά πρέπει να δούμε πώς θα απαντήσουμε.
Υπάρχει πρόβλημα με την σίτιση μεγάλου ποσοστού του λαού αυτή τη στιγμή στη χώρα μας; Υπάρχει!
Το κίνημα της πατάτας απαντά σε αυτό; Εν μέρει απαντά!
Λύνει το πρόβλημα; Όχι!
Υπάρχει κάποια άλλη πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή η οποία να απαντά με σοβαρούς όρους στο πρόβλημα της σίτισης και να εξαπλώνεται στην κοινωνία; Όχι!
Το κίνημα της πατάτας καλώς παρακάμπτει όλους τους μεσάζοντες οι οποίοι έβγαζαν κέρδος πάνω στη βασικότερη ανάγκη του λαού που είναι αυτή της σίτισης; Ναι.
Ο λαός δικαιούται να έχει πρόσβαση σε σχετικά φτηνή τροφή πριν αποφασίσει το ΚΚΕ να μας διατάξει να ξανασηκώσουμε τα όπλα τα οποία παρέδωσε στη Βάρκιζα; Δικαιούται!

Ο λαός παγκοσμίως αυτή τη στιγμή δέχεται πόλεμο σε... οικονομικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο από τους καπιταλιστές οι οποίοι βλέπουν το σύστημά τους να καταρρέει και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση προκειμένου να περισώσουν το οτιδήποτε για τον εαυτό τους. Η οποιαδήποτε οργανωμένη πολιτική δύναμη η οποία μιλάει στο όνομα του λαού και της εργατικής τάξης, στη συγκυρία έχει τεράστια ευθύνη να επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει την επιβίωση του λαού, την οργάνωση των κοινωνικών δυνάμεων οι οποίες εκλύονται μέσα από τη φτωχοποίηση και την ανατροπή του ανθρωποφάγου καπιταλιστικού συστήματος το οποίο στην αποσύνθεσή του δεν έχει να μας προσφέρει ούτε τα ψίχουλα που μας προσέφερε. Σίγουρα το κίνημα της πατάτας συνεπικουρεί στην πράξη και όχι στα λόγια, στην επιβίωση του λαού όσον αφορά τη σίτιση. Σίγουρα έχει τρωτά σημεία και δεν καταλήγει στην ανατροπή του συστήματος. Σίγουρα επίσης, κάποιοι θα προσπαθούν να μας πείσουν μέσα από αυτές τις κινήσεις, για την δυνατότητα μας να επιβιώσουμε και με τα 100 ευρω το μηνα.
Ο ρόλος μας δεν είναι να αφορίσουμε να καταραστούμε και να γυρίσουμε πλευρό ικανοποιημένοι. Είναι να το βοηθήσουμε να αναπτυχθεί παλεύοντας μέσα από αυτό τους όρους που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν περισσότερο το λαό και θα το στρέψουν προς μια πραγματικά ριζοσπαστική κατεύθυνση. Ούτε με κινήματα της πατάτας ούτε με αυτοοργανωμένα λαϊκά συσσίτια ούτε με περιστασιακές απαλλοτριώσεις τροφίμων λύνεται το πρόβλημα της σίτισης του λαού. Όπως δε λύνεται το πρόβλημα της ελεύθερης μετακίνησης αποκλειστικά με την άρνηση πληρωμής διοδίων, όπως δε λύνεται το πρόβλημα της στέγασης με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, όπως δε λύνεται το οικονομικό πρόβλημα κανενός συμπολίτη μας με την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, του πεντάευρου στα δημόσια νοσοκομεία ή του εισιτηρίου στα ΜΜΜ, όπως δε λύνεται το πρόβλημα της δημόσιας δωρεάν υγείας με κοινωνικά αυτοοργανωμένα ιατρεία. Σίγουρα όμως όλα αυτά τα προβλήματα δε λύνονται και με ψήφο στο ΚΚΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Όλα αυτά τα μερικά προβλήματα λύνονται με συνολική ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και δημιουργία μίας κοινωνίας που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, υλικές και πνευματικές. Μέχρι τότε όμως η πάλη θα πρέπει να δοθεί με όλα τα μέσα και σε όλα τα μέτωπα για το παραμικρό μέχρι το πιο σημαντικό ζήτημα της καθημερινότητάς μας. Και σίγουρα όλοι αυτοί οι τρόποι, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο ιδεολογικά "καθαροί" , μπορούν να αποδειχθούν μπούμερανγκ σε περίπτωση που αφεθούν στην τύχη τους και απλά λοιδορηθούν.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΚΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου